Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντέρμπι ουραγών στη Πολίχνη

Ντέρμπι ουραγών στη Πολίχνη

Με το ντέρμπι Πήγασος Πολίχνης – Άθλος Ορεστιάδας (13/11, 18:00, Live Streaming ESAP TV) πέφτει στη Θεσσαλονίκη η αυλαία της 4ης αγωνιστικής της Volleyleague.

Στο κλειστό  «Αλέξανδρος Νικολαΐδης» της Πολίχνης, Πήγασος και Άθλος Ορεστιάδας ψάχνουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα και ένας από τους δύο θα χαμογελάσει.

Στις 15 Οκτωβρίου αναμετρήθηκαν στο ίδιο γήπεδο για το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς. Τότε είχε νικήσει ο Πήγασος 3-1 σετ αλλά και οι δύο ομάδες αγωνίζονταν με πολλές απουσίες.

Ο Πήγασος δεν αναζητά μόνο την πρώτη του νίκη αλλά και το πρώτο του σετ καθώς στις τρεις πρώτες αγωνιστικές αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ, τον Μίλωνα και τον Φοίνικα.

Ο κεντρικός του Πήγασου Πολίχνης Μάκης Κανέλλος δήλωσε τα εξής: «Περιμένουμε όλους τους φιλάθλους του Πήγασου να γεμίσουν το γήπεδο. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο ματς και θεωρώ ότι η νίκη είναι μονόδρομος για τη συνέχεια. Προετοιμαζόμαστε δυνατά και ελπίζω την Κυριακή να πάρουμε την πολυπόθητη νίκη».

Ο πασαδόρος του Πήγασου Πολίχνης Δημήτρης Κομητούδης είπε : «Την Κυριακή παίζουμε με την Ορεστιάδα, ένα ματς που περιμένουμε να το χτυπήσουμε από όταν βγήκε το πρόγραμμα. Είναι σε φορμαρισμένη κατάσταση τα παιδιά μετά το πολύ καλό αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό. Εμείς, την Κυριακή θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, μας βοηθάει πάρα πολύ αυτό και τους περιμένουμε όλους όπως είναι σχεδόν σε όλα τα ματς».

Ο Άθλος Ορεστιάδας προέρχεται από την πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό και θέλει να δώσει συνέχεια. Παρότι δεν έχει νίκη στο πρωτάθλημα μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές έχει στο ενεργητικό της δύο βαθμούς από τα χαμένα τάι μπρέικ με Ολυμπιακό και Αριστοτέλη.

O προπονητής της Ορεστιάδας Ηλίας Κρεούζης δήλωσε: «Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας το ματς με τον Ολυμπιακό, γιατί μπροστά μας έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Πήγασος μας περιμένει στην έδρα του για να κάνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, κάτι που θέλουμε κι εμείς αντίστοιχα. Οπότε καταλαβαίνουμε πως είναι ένα παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες και η ομάδα που θα το κερδίσει θα πάρει μια πολύ μεγάλη ανάσα για τη συνέχεια».

Ο κεντρικός του Άθλου Ορεστιάδας Μοχάμεντ Αλγκούλ είπε: «Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς της Ορεστιάδας για τη στήριξή τους, τη διοίκηση και υπόλοιπο επιτελείο της ομάδας. Κυρίως όμως ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου για τη μαχητικότητά τους στο τελευταίο ματς. Όσον αφορά στο κυριακάτικο ματς με τον Πήγασο, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αγώνα κόντρα σε μία ομάδα, η οποία μας κέρδισε στο «League Cup Ν. Σαμαράς». Σε εκείνο το ματς εγώ δεν είχα αγωνιστεί και για αυτό δεν βλέπω την ώρα να παίξουμε, μολονότι ούτε αυτή η αναμέτρηση θα είναι εύκολη. Έχουμε όμως προετοιμαστεί κατάλληλα και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε να επιστρέψουμε στην Ορεστιάδα με την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα».

Αυτός θα είναι ο πρώτος αγώνας των δύο ομάδων στην Volley League.