Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντέρμπι πρωτοπόρων

Ντέρμπι πρωτοπόρων

Το ντέρμπι πρωτοπόρων μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού είναι το παιχνίδι που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής που ξεκινά από την Πυλαία και ολοκληρώνεται την Κυριακή στο Ζηρίνειο με το Κηφισιά – Λαμία.

ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει το Σάββατο στις 17.00 στην Πυλαία, όπου οι αήττητοι φέτος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα αγωνιστικά τους ξίφη. Στο ντέρμπι των πρωτοπόρων, ο Βασίλης Κουρνέτας, αντιμέτωπος με την ομάδα που πέρυσι οδήγησε στο νταμπλ, θα επιδιώξει με συμπαραστάτες τους Γκόμεζ, Σαφράνοβιτς να σπάσει μετά την Ευρώπη και στο πρωτάθλημα το φετινό ερυθρόλευκο νικηφόρο σερί.

Ο διεθνής πασαδόρος του Δικεφάλου του Βορρά μιλώντας για τον αγώνα υπογράμμισε «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην πιο πλήρη ομάδα του πρωταθλήματος. Μια ομάδα που στηρίζεται στον ίδιο κορμό από το περσινό πρωτάθλημα. Εμείς ήμαστε αρκετά φιλόδοξοι φέτος, βρίσκουμε καλό ρυθμό πλέον και ελπίζουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι να το ευχαριστηθεί ο κόσμος μας και να κερδίσουμε. Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να περιορίσουμε τα ατού του Ολυμπιακού. Η επιθετική γραμμή και ο Ντιάτσκοφ είναι φορμαρισμένος και θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να περιορίσουμε την επίθεση».

Όσο για το ότι αντιμετωπίζει την πρώην του ομάδα ο ίδιος δήλωσε «Δεν είναι σαν την πρώτη φορά μιας και έχω αγωνιστεί ξανά απέναντι στον Ολυμπιακό. Σίγουρα θα δω γνωστά πρόσωπα από την περσινή πετυχημένη χρονιά, όμως στο γήπεδο κατά την διάρκεια του αγώνα τους βλέπω ως αντίπαλους. Με όλους είμαι φίλος και έχουμε περάσει πολλά με τους περισσότερους».

Στην αντίπερα όχθη οι πρωταθλητές, ξέρουν ότι απέναντι σε ένα από τα φαβορί του φετινού τίτλου θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να φτάσουν στις νίκες. Μοναδικός απόντας για τον Δημήτρη Καζάζη θα είναι ο Κώστας Χριστοφιδέλης, ενώ στην αποστολή θα είναι κανονικά ο Νίκος Σμαραγδής.

Ο Δημήτρης Καζάζης τόνισε από την πλευρά του «Συνεχίζουμε με ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι. Προερχόμαστε από μία εξαντλητική εβδομάδα με αγώνες κόντρα σε Εθνικό και Καζάν. Υπάρχει κούραση αλλά υπάρχει και φορμάρισμα μέσα από αυτούς τους δύσκολους αγώνες. Ο ΠΑΟΚ έχει δυναμώσει πολύ εφέτος και αναζητά και ακραίο για να ενισχυθεί κι άλλο. Αυτός ο αγώνας θα δείξει ποιες είναι οι διαφορές μας. Δεν είναι αρνητικό εάν υπάρχουν οπαδοί του ΠΑΟΚ. Μακάρι να μπορούσε να γεμίσει το Παλατάκι. Αυτό δείχνει πως οι δύο ομάδες προσελκύουν το ενδιαφέρον κι αυτό είναι το ζητούμενο αρκεί να μην γίνονται επεισόδια. Θέλουμε να παίξουμε καλά και να μείνουμε αήττητοι και μετά από αυτή τη δοκιμασία».

ΜΕΝΤ – ΑΡΗΣ
Στις 19.00 στην Τούμπα η τοπική ΜΕΝΤ φιλοξενεί τον μαχητικό Άρη, σε ένα ακόμη φετινό τοπικό ντέρμπι. Η νεοφώτιστη ομάδα, που μέχρι στιγμής έχει κερδίσει με τις εμφανίσεις της το σεβασμό και την εκτίμηση των αντιπάλων της, θα προσπαθήσει να γράψει μία ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία της, κόντρα στους «κίτρινους» που για δεύτερη φορά, μετά το επεισοδιακό ματς με τον ΠΑΟΚ, αναζητούν απεγνωσμένα την πρώτη φετινή τους νίκη κόντρα σε συμπολίτες τους.

Ο τεχνικός της ΜΕΝΤ Σπύρος Γκολίτσης αναφερόμενος στο παιχνίδι τόνισε «Είναι ένα σημαντικό και κομβικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες… Όποιος μαζέψει τους βαθμούς θα είναι σε καλύτερη θέση για την συνέχεια. Είναι παρακινδυνευμένα να λέμε από τώρα για τις θέσεις που θα πάρουν οι ομάδες.

Θεωρώ πως με 18-20 βαθμούς θα κριθεί η παραμονή. Εμείς έχουμε 4 και αν πάρουμε το τρίποντο θα πάμε στους 7 και θα αισθανόμαστε πιο άνετα. Δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει ο Άρης μετά τις τελευταίες του εμφανίσεις αλλά είναι μια δυνατή ομάδα και διαθέτει έμπειρους και καλούς παίκτες.  Όλοι μας οι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι και θέλουμε τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς».

Ο ;Άρης ψάχνει τους πρώτους του βαθμούς στην κατηγορία και απέναντι στην ΜΕΝΤ θα δώσει τα πάντα προκειμένου να κατακτήσει τη νίκη που θα αλλάξει τα δεδομένα για τους “κιτρινόμαυρους” και θα τους κρατήσει ζωντανούς στην υπόθεση παραμονής. Μοναδικό πρόβλημα για τον Γιάτση είναι η συμμετοχή ή όχι του Χρήστου Χατζηπαραδείση. Ο Κάσσανδρος Στίγγας υπογράμμισε «Γενικά είναι το ποιο σημαντικό παιχνίδι και σε αγωνιστικό και σε ψυχολογικό κομμάτι. Μετά από ένα δύσκολο πρόγραμμα μπαίνουμε σε μια πιο βατή σειρά αγώνων. Πιστεύω πως τα πάντα είναι θέμα ψυχολογίας. Θα επιδιώξουμε τη νίκη απέναντι σε μια ανταγωνιστική ομάδα όπως είναι η ΜΕΝΤ».
ΑΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ – ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ
Την ίδια ώρα στις 19.00 στην Ορεστιάδα η τοπική ομάδα, ενισχυμένη από τον Βούλγαρο ακραίο Σιμεόν Αλεξάντροφ θα προσπαθήσει να διατηρήσει αλώβητη την έδρα της, κόντρα στον Παμβοχαϊκό, που με τον Μέρτενς στον πάγκο του, πανηγύρισε ήδη την πρώτη του φετινή νίκη και ελπίζει σε ανάλογες επιτυχίες

Στους γηπεδούχους επικρατεί καλό κλίμα και άριστη ψυχολογία με τον κεντρικό Πασχάλη Ποτολίδη να δηλώνει «Πιστεύω πως ήμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Είμαι αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη και να συνεχίσουμε τις καλές μας εμφανίσεις. Η νίκη μας επί της Λαμίας εκτός από το τρίποντο μας ανέβασε την ψυχολογία και όλοι θέλουμε να κρατήσουμε αυτόν τον ρυθμό. Υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα, όλοι ήμαστε έτοιμοι και με την προσθήκη του Αλεξάντροφ πιστεύω πως θα πάμε ακόμη καλύτερα».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΕΚ
Στις 20.30 στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», στο ντέρμπι που θα μεταδοθεί απευθείας από το Novasports 4 ο τοπικός Εθνικός υποδέχεται την ΑΕΚ. Οι ακρίτες, με ακμαίο ηθικό έπειτα από την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Challenge Cup, θα προσπαθήσουν να πάρουν μία άτυπη ρεβάνς από την «Ένωση» για το περσινό τους εντός έδρας αποκλεισμό από το φάιναλ φορ του League Cup Νίκος Σαμαράς και να επιστρέψουν στα επιτυχημένα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα.

Ο Χρήστος Κιόσσης μίλώντας για την αναμέτρηση υπογράμμισε «Παίζουμε απέναντι σε μια δυνατή ομάδα που έχει καλούς παίκτες. Είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση, παίζουμε μπροστά στον κόσμο μας και ελπίζω να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να φθάσουμε στη νίκη. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό αλλά δεν έχεις επίλογές να πεις για κούραση. Η πρόκριση στο Τσάλεντζ Καπ μας έδωσε ψυχολογία και θα μας βοηθήσει στον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ».

Απέναντι τους θα βρεθεί για πρώτη φορά ο Εβρίτης πρώην κεντρικός τους, Ανδρεάδης και μία ομάδα η οποία ουδείς γνωρίζει πως θα παρουσιαστεί στο γήπεδο, έπειτα από την πρόσφατη ανακοίνωση για μείωση του μπάτζετ στο 50% Στην αποστολή συμμετέχουν κανονικά όλοι οι παίκτες πλην του τραυματισμένου Πέτρου Πέτρογλου.

Ο κεντρικός της Ένωσης Ανδρέας Ανδρεάδης μίλησε για τον αγώνα και τόνισε «Προερχόμαστε από μια σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων, ωστόσο στόχο έχουμε να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα.  Ο Εθνικός Αλεξαδρούπολης έχει κάποια μειωνεκτήματα που θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευθούμε για να κατακτήσουμε τον πόντο ή τους πόντους» και συμπλήρωσε «Προσπαθούμε να αφήσουμε εκτός γηπέδου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να παρουσιαστούμε όσο καλύτεροι μπορούμε».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ
Στο τελευταίο ματς του Σαββάτου ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί το Φοίνικα Σύρου στις 20.30 αντί στις 19.00 όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί στο κεκλεισμένων θυρών ματς της Κυψέλης, όπου αμφότερες οι ομάδες θα κυνηγήσουν το τρίποντο. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού», Δημήτρης Ανδρεόπουλος θα βρεθεί για πρώτη φορά αντίπαλος κόντρα στην περσινή του ομάδα, τη στιγμή που οι Πειρατές, συνεχίζουν να αναζητούν τον αντικαταστάτη του Γιάν Πλάνιντς.

Ο λίμπερο των «πρασίνων» Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης δήλωσε για την αναμέτρηση «Παίζουμε στην άδεια Κυψέλη. Θέλουμε μια ακόμη σημαντική νίκη. Ξέρουμε όλοι ότι ο κόσμος δίνει παλμό και τον θέλαμε δίπλα μας Εμείς όμως πρέπει να κάνουμε αυτό που ξέρουμε και γι αυτό που ετοιμαζόμαστε. Είμαστε καλά αγωνιστικά και ψυχολογικά. Παίζουμε με μια ομάδα που πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο. Έρχεται για τη νίκη και θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι».

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος του Φοίνικα Σύρου επεσήμανε «Πρέπει να εκμεταλλευθούμε το γεγονός ότι παίζουμε κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι, πρέπει να παίξουμε πολύ καλά. Θεωρώ πως αυτή τη στιγμή θέλουμε τη νίκη πιο πολύ από τον Παναθηναϊκό και αυτό πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός σταδιακά ανεβαίνει επίπεδο και αποκτά νέα αγωνιστική ταυτότητα. Είναι σίγουρα πιο έτοιμος από άλλες χρονιές. Εχουμε τις δυνατότητες να πάρουμε τη νίκη και να κάνουμε μία νέα αρχή που είναι και ο μεγάλος μας στόχος. Προσωπικά εκτελώ τους ρόλους που αναθέτει ο προπονητής μου και δουλεύω πολύ. Η θέση του βασικού ακραίου στον Φοίνικα έχει μεγάλη ευθύνη και πολλές υποχρεώσεις και παλεύω για να κάνω το καλύτερο».

ΚΗΦΙΣΙΑ – ΛΑΜΙΑ
Η αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Volleyleague πέφτει την Κυριακή στις 19.00 στο Ζηρίνειο όπου η αήττητη για 3η συνεχόμενη αγωνιστική Κηφισιά, έχει τον πρώτο λόγο κόντρα στην φιλοξενούμενη Λαμία, που με τον Βραζιλιάνο άσο της Ούγκο, να δίνεται αμφίβολος λόγω τραυματισμού, θα παλέψει για το καλύτερο.

Πρόγραμμα – Διαιτητές: 5η αγωνιστική

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014
17.00 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός /(Novasports-4)
19.00 ΜΕΝΤ – Άρης Α.Σ.
19.00 Ορεστιάδα – ΓΑΣ Παμβοχαϊκός
20.30 Παναθηναϊκός – Α.Ο. Φοίνικας Σύρου
20.00 Εθνικός – ΑΕΚ / (Novasports-4)
Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014
19.00 Α.Ο. Κηφισιάς – Γ.Σ. Λαμία

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...