Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντέρμπι σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Ντέρμπι σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Ντέρμπι σε διπλό ταμπλό στην Volleyleague κατά την 14η αγωνιστική της καθώς το αγωνιστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε Κυψέλη και Μίκρα όπου Παναθηναϊκός και Ηρακλής υποδέχονται ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αντίστοιχα…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΕΚ

Στο κλειστό της Κυψέλης ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ και θέλει να πάρει τη νίκη και να αποκτήσει ψυχολογία για την επόμενη αναμέτρησή τους στο Κύπελλο Ελλάδος.

Οι «πράσινοι» μετά την ήττα τους στο ντέρμπι αιωνίων θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες και τα θετικά αποτελέσματα και χωρίς προβλήματα και απουσίες αισιοδοξούν πως θα πανηγυρίσουν την 6η τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο Σωτήρης Πανταλέων αναφερόμενος στο ντέρμπι της Αθήνας τόνισε «Μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 21 Ιανουαρίου επιστρέφουμε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις με ένα ακόμα ντέρμπι. Η ομάδα μας δουλεύει καλά και σωστά και στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας ώστε να πάμε καλύτερα από τον Α΄γύρο που έτσι και αλλιώς είχαμε πολύ καλή πορεία. Η ΑΕΚ ανανεώθηκε και δυνάμωσε και θα γίνουν δύο δυνατά ματς».

Η ΑΕΚ θα παρουσιαστεί αρκετά ανανεωμένη καθώς οι προσθήκες του Μπουρκόφσκι, Κρέτση και Ιμπραχίμοφ δίνουν στους «κιτρινόμαυρους» περισσότερες λύσεις και στον Δρίκο αρκετές εναλλακτικές προκειμένου να επαναφέρει την ομάδα πιο ψηλά στην βαθμολογία.

Ο αγώνας για την ΑΕΚ είναι και ένα μικρό test event εν όψει Κυπέλλου με τον τεχνικό της Ένωση να αναζητά τον τρόπο που θα βρει η ομάδα αγωνιστικό ρυθμό.

Ο Σωτήρης Δρίκος σχολιάζοντας τις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό δήλωσε «Ερχονται δύο κρίσιμοι αγώνες με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα και το κύπελλο την προσεχή Τετάρτη που όμως είναι εντελώς διαφορετικές αναμετρήσεις. Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει τις δυνατότητες του. Μπορεί να μην έκανε αλλαγές αλλά αυτό τον καθιστά πιο έτοιμο. Εμείς ουσιαστικά ξεκινήσαμε από χθες μία νέα προσπάθεια και για να προσεγγίσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλουμε όλοι θα χρειαστούμε χρόνο. Παρόλα αυτά όλοι γνωρίζουμε πως οι υποχρεώσεις δε μπορούν να περιμένουν και θα βάλουμε όλοι την εμπειρία που διαθέτουμε για να παρουσιάσουμε το συντομότερο το καλύτερο δυνατό σύνολο».

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Στο Βραχάτι ο Παμβοχαϊκός φιλοξενεί τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης σε έναν αγώνα καθοριστικό για την συνέχεια και για τις δύο ομάδες. Ο Κώστας Δελικώστας στοχεύει στο τρίποντο προκειμένου οι «κυανοκίτρινοι» να παραμείνουν ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα και παράλληλα να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την εμφάνιση της Σύρου.

Προβλήματα για την ομάδα της Κορίνθου δεν υπάρχουν κάτι που κάνει αισιόδοξο τον Θρακιώτη προπονητής τους που ποντάρει και στην δύναμη της έδρας.

Στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης τα περιθώρια για θετικά αποτελέσματα στενεύουν αρκετά και πλέον κάθε αγώνας για τους «κυανόλευκους» αποτελεί τελικό.

Οι 4 νίκες σε 10 παιχνίδια είναι λίγες για τους παίκτες του Σάκη Μουστακίδη που ψάχνουν βαθμούς αν θέλουν να «ξεκολλήσουν» από την 10η θέση της Volleyleague.

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΟΚ

Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο Ηρακλής υποδέχεται στην Μίκρα τον ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι όπου ο Δικέφαλος του Βορρά έχει τον πρώτο λόγω απέναντι στους γηπεδούχους.

Ο «Γηραιός» μετά το «στραπάτσο» στο Ζηρίνειο από τον Ηρακλή προχώρησε σε ριζικές αλλαγές και αναμένεται να παρουσιαστεί ανανεωμένος έχοντας στο ρόστερ του τους Ποπόφ, Χήρα και Ρωμαλιάδη.

Ο Γιάννης Ορφανός τις τελευταίες ημέρες κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να «δέσει» την ομάδα και ουσιαστικά να κάνει ένα restart που θα επαναφέρει τα χαμόγελα αισιοδοξίας.

Ο τεχνικός του Ηρακλή τόνισε χαρακτηριστικά «Θα παρουσιάσουμε νέο αγωνιστικό πρόσωπο με την ελπίδα να δικαιώσουμε τις προσδοκίες των αλλαγών που έγιναν. Ποτέ δεν είναι εύκολο μετά από πολλές αλλαγές και την έλευση πολλών νέων παικτών αλλά δουλεύουμε σκληρά και προσωπικά είμαι σίγουρος που θα παρουσιάσουμε σωστό αγωνιστικό πρόσωπο. Ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ είναι πάντα ιδιαίτερος. Η υποδοχή θα έχει πρωτεύοντα ρόλο στην προσπάθεια μας. Ο κόσμος είναι σίγουρο πως θα μας δώσει ώθηση».

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη έχοντας κάνει τις αλλαγές στο ρόστερ του νωρίτερα θέλει να πάρει το τρίποντο και να συνεχίσει την αγωνιστική του αντεπίθεση. Ο Σάκης Ψάρρας είδε με ικανοποίηση τον Ντίμα Φιλίποφ να επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς και να λύνονται τα χέρια του στην θέση της πάσας αφού ο διεθνής άσος αναμένεται να ξεκινήσει στο παιχνίδι.

Ο Γιάννης Τακουρίδης έχοντας περάσει κατά το παρελθόν από τον Ηρακλή σχολιάζοντας το ντέρμπι του Σαββάτου υπογράμμισε «Τα παιχνίδια με τον Ηρακλή είναι πάντα ιδιαίτερα. Πρόκειται για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Ο Ηρακλής παίζει πολύ δυνατά στην έδρα του. Εμείς, προετοιμαζόμαστε για αυτό το δύσκολο ματς και παράλληλα προσπαθούμε να βελτιώσουμε την απόδοση και τη συνοχή μας ως ομάδα, ώστε να είμαστε έτοιμοι για τη νίκη σε κάθε αγώνα και με οποιοδήποτε αντίπαλο».

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στην Κομοτηνή η ΑΕΚ υποδέχεται τον πρωτοπόρο Ολυμπιακός με τον τίτλο του αουτσάϊντερ και με στόχο να παρουσιαστεί όσο πιο ανταγωνιστική γίνεται.

Ο Ηλίας Κρεούζης σε μια προσπάθεια να σωθεί η χρονιά προχώρησε σε αλλαγές και στο ντέρμπι με τους Πειραιώτες οι «κιτρινόμαυροι» θα έχουν νέο πρόσωπο τον Ουκρανό διαγώνιο Ρασλάν Σεφτσόφ.

Ο προπονητής της Κομοτηνής Ηλίας Κεούζης δήλωσε: «Παίζουμε με τον πρωταθλητή Ελλάδος και αήττητο για 41 αγώνες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι από τα πιο δύσκολα φετινά μας παιχνίδια. Προσπαθούμε να βρούμε ρυθμό σαν ομάδα και τέτοια ματς βοηθούν και την ομάδα μας και την προβολή του βόλεϊ στην περιοχή μας. Θα παίξουμε ελεύθερα και θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο στους φιλάθλους της Κομοτηνής».

Ο Ολυμπιακός μετά την Ευρωπαϊκή του δοκιμασία στο Μπουργκάζ της Βουλγαρίας κόντρα στην Νεφτοχιμίκ του Νικολαϊ Ζελιάσκο επιστέφει στην Ελληνική πραγματικότητα έχοντας τον τίτλο του φαβορί.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και με όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους θέλουν να τελειώνουν γρήγορα με την υπόθεση νίκη.

Ο Φερνάντο Μουνιόθ σχολιάζοντας το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕ Κομοτηνής επεσήμανε «Πρέπει να αλλάξουμε γρήγορα το μυαλό μας και να συγκεντρωθούμε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Συνέβησαν πολλά τις τελευταίες ημέρες και είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε το μυαλό μας στη σωστή κατεύθυνση. Η ομάδα της Κομοτηνής έχει νέους παίκτες και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 14ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2019

17.00: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (ΕΡΤ-3)

18.00: Παμβοχαϊκός – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

19.00: Ηρακλής – ΠΑΟΚ

19.00: Α.Ε.Κομοτηνής – Ολυμπιακός

Ρεπό Φοίνικας Σύρου / Κηφισιά.