Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντέρμπι σε Ερμούπολη και Ζηρίνειο

Ντέρμπι σε Ερμούπολη και Ζηρίνειο

Δύο στροφές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και τα πάντα είναι ανοικτά στην «μάχη» της 4άδας, αλλά και στην προσπάθεια για την παραμονή. Φοίνικας Σύρου – Ολυμπιακός και Κηφισιά – ΠΑΟΚ είναι τα δύο μεγάλα ντέρμπι που μαγνητίζουν τα βλέμματα κατά την 21η αγωνιστική της Α1 των ανδρών με τα παιχνίδια να έχουν κοινή ώρα έναρξης στις 19:00.

ΛΑΜΙΑ – ΑΡΗΣ

Αγώνας επιβίωσης για τους δύο μονομάχους» που προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό. Η Λαμία ποντάροντας στην δύναμη της έδρας, την καλή ψυχολογία και το γεγονός πως δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα θέλει να πάρει το τρίποντο και να περάσει εκ νέου στην 10η θέση.

Ο προπονητής της Λαμίας Θανάσης Κατσίγιαννης δήλωσε για τον αγώνα «Είναι αν ακόμη δύσκολο παιχνίδι που θα πρέπει να παίξουμε όπως κάνουμε το τελευταία διάστημα. Θέλουμε το θετικό αποτέλεσμα για να κρατηθούμε στην κατηγορία και πιστεύω πως αν ήμαστε αυτοί που πρέπει να το πάρουμε. Πιστεύω πως θα έχουμε κόσμο στο γήπεδο γιατί τα τελευταία παιχνίδια βλέπουμε ότι οι φίλαθλοί μας ενισχύουν την ομάδα και αυτό είναι καλό. Εμείς κοιτάμε την δική μας ομάδα. Αυτά που διαβάζουμε για τον Άρη δεν μας απασχολούμε. Εμείς κοιτάμε εμάς για να κερδίσουμε τον Άρη που είναι μια μεγάλη ομάδα».

Από την άλλη πλευρά ο Άρης θέλει να πάρει ότι καλύτερο μπορεί από την αναμέτρηση και να κρατήσει το πλεονέκτημα που έχει εν όψει των play-out.

Ο Γιάννης Μέλκας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα αγωνιστικά έχοντας όλους τους παίκτες στην διάθεσή του. Ωστόσο το κλίμα στην ομάδα δεν είναι και το καλύτερο καθώς τα οικονομικά προβλήματα παραμένουν και αποτελούν τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια των παικτών.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στην Ερμούπολη και το ντέρμπι της αγωνιστικής ο Φοίνικας υποδέχεται τον Ολυμπιακό θέλοντας το τρίποντο για να εξασφαλίσει την παρουσία του στην 4άδα του πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι με μοναδικό απόντα τον Νίκολα Μιγαϊλοβιτς θέλουν να εκμεταλλευθούν την έδρα, αλλά και την κακή κατάσταση που βρίσκεται ο Ολυμπιακός για να πάρουν το τρίποντο που θα τους φέρει πιο κοντά στα play-off της 4άδας.

Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος «Έχουμε προετοιμαστεί καλά. Περιμένουμε να δούμε πως θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός. Δεν μπορώ να ξέρω αν το νέο σχήμα θα τους βοηθήσει η όχι και πόσο μάλλον και στο πρώτο παιχνίδι.. Νομίζω πως είμαστε έτοιμοι να πιάσουμε καλή απόδοση σε κάθε ματς για να διεκδικήσουμε την παρουσία μας στην 4άδα».

Στον Ολυμπιακό τώρα προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι από τα προβλήματα και την ατυχία τους. Το ταξίδι προς την Ερμούπολη μετατράπηκε σε… «οδύσσεια» έπειτα από την 8ωρη καθυστέρηση αναχώρησης του πλοίου από τον Πειραιά, ενώ στην «ερυθρόλευκη» αποστολή δεν συμμετέχει ο Τζελάτη έπειτα από τον χαμό του πατέρα του.  Την ίδια ώρα ο Κώστας Προύσαλης έπειτα από τρεις μέρες απουσίας από τις προπονήσεις λόγω οξείας φαρυγγίτιδας συμμετέχει στην αποστολή, ενώ αμφίβολος είναι και ο Κώστας Χριστοφιδέλης που ταλαιπωρείται από ίωση.

«Με τα νέα δεδομένα πρώτα από όλα θέλουμε να φθάσουμε κάποια στιγμή στο νησί και να δούμε. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Θέλουμε τη νίκη για να κάνουμε μια νέα αρχή με Κόϊστρα ως διαγώνιο και θα πρέπει όλοι να δώσουν πάνω από το 100% των δυνάμεών τους για να καλύψουμε τα κενά που υπάρχουν».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

Παιχνίδι για γερά νεύρα θα διεξαχθεί στην Κυψέλη καθώς Παναθηναϊκός και Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα παλέψουνε με στόχο την 4άδα.

Οι «πράσινοι» του Δημήτρη Ανδρεόπουλου μετά τη νίκη τους στον Πειραιά θέλουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες που έχουν για την είσοδό τους στην 4άδα και έτσι θέλουν να κατακτήσουν το τρίποντο απέναντι στους «κυανόλευκους» του Έβρου.

Οι γηπεδούχοι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα και με την ψυχολογία στα ύψη θα επιδιώξουν να δώσουν συνέχεια στα θετικά τους αποτελέσματα.

Με στόχο τη νίκη που θα τους κρατήσει στην 4άδα και θα κλειδώσει την συμμετοχή τους στα play-off των ημιτελικών θέλει και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Οι Εβρίτες του Σάκη Μουστακίδη δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα και έχοντας ταξιδέψει από το Σάββατο στην Αθήνα θέλουν να ολοκληρώσουν όσο γρηγορότερα μπορούνε με τον στόχο τους.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και νυν λίμπερο του Εθνικού Άκης Δαρίδης μιλώντας για τον αγώνα υπογράμμισε  «Εμείς θέλουμε τουλάχιστον έναν πόντο για να κλείσουμε θέση στην 4άδα. Δεν θέλουμε να χαλάσουμε στο τέλος αυτό που χτίσαμε με κόπο όλη τη χρονιά. Θα παλέψουμε για το καλύτερο απέναντι στον Παναθηναϊκό και πιστεύω πως θα καταφέρουμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Να βουλιάξει η Κυψέλη

Ο λίμπερο του Τριφυλλιού, Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης δήλωσε: “Φτάνουμε στο τέλος του πρωταθλήματος. Έχουμε φτάσει ένα μικρό βήμα πριν τη τετράδα. Παίζουμε πολύ καλό βόλει και αυτο φαίνεται. Την προηγούμενη αγωνιστική πιστέψαμε ότι όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνο να είμαστε όλοι μαζί. Τώρα πια δε κοιτάμε πίσω και όλοι έχουμε τον ύψιστο στόχο της τετράδας. Αύριο για εμάς είναι ένας ακόμα τελικός. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μπούμε μέσα και να δείξουμε από την αρχή τις διαθέσεις μας. Θέλουμε ο κόσμος να “βουλιάξει” την Κυψέλη. Προσπαθούμε να φέρουμε το τμήμα στις παλιές δόξες. Τον θέλουμε και τον χρειαζόμαστε τον 7ο παίκτη μας».

ΑΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ – ΜΕΝΤ

Στην Ορεστιάδα και το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας υποδέχεται τη ΜΕΝΤ έχοντας στόχο να πάρει τη νίκη και να σφραγίσει την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι γηπεδούχοι του Κώστα Δεληκώστα χωρίς προβλήματα και με τον κόσμο στο πλευρό τους θέλουν να πάρουν τη νίκη και να ολοκληρώσουν με χαμόγελα τα παιχνίδια τους στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ο λίμπερο των «πράσινων» Δημήτρης Κωνσταντινίδης αναφερόμενος στον αγώνα τόνισε «Είναι το τελευταίο εντός έδρας ματς. Ήμαστε σε καλή κατάσταση. Η νίκη είναι μονόδρομος και θα την πετύχουμε για να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο που μας έχει στηρίξει απίστευτα όλο αυτό τον καιρό και να αποδείξουμε πως δεν βρισκόμαστε τυχαία σε αυτήν την κατηγορία. Θέλουμε να πετύχουμε και μεγαλύτερα πράγματα του χρόνου. Να πάμε ακόμη ψηλότερα. Όλοι θέλουμε να κάνουμε ένα τελευταίο μεγάλο κάλεσμα στον κόσμο μας ευελπιστώντας να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί αύριο».

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ – ΑΕΚ

Στο Βραχάτι η αναμέτρηση έχει μονόπλευρο ενδιαφέρον, ωστόσο ακόμη και έτσι ο «αδιάφορος» Παμβοχαϊκός αποτελεί το μεγάλο φαβορί απέναντι στην ΑΕΚ που καίγεται για την παραμονή της.

Οι γηπεδούχοι του Μέρτεν αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα καθώς εκτός παραμένουν ο Βανδώρος αλλά και ο Στεφάνοβιτς (βρίσκεται στην Σερβία με πρόβλημα στην βίζα), ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Νέμεθ που έχει πρόβλημα στα δάκτυλα του δεξιού του χεριού.

Παρόλα αυτά ο Παμβοχαϊκός παραμένει το φαβορί στην αναμέτρηση με τον Δημήτρη Ζήση να σχολιάζει «Θέλουμε να κλείσουμε την χρονιά καλά και μαθηματικά χρειαζόμαστε έναν πόντο για να ήμαστε στην 7η θέση. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και για αυτό το ματς θα είναι περίεργο και χρειάζεται προσοχή»

Η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να κρατηθεί ζωντανή και να πάρει ότι μπορεί από την αναμέτρηση. Το έργο των «κιτρινόμαυρων» που δεν έχουν κάποιο πρόβλημα και απουσία, είναι εξαιρετικά δύσκολο αφού όλοι πρέπει να κάνουν την υπέρβαση. Ο πασαδόρος της Ένωσης, Γιάννης Δημητρούδης, σχολιάζοντας τον αγώνα τόνισε  «Πάμε να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Θα προσπαθήσουμε και στους δύο αγώνες που μας απομένουν να πάρουμε το καλύτερο γιατί μαθηματικά ακόμη δεν έχει τελειώσει κάτι».

ΚΗΦΙΣΙΑ – ΠΑΟΚ

Στο Ζηρίνειο η Κηφισιά υποδέχεται τον ΠΑΟΚ με στόχο να διατηρήσει το αήττητο και να πάρει τη νίκη που θα την βάλει ξανά σε τροχιά 4άδας…

Οι «κυανόλευκοι» χωρίς προβλήματα και άγχος θα προσπαθήσουν για το καλύτερο απέναντι στον Κυπελλούχο ΠΑΟΚ με τον Γιάννης Ρουμελιωτάκη να δηλώνει  «Σίγουρα είναι σημαντικός αγώνα με μία πολύ δύσκολη ομάδα αλλά όπως έχει φανεί εντός παίζουμε πολύ καλά. Πιστεύω ότι θα γίνει ένας  πολύ καλός αγώνας με μεγάλο θέαμα…»

Τη νίκη που θα κρατήσει το εκτός έδρας αήττητο σερί του θα επιδιώξει στην Κηφισιά ο ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυροι» του Γιάννη Καλαμζίδη συνεχίζουν την πορεία πρωταθλητισμού που κάνουν και χωρίς προβλήματα θέλουν να παραμείνουν στους ίδιους ρυθμούς.

Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» Γιάννης Καλμαζίδης τόνισε «Πάμε να παίξουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας  που διεκδικεί μια θέση στην πρώτη στην 4αδα και που μέσα στο γήπεδο της παραμένει αήττητη καθώς καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει εκεί και αυτό λέει πολλά.  Και για την ποιότητα της ομάδας  αλλά και για τη δυσκολία του γηπέδου. Εμείς από την πλευρά μας πάμε να διεκδικήσουμε το παιχνίδι, δεν έχουμε ιδιαίτερα θέματα τραυματισμών και πάμε για ότι καλύτερο».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 21ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

19.00: Γ.Σ. Λαμία – Α.Σ. Άρης

19.00: Φοίνικας Σύρου – Ολυμπιακός

19.00: Παναθηναϊκός – ΜΓΣ Εθνικός Αλεξ/πολης

19.00: Α.Ο. Ορεστιάδα – Ένωση Τούμπας

19.00: ΓΑΣ Παμβοχαϊκός – ΑΕΚ

19.00: Α.Ο. Κηφισιάς – ΠΑΟΚ