Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντέρμπι σε Έβρο και Κυψέλη

Ντέρμπι σε Έβρο και Κυψέλη

Με πολλά ντέρμπι και αμφίρροπες αναμετρήσεις συνεχίζεται η 4η αγωνιστική της Α1 των ανδρών στην Α1 με τις αναμετρήσεις Εθνικού Αλεξανδρούπολης-Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός – Φοίνικας Σύρου να στρέφουν επάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας.

ΑΡΗΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ

Στο γήπεδο της Μίκρας ο Άρης μετά τη νίκη του επί τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης υποδέχεται την Κηφισιά με στόχο να πάρει την 2η νίκη του στην Α1.

Οι «κιτρινόμαυροι» με ψυχολογία στα ύψη δηλώνουν έτοιμοι για το θετικό αποτέλεσμα που θα τους φέρει πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο Γιάννης Μέλκας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και απουσιών υπογράμμισε «Η Κηφισιά έχει κάνει σπουδαίες εμφανίσεις στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Έχει ποιότητα στην υποδοχή, έχει έναν από τους καλύτερους πασαδόρους στην κατηγορία και γενικά θα πρέπει να πιάσουμε υψηλού επιπέδου απόδοση για να νικήσουμε. Έχω έμπειρους παίκτες και έχουμε σχεδιάσει την τακτική μας. Περιμένω δύσκολο αγώνα και για να τα καταφέρουμε πρέπει να κρατήσουμε την τακτική μας, να περιορίσουμε τα λάθη μας και να περιμένουμε μεγάλο σε διάρκεια αγώνα».

Από την άλλη πλευρά η Κηφισιά θέλει να συνεχίσει στα θετικά αποτελέσματα και μακριά από το Ζηρίνειο.

Οι «κυανόλευκοι» των Βορείων προαστίων ευελπιστούν να πάρουν κάτι στη Θεσσαλονίκη και να διεκδικήσουν το πλασάρισμά τους στην 5άδα του πρωταθλήματος.

Ο Κώστας Αρσενιάδης υπολογίζοντας πολύ τον Άρη δήλωσε «Είναι ένας κομβικός αγώνας για μας. Ο Άρης είναι μια καλή ομάδα, ιδιαίτερα ισχυρή φέτος, όπως έδειξε και με τη νίκη του επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ενώ το γήπεδο της Μίκρας αποτελεί πάντα μια δύσκολη έδρα για κάθε φιλοξενούμενο. Εμείς, βεβαίως θα κυνηγήσουμε τη νίκη, που θα μας κρατήσει ψηλά στη βαθμολογία. Για να καταφέρουμε όμως να πάρουμε τους τρεις σημαντικούς αυτούς βαθμούς, θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά…».

ΛΑΜΙΑ  – ΠΑΟΚ

Με υπηρεσιακό τεχνικό τον Βασίλη Αναγωστόπουλο έπειτα από το διαζύγιο με τον Θανάση Κατσιγιάννη θα παρουσιαστεί στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ η Λαμία.

Οι γηπεδούχοι της Ρούμελης μετρώντας 3 συνεχόμενες νίκες έχουν αρκετά δύσκολο πρόγραμμα απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά, ωστόσο θα διεκδικήσουν ότι μπορούν στο Χαλκιοπούλείο.

Το πρόβλημα για τη Λαμία εντοπίζεται στην θέση των κεντρικών αφού Μαδούρας αλλά και Καραγάτσος είναι τραυματισμένοι και δεν θα αγωνιστούν.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο τώρα παρά την κούραση του Τσάμπιονς Λίγκ θέλουν το τρίποντο για να παραμείνουν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Νίκι Ζελιάσκοφ δε αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα απουσιών και τραυματισμών και έτσι με όλους τους παίκτες του έτοιμους θέλει να πάρει τη νίκη και από εκεί και μετά να μοιράσει και τον χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του.

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ – ΑΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Να συνεχίσει τις μέχρι τώρα εντυπωσιακές του εμφανίσεις θέλει ο Παμβοχαϊκός κόντρα στην Ορεστιάδα.

Οι «κυανοκίτρινοι» του Βραχατίου μετά την πολύ καλή εικόνα που είχαν στην Πυλαία είναι το απόλυτο φαβορί απέναντι στους «πράσινους» του Έβρου που ακόμη ψάχνονται να βρουν αγωνιστικό ρυθμό.

Ο Γιώργος Χριστόπουλος έχοντας όλους τους παίκτες στην διάθεσή του περιμένει τη νίκη που θα κρατήσει την ομάδα του στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Από την άλλη πλευρά ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας θέλοντας να κάνει μια νέα αρχή στο πρωτάθλημα ψάχνει το θετικό αποτέλεσμα όσο και αν αυτό είναι δύσκολο.

Ο Γιόχαν Ίσακσον βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και ενδεχομένως μια ακόμη ήττα με κακή εμφάνιση σταθεί αιτία για την απομάκρυνσή του από τον πάγκο της ομάδας.

Ο Σουηδός τεχνικός θα έχει στην διάθεσή του τον Μάρκο Βουκασίνοβιτς που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του, ωστόσο στην Ορεστιάδα έμειναν οι Λαχτάρας που είχε πρόβλημα στον ώμο και ο Χουσίδης που είναι με ίωση.

Ο λίμπερο του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας Δημήτρης Κωνσταντινίδης μιλώντας για τον αγώνα τόνισε “Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε ένα μαχητικό και καλό αντίπαλο. Είναι για εμάς ένα εκτός έδρας ματς που πρέπει να παίξουμε δυνατά και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Μπορεί να προερχόμαστε από ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων ωστόσο προπονηθήκαμε καλά και σκληρά αυτή την εβδομάδα. Θέλουμε να ξεχάσουμε τα παλιά και να ξεκινήσουμε με νέα ψυχολογία απο αύριο για το υπόλοιπο της σεζόν”.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΗΡΑΚΛΗΣ

Να εκμεταλλευθεί τον παράγοντα έδρα και να πάρει την 2η νίκη της και παράλληλα να κάνει ένα μεγάλο βήμα παραμονής θέλει η Παναχαϊκή.

Στο κλειστό της Αυγίας οι Αχαϊοί ευελπιστούν να πάρουν τη νίκη απέναντι στον Ηρακλή που είναι μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους.

Ο Γιώργος Λυκούδης δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα με τους παίκτες του και αναφερόμενος στην αναμέτρηση του Σαββάτου τόνισε «Είναι ένα παιχνίδι που όχι μόνο θέλουμε αλλά και πρέπει να το κερδίσουμε. Ο Ηρακλής είναι ομάδα με τους ίδιους στόχους με εμάς και για αυτό το παιχνίδι έχει διπλή σημασία για την Παναχαϊκή και επιπλέον θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας. Θεωρώ τη συμπαράσταση των φιλάθλων μας σίγουρη καθώς έχουν δείξει ότι σε όλα τα παιχνίδια είναι κοντά μας».

Από τη άλλη πλευρά ο Ηρακλής μετά το εντυπωσιακό πέρασμά του από την Ορεστιάδα ευελπιστεί να έχει βαθμολογικό όφελος και στην Πάτρα.

Οι «κυανόλευκοι» του Χρήστου Πάτρα χωρίς απουσίες και προβλήματα και με πολύ καλή ψυχολογία θέλουν να διεκδικήσουν το θετικό αποτέλεσμα και κόντρα στην Παναχαϊκή και αν θα τα καταφέρουν θα έχουν κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα για την παραμονή τους στην κατηγορία.

Ο Τάσος Γάτσος αναφερόμενος στον αγώνα δήλωσε «Η Παναχαϊκή είναι πολύ έμπειρη ομάδα, έχουμε τους ίδιους στόχους με μας, παίζουμε στην έδρα τους αλλά θα διεκδικήσουμε ότι καλύτερο, μπορούμε. Σκοπός μας μια καθαρή νίκη». Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι να μην κάνουμε λάθη, να πιέσουμε τον αντίπαλο στα κατάλληλα σημεία αλλά και εμείς να είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το πρώτο ντέρμπι από τα δύο που περιλαμβάνει η 4η αγωνιστική θα διεξαχθεί στον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη. Εκεί όπου ο Εθνικός υποδέχεται τον Ολυμπιακό σε έναν παιχνίδι που παραδοσιακά προσφέρει θέαμα και πλούσιες συγκίνησες.

Ο Σάκης Μουστακίδης έχοντας προφυλάξει τον Λούκα Σούλγιανίτς στον αγώνα με την Σομπότα ευελπιστεί πως θα έχει στην διάθεσή του τον Μαυροβούνιο διαγώνιο σε ένα παιχνίδι που όλοι περιμένουν με ανυπομονησία.

Ο Άκης Δαρίδης μιλώντας για το μεγάλο παιχνίδι τόνισε : «Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι στην έδρα μας. Παίζουμε για τη νίκη όπως όλα τα ματς κυρίως στην έδρα μας. Ξέρουμε πως έχουμε να παίξουμε με ένα σπουδαίο αντίπαλο που θα μας πιέσει. Ο Ολυμπιακός από αγώνα σε αγώνα γίνεται όλο και καλύτερος και από την στιγμή που θα επιστρέψει και ο Φιλίποφ θα δείξει την πραγματική δυναμική του.

Και οι δύο ομάδες είναι λίγο κουρασμένες από τους ευρωπαϊκούς αγώνες αλλά έχουν και πολύ καλή ψυχολογία από τις προκρίσεις στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ο κόσμος σίγουρα θα δώσει δυνατό παρόν και εύχομαι να φύγουμε εμείς χαμογελαστοί από το γήπεδο»

Ο Ολυμπιακός έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση του προς τους 16 του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας θέλει να συνεχίσει τα νικηφόρα αποτελέσματά του και να περάσει από μια δύσκολη έδρα.

Ο Ρομπέρτο Πιάτσα σε έναν ακόμη αγώνα θα έχει εκτός τον Ντίμα Φιλίποφ και θα κληθεί να τον αντικαταστήσει ο Κώστας Στιβαχτής, ενώ στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού και η επιστροφή του Τσουκ κόντρα στην παλαιά του ομάδα.

Ο Μαυροβούνιος ακραίος του Ολυμπιακού μιλώντας για τον αγώνα τόνισε «Η ψυχολογία μας μετά την πρόκριση στους «16» του CEV Cup είναι ανεβασμένη. Από την άλλη πλευρά όμως μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από στη Σύρου, θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες και στις εγχώριες διοργανώσεις.

Είναι το δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι για το πρωτάθλημα και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να τελειώσει νικηφόρα για εμάς προκειμένου να στρέψουμε την προσοχή μας στη δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί».

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

19.00: ΑΣ Άρης – ΑΟ Κηφισιάς

18.00: ΓΣ Λαμία – ΠΑΟΚ

18.00: ΓΑΣ Παμβοχαϊκός – ΑΟ Ορεστιάδας

18.00: Παναχαϊκή Πετ.2013 – Ηρακλής Πετ.2015

17.30: ΜΓΣ Εθνικός – Ολυμπιακός ΣΦΠ

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

18:00 Παναθηναϊκός – Φοίνικας Σύρου

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...