Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντέρμπι στα…χιόνια, σε Ζηρίνειο και Κυψέλη

Ντέρμπι στα…χιόνια, σε Ζηρίνειο και Κυψέλη

Η επανέναρξη του πρωταθλήματος το 2017 ξεκινά με την 12η αγωνιστική και τον Β γύρο της Α1 όπου ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Κηφισιάς κόντρα στον Φοίνικα Σύρου, αλλά και με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης…

Το νέο έτος ξεκινά με την έναρξη του Β γύρου της Α1 και τις περισσότερες ομάδες να δηλώνουν έτοιμες να μπούνε με το… δεξί στο 2017 και να τερματίσουν όσο ψηλότερα μπορούνε στον βαθμολογικό πίνακα.

Η 12η αγωνιστική θα διεξαχθεί σε 2 δόσεις το Σαββατοκύριακο με το ντέρμπι του Ζηρινείου μεταξύ Κηφισιάς – Φοίνικα Σύρου να κεντρίζει το ενδιαφέρον.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ – ΚΥΖΙΚΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

Στην Κυψέλη ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Κύζικο Νέας Περάμου έχοντας στόχο να πάρει τη νίκη και να ξεκινήσει με χαμόγελα τη νέα χρονιά. Οι «πράσινοι» βρίσκονται σε πολύ καλή τροχιά και έχοντας πραγματοποιήσει έναν καταπληκτικό πρώτο γύρο θέλουν να δώσουν συνέχεια στα θετικά τους αποτελέσματα.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα με τραυματισμό και με όλους τους παίκτες στην διάθεσή του καλείται να πάρει την 5η συνεχόμενη και 10η συνολικά νίκη του στο πρωτάθλημα.

Ο Χοσέ Λουίς Γκονζάλες που ήταν και ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού στον πρώτο γύρου αναφερόμενος στον αγώνα δήλωσε «Είναι ένα παιχνίδι που έχει ιδιομορφίες , καθώς επιστρέφουμε από τη διακοπή και πρέπει να ξαναμπούμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Έχουμε ως στόχο να ξεκινήσουμε με νίκη στο 2ο γύρο του πρωταθλήματος και να παραμείνουμε ψηλά στη βαθμολογία, διεκδικώντας την καλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών στη συνέχεια και όντας σε ετοιμότητα να εκμεταλλευτούμε πιθανές απώλειες των αντιπάλων μας».

Η Κύζικος από την πλευράς της ευελπιστεί σε μια καλή εμφάνιση και αν τις δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί.

Οι «κιτρινόμαυροι» της Νέας Περάμου θέλουν να πάρουν ότι μπορέσουν από τον αγώνα προκειμένου να σώσουν την χρονιά και να παραμείνουν στην κατηγορία.

Ο τεχνικός της ομάδας Γιάννης Λαϊος τόνισε «Είναι η αρχή του Β΄γύρου και θέλουμε να κάνουμε μία καλή επανεκκίνηση με καλή εμφάνιση κι αν είναι δυνατόν να πάρουμε κάτι θετικό. Μεσολάβησαν δύο εβδομάδες χαλάρωσης λόγω των εορτών, κάποιοι αθλητές έφυγαν για διακοπές αλλά πρέπει να δείξουμε συνέπεια, σοβαρότητα και να συνεχίσουμε την προσπάθεια για παραμονή. Εκτός των άλλων πρέπει να ανταποκρινόμαστε παντού και πάντα και να δικαιώνουμε τις προσπάθειες της διοίκησης αλλά και τις προσδοκίες των φίλων του συλλόγου».

ΚΗΦΙΣΙΑ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ

Μεγάλο ντέρμπι στο Ζηρίνειο με την Κηφισιά να υποδέχεται τον Φοίνικα Σύρου που στοχεύει σε έναν καλύτερο δεύτερο γύρο.

Οι «κυανόλευκοι» θέλουν να ξορκίσουν το… φάντασμα της Σύρου μιας και έχουν χάσει 4 συνεχόμενα παιχνίδια και πλέον να πάρουν τη νίκη που θα τους φέρει πιο κοντά στην 4άδα.

Ο Μπόμπι Γιορντάνοφ που ταλαιπωρήθηκε με θλάση στην κνήμη αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά, όχι όμως και ο Βαγγέλης Μουρούτης που υπέστη διάστρεμμα στην προπόνηση.

Ο προπονητής της Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης δήλωσε «Παραδοσιακά είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Ο Φοίνικας είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος και παρουσιάζεται ενισχυμένος σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι για τον κόσμο που θα το παρακολουθήσει. Η διακοπή του πρωταθλήματος είναι πάντα ένας αστάθμητος παράγοντας που πολλές φορές παίζει μεγάλο ρόλο. Καλή χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμο».

Με στόχο τη νίκη όμως και με καλή ψυχολογία θα πάει στην Κηφισιά και ο Φοίνικας Σύρου. Οι Πειρατές παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν για να φθάσουν στην Αθήνα τελικά έφθασαν και μάλιστα με αρκετά νέα πρόσωπα όπως αυτά των Δημητριάδη και Σζάρεκ, με τον δεύτερο όμως να μην υπολογίζεται από τον Νίκολιτς.

Οι Συριανοί μετά τις ήττες τους από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στα ταϊ-μπρεϊκ θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες και απέναντι στην Κηφισιά να συνεχίσουν την καλή παράδοση που έχουν τα τελευταία χρόνια.

Ο νέος πασαδόρος του Φοίνικα Μανώλης Δημητριάδης αναφερόμενος στην αναμέτρηση είπε: «Θεωρώ πως έχω μία μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα μου. Ο Φοίνικας ήταν αυτό που ήθελα. Ομάδα με ηρεμία, βολεϊκή κουλτούρα και προϋποθέσεις πρωταθλητισμού. Θέλω να γίνω ένα κομμάτι αυτής της μεγάλης ομάδας και να βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της. Έχουμε δύσκολο αγώνα με την Κηφισιά. Ο χρόνος δουλεύει για μένα και την ομάδα και είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε».

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ

Στην παγωμένη και χιονισμένη Ορεστιάδα ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας υποδέχεται τον Ηρακλή σε ένα παιχνίδι όπου η νίκη είναι επιτακτική ανάγκη για τους «πράσινους» αν θέλουν να ελπίζουν βάσιμα στην παραμονή τους στην μεγάλη κατηγορία.

Οι καιρικές συνθήκες είναι πολικές αναγκάζοντας τους ακρίτες να καταθέσουν αίτημα αναβολής του αγώνα κάτι όμως που απορρίφθηκε από την διοργανώτρια αρχή.

Η πόλη του Έβρου είναι ντυμένη στα άσπρα και οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν έχουν κάνει τους δρόμους γύρο από το γήπεδο αλλά και μέσα στην πόλη παγοδρόμιο.

Η θερμοκρασία αναμένεται εξαιρετικά χαμηλή και εντός γηπέδου αφού το σύστημα θέρμανσης όσο και αν δουλεύει δεν μπορεί να αλλάξει πολλά και έτσι η αναμέτρηση αναμένεται μια δοκιμασία για όλους τους παίκτες.

Οι «πράσινοι» με τον Μπάμπη Σταματόπουλο στην τεχνική ηγεσία θα προσπαθήσουν να κάνουν μια νέα αρχή στο 2017 και να πάρουν ότι μπορούν από τον αγώνα. Αγώνας δρόμου γίνεται για να προλάβει την αναμέτρηση ο Μαρίν Λέσκοφ, ενώ στην διάθεση του έλληνα τεχνικού του ΑΟΟ θα βρίσκονται οι Διαμαντίδης και Στοϊλούδης.

Από την άλλη πλευρά ο Ηρακλής έχοντας εκτός πλέον τους Καλαντάντζε και Πέντσεφ θα πάει στον Έβρο προκειμένου να πάρει μια ακόμη νίκη αφού ακόμη και έτσι παραμένει το φαβορί της αναμέτρησης.

Οι Θεσσαλονικείς πονάνε στην θέση του διαγώνιου και τις πάσας μετά την αποχώρηση του Ρώσου και του Βούλγαρου, ωστόσο ο Γιάννης Ορφανός αναμένεται να καλύψει τα κενά εκ των έσω ξεκινώντας με τον Στεφανίδη διαγώνιο και τον νεαρό Ηλία Θεοδόση πασαδόρο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 12ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
18.00: Α.Ο.Ορεστιάδας – Ηρακλής Πετ. 2015
18.30: ΑΟΠ Κηφισιάς – ΑΟ Φοίνικας Σύρου
19.00: Παναθηναϊκός ΑΟ – Κύζικος Νέας Περάμου
Κυριακή 08/01/2017
14.30: ΠΑΟΚ – ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης
17.00: Ολυμπιακός ΣΦΠ – Παναχαϊκή Πετ. 2013
18.00: ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας – ΓΑΣ Παμβοχαϊκός

Bαθμολογία 11η αγωνιστική

Βαθμολογια Volley League Πάμε Στοίχημα 16-17

Θ.

Ομάδα

Αγ.

Βαθ.

Σετ

1 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 11 32 33-6
2 Παναθηναϊκός Α.Ο. 11 27 30-12
3 ΠΑΟΚ 10 23 26-9
4 Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός 11 21 24-17
5 Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 11 19 21-21
6 Α.Ο.Π. Κηφισιάς 11 18 23-20
7 Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 11 17 21-19
8 Α.Ο.Φοίνικας Σύρου 10 16 22-21
9 Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 11 9 14-27
10 Α.Π.Σ.Κύζικος Ν. Περάμου 11 6 10-27
11 Α.Π.Φ.Σ.Ηρακλής Χαλκίδας 11 6 12-27
12 Α.Ο.Ορεστιάδας 11 1 3-33