Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντέρμπι στην Κυψέλη

Ντέρμπι στην Κυψέλη

Το ντέρμπι της Κυψέλης μεταξύ Παναθηναϊκού και Παμβοχαϊκού είναι αυτό που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της Α1 των ανδρών που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο.

Η αγωνιστική δράση της Α1 των ανδρών συνεχίζεται το Σάββατο όπου θα διεξαχθούν οι 5 από τις 6 συνολικά αναμετρήσεις. Εκτός από το ντέρμπι 4άδας που θα φιλοξενηθεί στην Κυψέλη, σημαντικά παιχνίδια θα δοθούν στο Ρέντη και στο Ζηρίνειο με τον Ολυμπιακό και την Κηφισιά να υποδέχονται τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και την Παναχαϊκή αντίστοιχα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Στο Ρέντη ο Ολυμπιακός μετά τον ευρωπαϊκό του αποκλεισμό από την Σουργκούτ επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα στρέφοντας το ενδιαφέρον του στην κατάκτηση του τίτλου έχοντας στόχο παράλληλα να συνεχίσει το αήττητο σερί του.

Ο Σλόμπονταν Μπόσκαν δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, ωστόσο άπαντες καλούνται να ξεπεράσουν την κούραση τόσο της αναμέτρησης με την Σουργκούτ, όσο και του ταξιδιού στην Ρωσία.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δήλωσε «Για εμάς το πιο σημαντικό είναι να αντιδράσουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα μετά την ήττα στη Ρωσία. Είναι καλό ότι παίζουμε στην έδρα μας ωστόσο πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε τη νίκη που θέλουμε. Στη συνέχεια η προσοχή μας θα στραφεί στον  ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό όπου το κίνητρό μας είναι πολύ μεγάλο».

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχοντας 2 νίκες στα τελευταία 3 παιχνίδια θα προσπαθήσει να διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα στον Πειραιά και να ανέβει πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο Σάκης Μουστακίδης έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, η προετοιμασία της ομάδας κύλισε χωρίς προβλήματα και οι «κυανόλευκοι» ευελπιστούν για μια καλή εμφάνιση.

Ο έμπειρος κεντρικός των «κυανόλευκων» Κάσσανδρος Στίγγας τόνισε «Παίζουμε με μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος με ένα ρόστερ πολύ μεγαλύτερο από το δικό μας. Παρ’ όλα αυτά εμείς θα κατέβουμε στην Αθήνα να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Έχουμε δύσκολο ξεκίνημα στον 2ο γύρο. Πρέπει να προετοιμαστούμε για τα παιχνίδια που μας έρχονται στην συνέχεια».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ

Στην Κυψέλη ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Παμβοχαϊκό στο ντέρμπι της αγωνιστική θέλοντας να πάρει τη νίκη και να παραμείνει στην 2η θέση της βαθμολογίας.

Οι «πράσινοι» του Δημήτρη Ανδρεόπουλου μετρούν νικηφόρο σερί 6 αγώνων και απέναντι στους «κυανοκίτρινους» του Βραχατίου στοχεύουν να το διευρύνουν με την βοήθεια του κόσμου τους που αναμένεται να γεμίσει το γήπεδο να πάρουν και την άτυπη ρεβάνς για την ήττα τους στον πρώτο γύρο.

Απουσίες και προβλήματα δεν υπάρχουν για τους γηπεδούχους με τον Θάνο Μαρούλη να υπογραμμίζει «Θέλουμε να κρατήσουμε το αήττητο στην έδρα μας και ταυτόχρονα να ανεβάσουμε κι άλλο το αγωνιστικό μας επίπεδο εν όψει και της δύσκολης συνέχειας. Ο Παμβοχαικός είναι η μια από τις 2 ομάδες που μας έχουν κερδίσει και αυτό δίνει διαφορετικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση. Είμαστε σε καλή κατάσταση και με γεμάτη την Κυψέλη θα τα δώσουμε όπλα για τους 3 βαθμούς. Περιμένουμε γερή στήριξη από τον κόσμο μας. Τον χρειαζόμαστε σε κάθε παιχνίδι».

Από την πλευρά του ο Παμβοχαϊκός μετά το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, δίνει ένα ακόμη ντέρμπι και θα προσπαθήσει να πάρει ότι καλύτερο μπορεί από τον αγώνα.

Οι Κορίνθιοι όπως και με τους «ερυθρόλευκους», έτσι και με τους «πράσινους» θα παλέψουν για το θετικό αποτέλεσμα με τον Κώστα Δεληκώστα να έχει την διάθεσή του όλους τους παίκτες του.

Ο Δεληκώστας μιλώντας για τον αγώνα τόνισε «Η άποψη μου είναι ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από την ομάδα μας. Σε κάθε παιχνίδι στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί. Η υποδοχή και η επίθεση στην ψηλή μπάλα θα κρίνουν το παιχνίδι».

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΚΥΖΙΚΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

Στην Θεσσαλονίκη ο Ηρακλής εν μέσω πολλών προβλημάτων αντιμετωπίζει την Κύζικο Νέας Περάμου σε ένα κρίσιμο παιχνίδι για την ομάδα. Ο Ηρακλής έχοντας μείνει χωρίς ξένους θα προσπαθήσει να φθάσει στη νίκη και να υπερπηδήσει τα «εσωτερικά» προβλήματα.

Ο Γιάννης Ορφανός μετά την ήττα από τον Φοίνικα στην Ερμούπολη θέλει να πάρει τη νίκη επί της Κυζίκου και να τονώσει την ψυχολογία όλων στην ομάδα.

Ο νεαρός πασαδόρος του «Γηραιού» Θεοδόσης Ηλίας υπογράμμισε  «Στο ματς με τον φοίνικα δεν φανήκαμε ανταγωνιστικοί! Τώρα το Σάββατο στο ματς την Κύζικο Θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, παρά τα όποια προβλήματα υπάρχουν , έτσι ώστε να διεκδικήσουμε την νίκη ,η οποία θα τονώσει την ψυχολογία της ομάδας».

Η Κύζικος Νέας Περάμου συνεχίζει την προσπάθειά για παραμονή στην μεγάλη κατηγορία με τον Γιάννη Λάϊο να κρατά σε εγρήγορση τους παίκτες του και να περιμένουν να πάρουν ότι καλύτερο μπορούν σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται.

Οι νεοφώτιστοι στη Μίκρα θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν τα προβλήματα και τις απουσίες των γηπεδούχων και να πάρουν  τη νίκη που θα τους φέρει πιο κοντά στην παραμονή τους στην κατηγορία.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ- ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ

Στον παγωμένο Έβρο ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας φιλοξενεί τον Φοίνικα Σύρου ευελπιστώντας πως θα καταφέρει να πάρει την πρώτη του νίκη και να ξεκινήσει την αντεπίθεση σωτηρίας του.

Οι ακρίτες εξ αιτίας του χιονιά και του παγετού είχαν μια ακόμη δύσκολη εβδομάδα που επηρέασε τις προπονήσεις τους ωστόσο δεν υπάρχουν περιθώρια επιλογής αγώνων και πλέον κάθε παιχνίδι για τους «πράσινους» είναι τελικός –παραμονής.

Ο κεντρικός του ΑΟΟ, Γιώργος Πεντίδης, μιλώντας για την αναμέτρηση τόνισε «Είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα διότι το κρύο που επικρατεί στην Ορεστιάδα δεν μας επέτρεπε να κάνουμε κανονικά την προπόνησή μας. Η ομάδα ψάχνει μια νίκη για να αλλάξει η ψυχολογία όλων μας, Η Σύρος είναι μια καλή ομάδα που δεν κάνει πολλά λάθη και χρειάζεται μεγάλη προσοχή αν θέλουμε να κερδίσουμε κάτι από το παιχνίδι».

Ο Φοίνικας Σύρου θέλει να δώσει συνέχεια στα νικηφόρα παιχνίδια του στο πρωτάθλημα και να κατακτήσει το τρίποντο που υπό προϋποθέσεις θα τον φέρει στην 4άδα της βαθμολογίας.

Οι Συριανοί δεν έχουν προβλήματα και άπαντες αισιοδοξούν πως θα επιστρέψουν στην Ερμούπολη με το τρίποντο στις αποσκευές τους.

Ο ακραίος των «πειρατών» Άλβι Σούρδι αναφερόμενος στο παιχνίδι στο «Νίκος Σαμαράς» επεσήμανε «Φαβορί δεν υπάρχουν σε τέτοιους αγώνες. Η Ορεστιάδα παίζει στο γήπεδο της, με τον κόσμο της. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Πρέπει να μπούμε στο  γήπεδο συγκεντρωμένοι και να κάνουμε αυτό που πρέπει και αυτό δεν είναι άλλο από το να πάρουμε την νίκη με το 3ποντο μαζί».

ΚΗΦΙΣΙΑ – ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Στο Ζηρίνειο η Κηφισιά αντιμετωπίζει την Παναχαϊκή σε ένα παιχνίδι όπου οι «κυανόλευκοι» θέλουν να πάρουν το τρίποντο και να πιάσουν 4άδα.

Η ομάδα των Βορείων προαστίων χωρίς προβλήματα και με καλή ψυχολογία από τη νίκη της επί της Κύζικου θέλει να δώσει συνέχεια στις νίκες της. Ο Κώστας Αρσενιάδης είδε όλους τους παίκτες του να είναι σε καλή κατάσταση και να αισιοδοξεί για τον αγώνα του Σαββάτου.

Ο λίμπερο των γηπεδούχων Κώστας Ταμπουρατζής δήλωσε σχετικά με τον αγώνα «Περιμένουμε το ματς αυτό με σκοπό να διορθώσουμε το ατυχές αποτέλεσμα του α’ γύρου. Ο αντίπαλος μας έχει παίκτες με εμπειρία που εκμεταλλεύτηκαν τις αδυναμίες μας στην πρώτη αναμέτρηση. Στόχος μας είναι οι 3 βαθμοί και να βελτιώνουμε συνεχώς την θέση μας στον βαθμολογικό πίνακα. Καλούμε τους φίλους του βόλεϊ να έρθουν στο Ζηρίνειο για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι».

Από την άλλη η Παναχαϊκή κόντρα στα προβλήματα και την τελευταία αποχώρηση του Σορμάζ θέλει να διεκδικήσει ότι μπορεί απέναντι στην Κηφισιά.

Έργο δύσκολο, αλλά με όσες δυνάμεις και παίκτες έχουν απομείνει στην ομάδα οι Αχαϊοί θα προσπαθήσουν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα στην Αθήνα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 14ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 21 Ιανουαρίου

15:00 Ολυμπιακός – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

17:00 Παναθηναϊκός – Παμβοχαϊκός

18:00 ΑΟ Ορεστιάδας- Φοίνικας Σύρου

18:00 Ηρακλής – Κύζικος Νέας Περάμου

Κυριακή 22 Ιανουαρίου

18:30 Ηρακλής Χαλκίδας – ΠΑΟΚ