Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντέρμπι στο Ζηρίνειο, η σκέψη στην Ερμούπολη

Ντέρμπι στο Ζηρίνειο, η σκέψη στην Ερμούπολη

Η 19η αγωνιστική της Α1 των ανδρών ολοκληρώνεται στο Ζηρίνειο με την Κηφισιά να υποδέχεται τον Ολυμπιακό (19:30 /Novasports 3) σε ένα παιχνίδι που είναι για τις δύο ομάδες και πρόβα Κυπέλλου καθώς θα αναμετρηθούν και το Σάββατο στο πλαίσιο των ημιτελικό του Final 4…

Με το ντέρμπι Κηφισιά – Ολυμπιακός ολοκληρώνεται η 19η μέρα της Α1 των ανδρών και σίγουρα άπαντες περιμένουμε μια «σκληρή» και αμφίρροπη αναμέτρηση.

Μια αναμέτρηση που θα κρίνει πολλά καθώς η νίκη αποτελεί διακαή στόχο τόσο των «ερυθρολεύκων», όσο και των «κυανόλευκων» των Βορείων προαστίων.

Στην Κηφισιά ο Κώστας Αρσενιάδης έπειτα από αρκετό καιρό αναμένεται να έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του καθώς επιστρέφει τόσο ο Σούρδι, όσο και ο Κόβαλτσουκ που μπήκε κανονικά στο πρόγραμμα έπειτα από το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρούσε.

Ο τεχνικός των «κυανολεύκων» ευελπιστεί οι παίκτες του να φθάσουν εκ νέου τα υψηλά στάνταρ απόδοσής τους και να διεκδικήσουν στα ίσα τη νίκη που θα κρατήσει για μια ακόμη φορά το αήττητο στο Ζηρίνειο που αποτελεί και την μοναδική έδρα που δεν έχει πανηγυρίσει φιλοξενούμενη ομάδα.

Ο Κώστας Αρσενιάδης αναφερόμενος στα συνεχόμενα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό σε πρωτάθλημα και Κύπελλο τόνισε ««Δεν είναι καλό να παίζεις με έναν πανίσχυρο αντίπαλο μέσα σε λίγες μέρες. Χάνεις το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού απέναντι σε μία ομάδα που έχει δύο εξάδες. Ο Ολυμπιακός έχει χάσει μόνο μία φορά 3-2 σετ από τον ΠΑΟΚ και αυτό τα λέει όλα. Δεν έχουμε άγχος. Είναι δύο αγώνες που θέλουμε να τους ευχαριστηθούμε και να πάρουμε το καλύτερο».

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός δοκιμάζει τις αντοχές του απέναντι στην Κηφισιά θέλοντας να κατακτήσει το τρίποντο και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας συνεχίζοντας το μπράντεφερ με τον ΠΑΟΚ και παράλληλα να αποκτήσει το ψυχολογικό πλεονέκτημα εν όψει της αναμέτρησης του Κυπέλου στην Σύρο.

Ο Δημήτρης Καζάζης γνωρίζει καλά τον βαθμό επικινδυνότητας της αναμέτρησης, ωστόσο γνωρίζει και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τους αθλητές του. Ωστόσο ο Αντρέϊ Ντιάτσκοφ αναμένεται να είναι στην διάθεση του προπονητή του επιστρέφοντας στην «ερυθρόλευκη» αποστολή.

Ο Καζάζης σχολιάζοντας το ντέρμπι του Ζηρινείου υπογράμμισε «Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι ενόψει και της αναμέτρησης μας στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Η Κηφισιά μέσα στην έδρα της είναι πολύ δυνατή και αποδεικνύεται από το γεγονός ότι είναι αήττητη, πράγμα που δείχνει το βαθμό δυσκολίας του αγώνα. Στόχος μας όμως δεν είναι κανένας άλλος από τη νίκη και μόλις τελειώσει αυτό το ματς θα δούμε το επόμενο παιχνίδι πάλι με την Κηφισιά στο φάιναλ-4. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό μας ενδιαφέρει είναι η νίκη και αν γίνεται και καθαρή σίγουρα όμως το έργο μας είναι πολύ δύσκολο».