Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντέρμπι «αιωνίων» και κορυφής στου Ρέντη

Ντέρμπι «αιωνίων» και κορυφής στου Ρέντη
Ντέρμπι από τα… παλιά αναμένεται να παρακολυθήσει το κοινό του βόλεϊ τη Δευτέρα (5/12, 21.00, N/S3) με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό σε μια αναμέτρηση κορυφής καθώς για πρώτη φορά από το 2010 οι «αιώνιοι» θα βρεθούν αντίπαλοι έχοντας θέση μέσα στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός είναι πρωτοπόρος και αήττητος στην κατηγορία ενώ ο Παναθηναϊκό προέρχεται από τη νίκη επί του ΠΑΟΚ και με ανεβασμένη ψυχολογία θέλει να δείξει ότι όχι τη φετινή σεζόν μπορεί να μπει “ανάμεσα” στους δυο διεκδικητές των τίτλων (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακό) τα τελευταία χρόνια!

Αγκάμεζ για πρώτη φορά κόντρα στην παλιά του ομάδα

Ο διαγώνιος του Ολυμπιακού, Λίμπερμαν Αγκάμεζ θα κοντραριστεί για πρώτη φορά με την παλιά του ομάδα, εκεί όπου ανδρώθηκε και κέρδισε τους πρώτους τίτλους της καριέρας του. Ο Κολομβιανός άσος που μετά τη γέννηση της κόρης του πλέει σε πελάγη ευτυχίας αναμένεται να αποτελέσει το βαρόμετρο του ντέρμπι!

«Τα πάντα για να κερδίσουμε»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Σλόμπονταν Μπόσκαν δήλωσε: «Φυσικά είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Παίζουμε κόντρα στον Παναθηναϊκό. Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι, ένα μεγάλο παιχνίδι και περιμένουμε τον κόσμο μας να έρθει να μας υποστηρίξει. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 3-1 και εμείς πρέπει να δείξουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πανηγυρίσουμε τη νίκη. Θα δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε αυτό το ματς».

Μετά από 7 χρόνια

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από τη νίκη επί του ΠΑΟΚ και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη. Έχει ανεβασμένη ψυχολογία αλλά και ομάδα που δημιουργεί προσδοκίες στους οπαδούς του για ανταγωνιστική εμφάνιση. Οι πράσινοι έχουν 16 βαθμούς, -2 από τον Ολυμπιακό και έχουν την 6η νίκη που θα τους φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από 7 χρόνια.

«Μπορούμε τη νίκη»

Ο πασαδόρος του Παναθηναϊκού που στο παρελθόν φόρεσε τα «ερυθρόλευκα» τόνισε: «Είμαστε ικανοί για όλα, μπορούμε να πάρουμε τη νίκη στο Ρέντη. Προερχόμαστε από ένα σερί νικών με μόνη κακή παρένθεση στο Βραχάτι και δείχνουμε μία σοβαρότητα. Τώρα παιχνίδι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού δεν μπορείς να περιμένεις κάτι συγκεκριμένο. Όπως το έχω ζήσει εγώ θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξουμε αυτό το ντέρμπι με δύο καλές ομάδες. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε διαφορά δυναμικότητας και αυτή τη στιγμή βλέπουμε μετά από καιρό τις δύο ομάδες να είναι πρώτες στην βαθμολογία. Αυτό νομίζω στο γήπεδο θα φανεί ως κάτι πολύ καλό, να δούμε ένα παιχνίδι από τα παλιά».

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
24/07/2024

Τα θέλει όλα… ο Παγένκ!

Για τέταρτη διαδοχική σεζόν, ο διεθνής Σλοβένος κεντρικός Αλεν Παγένκ παραμένει στο λιμάνι και το κίνητρο αλλά και η επιθυμία για τρόπαια -ειδικά τη σεζόν...