Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντιάτσκοφ και σε…. χαρτονόμισμα

Ντιάτσκοφ και σε…. χαρτονόμισμα

Ένα χρόνο μετά και η φήμη που κυκλοφορεί στο νησί της Σύρου για τον τρόπο που ο Αντρέι Ντιάτσκοφ επέλεξε να αλλάξει στρατόπεδο και από το Φοίνικα Σύρου να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό έγινε εικόνα από τους φιλάθλους της νησιωτικής ομάδας.

Ο τοπικός μύθος –αφού αποδείξεις δεν υπάρχουν- λέει ότι ο νυν ακραίος του Ολυμπιακού είχε υπογράψει προσύμφωνο με τους Πειραιώτες το μεσημέρι πριν από το 5ο παιχνίδι Ολυμπιακός-Φοίνικας Σύρου (3-1) για την ημιτελική φάση του πρωταθλήματος.

Η φήμη κυκλοφορούσε έντονα όλο το περασμένο καλοκαίρι αλλά και στο Κύπελλο Ελλάδας που φιλοξενήθηκε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, όμως οι φίλοι του Φοίνικα το κράταγαν για να το… δείξουν (φωτό) στην ημιτελική σειρά του φετινού πρωταθλήματος.

foinikas_ntiatskof

Χαρτονόμισμα και γιούχα

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης φάνηκε πως επηρέασαν πολύ τον Ντιάτσκοφ. Όποτε ο «ερυθρόλευκος» ακραίος πήγαινε στο σερβίς το γήπεδο γιούχαρε. Παράλληλα είχε τυπωθεί ένα μεγάλο χαρτονόμισμα με το πρόσωπό του ενώ υπήρχαν και άλλα μικρότερα.

Ντιάτσκοφ: «Αγαπώ τη Σύρο»

Ο ίδιος πάντως αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης έσπευσε να τοποθετηθεί στη Nova: «Έχει αναπτυχθεί μια φημολογία ότι πέρσι υπέγραψα πριν από το τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και για αυτό αποδοκιμάζομαι. Όμως είμαι επαγγελματίας παίκτης και δεν έκανα κάτι τέτοιο. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό για τον Φοίνικα και αγαπώ τη Σύρο».