Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντινούδης : «Λίγος για την Ορεστιάδα ο Μπεκιάρης»

Ντινούδης : «Λίγος για την Ορεστιάδα ο Μπεκιάρης»

Στα όσα διαδραματίστηκαν στην αναμέτρηση του Ρέντη κόντρα στην Κύζικο Νέας Περάμου και τον οδήγησαν στην παραίτησή του από τον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο Volleyplanet ο Κώστας Ντινούδης. Ο Εβρίτης προπονητής  χαρακτήρισε «λίγο» τον Σωτήρη Μπεκιάρη για τον πάγκο των Θρακιωτών, μίλησε για τα προβλήματα της ομάδας και δήλωσε πως ακόμη και τώρα η κατάσταση στους «πράσινους» μπορεί να αλλάξει.

Η αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου απέναντι στην Κύζικο Νεας Περάμου ήταν μια από τις χειρότερες της ιστορίας του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας.

Μια αναμέτρηση που εκτός από την απώλεια των βαθμών οι «πράσινοι», με την εικόνα που έβγαλαν εντός και εκτός γηπέδου στο τρίτο σετ οι Θρακιώτες έχασαν πολλά περισσότερα σε επίπεδο ομάδας.

Ο Κώστας Ντινούδης θέλοντας να ξεκαθαρίσει τα όσα τραγικά έγιναν στο Ρέντη και τον οδήγησαν σε παραίτηση για λόγους ευθιξίας, μίλησε  για τις λάθος θέσεις που δόθηκαν στο τρίτο σετ υπογραμμίζοντας πως αυτές δόθηκαν έπειτα από εντολές και υπογραφή του Σωτήρη Μπεκιάρη που τον χαρακτήρισε λίγο για τον πάγκο της ιστορικής ομάδας.

Αναφερόμενος στο θέμα με τις λάθος θέσεις που δόθηκαν στο τρίτο σετ με την Κύζικο Νέας Περάμου στο Ρέντη και η ομάδα έδειξε εικόνα διάλυσης ο Κώστας Ντινούδης περιέγραψε το τι ακριβώς έγινε λέγοντας «Μου λέει ο κόουτς θα βάλεις τον πασαδόρο στο 6, τον Λουκούμι στο 5, κεντρικό στο 4, διαγώνιο στο 3, τον άλλο κεντρικό στο 2 και τον δεύτερο ακραίο στο 1. Το γράφω, του το πηγαίνω, το βλέπει- δεν λέει τίποτα, το υπογράφει και το δίνω στον 2ο διαιτητή του αγώνα. Χαρτάκι με την δική του υπογραφή».

Πολύ λίγος για Ορεστιάδα ο Μπεκιάρης

Το σετ εξελίχθηκε σε θέατρο του παραλόγου με τους διαιτητές να δίνουν συνεχόμενες λάθος θέσεις στους «πράσινους» και ουσιαστικά να μην γίνεται παιχνίδι. Εικόνα που περιέγραψε με καυστικό τρόπο ο Κώστας Ντινούδης χαρακτηρίζοντας «λίγο» τον Σωτήρη Μπεκιάρη για προπονητή του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας.

«Για εμένα το σετ ήταν μια παρωδία. Το χειρότερο για εμένα στο τρίτο σετ ήταν πως ο πρώτος προπονητής της ομάδας ανέλαβε στις 5 το απόγευμα και τον παρουσίασα εγώ στα παιδιά. Σε κατ ιδίαν συζήτηση που είχαμε του είπα πως θα τον βοηθήσω σε κάποια πράγματα. Στο τρίτο σετ του μιλούσα για να πει στα παιδιά που είναι οι σωστές θέσεις και δεν ήξερε να τους δείξει σε ποιες θέσεις έπρεπε να είναι. Εννοείται πως είναι προπονητής Α1 και διπλωματούχος. Είναι πάρα πολύ λίγος και δεν αξίζει για την ιστορία της Ορεστιάδας να έχει τέτοιους προπονητές στην ομάδα. Να υπάρχει τέτοιος προπονητής. Είναι προσβολή για την Ορεστιάδα, τον κόσμο της και την ιστορία της Ορεστιάδας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο μέχρι πρότινος βοηθός του Μέρτεν και Κριστόφ που συμπλήρωσε «Από εκεί και μετά στο 22 του σετ, ζήτησα από τον προπονητή -και ενώ έχουν προηγηθεί όλα αυτά με τις λάθος θέσεις -να βάλω τους Μποζίδη, Κανταρίδη και Τσιουτσιουλούδη. Πήρα την πρωτοβουλία να φωνάξω τα παιδιά για να μπούνε ως αλλαγή και να πάρουν συμμετοχή στο παιχνίδι γιατί είναι δικά μας παιδιά και από τις ακαδημίες της ομάδας. Μπροστά στα παιδιά και στον Οικονόμου είπε «όχι δεν θα μπει κανείς μέσα»

bekiaris-renti-2016-17 ntinoudis-renti-1

Στο τέλος του αγώνα αυτός που θέλει να λέγεται προπονητής Α1 και του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας δεν μπορεί να πηγαίνει να πιάνει τον μάνατζερ των παικτών και να λέει ότι έφερε τους χειρότερους ξένους και θέλει να τους διώξει γιατί είναι άχρηστοι. Πως θα πάει από Δευτέρα να τους προπονήσει όταν λέει αυτά στον μάνατζερ τους; Χωρίς να έχει καμία εικόνα για τους αθλητές, ούτε αγωνιστικά, ούτε εξωαγωνιστικά. Αυτά τα παιδιά ήρθαν από την Κολομβία, είναι 22 και 23 χρονών και είναι στην ομάδα έναν μήνα και κάτι. Ποιος είναι αυτός που θα βγάλει άχρηστα τα παιδιά μου και τους υπόλοιπους αθλητές της ομάδας; Δεν κάνει για προπονητής στην Ορεστιάδα».

Στο ερώτημα γιατί ειπώθηκε μετά το τέλος του αγώνα ότι το λάθος έγινε από τον βοηθό προπονητή ο Ντινούδης υπογράμμισε «Γιατί δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη. Να ρίξει αλλού την ευθύνη. Εγώ είχα την ευθιξία να πάρω την ευθύνη και να παραιτηθώ για αυτό που έγινε».

Έχοντας παραιτηθεί από την ανδρική ομάδα ο Κώστας Ντινούδης δήλωσε πως θα παραμείνει στις ακαδημίες μέχρι το τέλος του χρόνου και αυτό από σεβασμό προς την ομάδα, τα παιδιά και τους γονείς τους…

 ntinoudis-renti-2

«Ναι παραιτήθηκα από την ανδρική ομάδα. Κατόπιν συζητήσεων με τον έφορο των ακαδημιών όταν γυρίσαμε στην Ορεστιάδα του υποσχέθηκα ότι θα καθίσω μέχρι τέλους Δεκεμβρίου στις ακαδημίες. Για μετά δεν ξέρω. Θα το ξανασυζητήσουμε, γιατί έχω τα παιδιά σαν παιδιά μου. Δεν θέλω να τα αφήσω αυτή την στιγμή γιατί σέβομαι την ομάδα, την ιστορία της, στους γονείς των παιδιών και τα ίδια τα παιδιά» δήλωσε ο Εβρίτης τεχνικός.

Προβλήματα οικονομικά αλλά και συμπεριφοράς

Η τελευταία αποστολή της Ορεστιάδας σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών όπως αυτό με την Κύζικο ήταν δύσκολη και με πολλές ελλείψεις με τον προπονητή των «πράσινων» να την περιγράφει ως μαύρη σελίδα του συλλόγου.

«Ήταν μια μαύρη σελίδα για την ομάδα. Σε επίπεδο οργάνωσης ήμασταν μηδέν. Επιεικώς απαράδεκτοι. Δεν είχαμε έφορο μαζί μας από Ορεστιάδα. Ήρθε ο κύριος Κουτσαμάνης από την Θεσσαλονίκη. Δεν είχαμε προπονητή μαζί μας, ήρθε το Σάββατο στο ξενοδοχείο και τον παρουσίασα στους παίκτες 3 ώρες πριν το παιχνίδι. Όλα τα παιδιά με ρωτούσαν τι γίνεται και έμειναν με το στόμα ανοικτό».

Όσο για το αν υπάρχει λύση και ελπίδα και κόντρα στα πολλά προβλήματα που υπάρχουν η ομάδα μπορεί να σώσει την χρονιά ο Ντινούδης δήλωσε «Η ομάδα για να γυρίσει διακόπτη χρειαζόμαστε έναν προπονητή έμπειρο και καλό. Να αλλάξουν κάποια πράγματα στην διοίκηση, εννοώντας πως υπάρχουν θέματα οικονομικά, είτε με τα σπίτια των αθλητών, είτε με τα φαγητά τους. Όλα αυτά δημιουργούνε ένα κλίμα στην ομάδα που είναι πάρα πολύ δύσκολο μετά να σκεφτούν την προπόνηση και το αγωνιστικό κομμάτι.

Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά. Και οικονομικά και συμπεριφοράς διοίκησης προς παίκτες. Έχει φύγει ο Οικονόμου, λείπει ο Ιωαννίδης που υπηρετεί την θητεία του στο στρατό και δεν είχα καμία ενημέρωση για το τι ενέργειες έγιναν για να τον έχουμε στην ομάδα.

Για να υπάρξει αυτή τη στιγμή σωτηρία της ομάδας πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα από την διοίκηση. Να μπούνε νέα άτομα που να βοηθήσουν και από εκεί και πέρα πρέπει να ενισχυθούμε οπωσδήποτε τον Δεκέμβριο στις θέσεις που θα κρίνει ο προπονητής που θα είναι στην ομάδα. Όμως δεν μπορεί να βγάζουμε άχρηστους όλους τους παίκτες της ομάδας. Δεν γίνεται αυτό».

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...