ΔΙΕΘΝΗ

Ντιούφ: «Κατέστρεψε το όνειρο ζωής με ένα sms»

Ντιούφ: «Κατέστρεψε το όνειρο ζωής με ένα sms»

Για δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας Μάρκο Μπονίτα άφησε εκτός ρόστερ την τελευταία στιγμή την Βαλεντίνα Ντιούφ, η οποία έμεινε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων και απάντησε στις δηλώσεις του προπονητή της!

Και ενώ αρχικά ο Μπονίτα την είχε μέσα στην αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή την αντικατέστησε με την Αλίσια Τζενάρι!

Ο ίδιος ο Μάρκο Μπονίτα εξήγησε: “Για να είμαι συνετός με τις καταληκτικές ημερομηνίες της Ιταλικής Ομοσπονδίας την προηγούμενη Δευτέρα ανακοίνωσα τη λίστα για το Ρίο 2016 αλλά από τη στιγμή που η διεθνής Ομοσπονδία  δίνει την ευκαιρία αλλαγής έως και στις 3 Αυγούστου, πήρα την τελική επιλογή τώρα. Μίλησα με την Βαλεντίνα Ντιούφ και της εξήγησα ότι απόφαση να πάρω την Τζενάρι είναι μια καθαρά τεχνική απόφασn, η οποία δεν έχει να κάνει ούτε για λόγους συμπεριφοράς είτε για λόγους φυσικής κατάστασης. Η Αλίσια επανέρχετα μετά από την εγχείριση στο γόνατο και έχει δείξει πρόοδο. Καταλαβαίνω την πικρία της αλλά δουλειά του προπονητή είναι να επιλέγει την καλύτερη δυνατή ομάδα¨.

Με την Ντιούφ να μην αφήνει… αναπάντητη την τοποθέτηση του προπονητή, αφού είναι ολοφάνερο ότι το γυαλί μεταξύ τους έχει σπάσει. Η ίδια εξήγησε σε ιταλική ιστοσελίδα, είναι θυμωμένη με τον Μπονίτα για τον τρόπο που πληροφορήθηκε ότι “σβήστηκε” από την αποστολή για το Ρίο. “Έλαβα ένα γραπτό μήνυμα στι 8.30α.μ την ημέρα που θα αναχωρούσαμε για το Ρίο. Αυτός (σ.σ. Μπονίτα) κατέστρεψε το μεγαλύτερο όνειρο ενός αθλητή, το όνειρο της ζωής του, με ένα μήνυμα. Δεν είχε ούτε το θάρρος να μου το πει πρόσωπο με πρόσωπο… Πληγώθηκα με τον τρόπο με τον οποίο έμεινα πίσω. Το καθήκον ενός προπονητή είναι να επιλέγει ποιον επιθυμεί για το καλό της ομάδας. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί καθένας να είναι χαρούμενος αλλά υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να επικοινωνήσει κάποιος την επιλογή του“, είπε η Ντιούφ.

Τέλος, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “Ευχαριστώ τον καθένα από εσάς για τη συμπαράσταση και σας αγαπώ που μου δίνεται δύναμη. Αλλά ευχαριστώ και όσους προσπαθούν να κάνουν χειρότερα αυτή την κατάσταση που ήδη είναι αρκετά δύσκολη. Είστε ένα κίνητρο για εμένα. Κάθε φορά που λέτε ότι είμαι “μπερδεμένη”, αργή, οπισθοδρομική, μεταπτωτική (δεν έχετε έλλειψη φαντασίας, θα σκεφτείτε περισσότερα επίθετα), τροφοδοτείτε την επιθυμία μου να σηκωθώ”.