ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ντονάς: «Μας λείπει μία… ατραξιόν»

Ντονάς: «Μας λείπει μία… ατραξιόν»

Λίγες ώρες μετά τον εντος έδρας θρίαμβο 3-2 της Παναχαϊκής επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο, ο Καλαmατιανός άσος της πατρινής ομάδας Στάθης Ντονάς μίλησε στο Volleyplanet για τη φετινή φιλόδοξη ομάδα του Γιώργου Λυκούδη, την πανάξια πρόκριση στους “8” , αλλά και για το… μονότονο, πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων, χαμηλό επίπεδο της Α2 Ανδρών.

Μετά τη χθεσινή ρεβάνς, για τον περσινό αποκλεισμό στην ίδια φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, από την ΑΕΚ, η Παναχαϊκή περιμένει στην αυριανή κλήρωση της ΕΟΠΕ, το χαμόγελο της τύχης, προκειμένου να συνεχίσει την καλή πορεία της στα προημιτελικά, ενας καλός προάγγελος ενόψει της επίτευξης του μεγάλου στόχου, που δεν είναι  άλλος από την επιστροφή της ομάδας στη Volleyleague. Μολονότι στη φετινή ομάδα δεν έχει αλλάξει κατι δραματικά σε σχέση με πέρυσι, αφού ο κορμός παραμένει ο ίδιος αν εξαιρέσει κανείς την απουσία του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, το “δέσιμο” και η “ομοιογένεια” αποτελούν…  όπλα στο “οπλοστάσιο” του τεχνικού, Γιώργου Λυκούδη, ο οποίος με τη δουλειά του έχει καταφέρει να περάσει την φιλοσοφία του και προετοιμάζει την ομάδα για την πολυπόθητη επιστροφή στα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ.

Για αυτό και η χθεσινή νίκη επί της ΑΕΚ, ήταν ένα συμβολικό δώρο των “ροσονέρι” προς τον προπονητή τους, που έκλεισε τα 51 χρόνια και η πολυπόθητη πρόκριση αποτέλεσε το… κερασάκι στην τούρτα γενεθλίων του.

«Αν και τον ανησυχήσαμε λίγο το προπονητή μας, με τα σκαμπανεβάσματα που είχαμε στην απόδοσή μας, στο τέλος του κάναμε… δώρο την πρόκρισή για τα χθεσινά του γενέθλια. Απέναντι σε μία ομάδα που φαίνεται πως έχει παρά πολλά προβλήματα αλλά και δύο ξένους παίκτες, μετά από κάποιο διάστημα, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και φτάσαμε στην πρόκριση» τόνισε ο Ντονάς, που στη συνέχεια της διοργάνωσης απεύχεται η Παναχαϊκή να βρει στο δρόμο της Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Βαριέται ο κόσμος

Με τη νίκη πάντως επί μιας ομάδας της Volleyleague, o Καλαματιανός διαγώνιος έστειλε το δικό της μήνυμα, όχι μόνο ενόψει της επόμενης φάσης του Κυπέλλου, αλλά και για τον τίτλο-άνοδο της ομάδας του, καθώς το πρωτάθλημα της Α2, πλην κάποιων εξαιρέσεων μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού, είναι πολύ χαμηλό.

«Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμη, αλλά η ομάδα παρουσιάζει καλό χαρακτήρα. Το μόνο άσχημο με την κατηγορία είναι πως κάποιες φορές νιώθουμε σαν να… παίζουμε συνεχώς με την ίδια ομάδα! Το επίπεδο είναι χαμηλό και πλήν των αγώνων με Παλλήνη και Πανερυθραϊκό, τα δύο ματς που ζοριστήκαμε, δεν υπάρχει άλλος αξιόλογος ανταγωνισμός. Για να μια ειλικρινής, από ένα σημείο και μετά βαριόμαστε και το ίδιο βλέπω πως συμβαίνει και με τον κόσμο της ομάδας.

Πάντα οι οπαδοί είναι κοντά μας στα δύσκολα παιχνίδια, αλλά όταν το παιχνίδι δεν έχει, αυτό που λέμε…. κάποια ατραξιόν, μολονότι δεν βάζουμε εισιτήριο δεν έρχονται στο γήπεδο. Και δεν είναι οικονομικοί ο λόγοι, απλά δεν έρχονται όταν το ματς είναι αδιάφορο. Τέτοια ματς όπως αυτό με την ΑΕΚ, αλλά και το επόμενο στο Κύπελλο είναι δυνατά παιχνίδια και εκεί φαίνονται οι πραγματικές δυνατότητες της ομάδας, αλλά και η συμπαράσταση των οπαδών μας. Η ποιότητα και ο χαρακτήρας της ομάδας δεν φαίνεται όταν κάνεις… περίπατο, αλλά όταν ο αντίπαλος σε ζορίζει» υποστήριξε ο Ντονάς στο Volleyplanet.