ΔΙΕΘΝΗ

«Ντοπέ» ο Μουρίλο

«Ντοπέ» ο Μουρίλο

Ο πρώην άσος της Εθνικής Βραζιλίας και παίκτης της Σεσί, Μουρίλο Αντρές βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία (α’ δείγμα) -σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα Μέσα- έπειτα από έλεγχο ντόπινγκ από την FIVB ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα του β’ δείγματος.

Ο άσος της Σεσί βρέθηκε θετικός σε διουρητική ουσία (Φουροσεμίδη) που βοηθάει στην απώλεια βάρους ενώ χρησιμοποιείται ως παράγοντας συγκάλυψης (μάσκα) για την κάλυψη ουσίας (π,χ αναβολικών στεροειδών), στα δείγματα που προορίζονται για έλεγχο ντόπινγκ, ούτως ώστε να μην προκύπτει θετικό δείγμα!

Ο Μουρίλο που είπε το καλοκαίρι “αντίο” από την Εθνική Βραζιλίας, όπου έζησε μεγάλες στιγμές κερδίζοντας μεταξύ άλλων 4 Ολυμπιακά μετάλλια, δεν θέλησε να σχολιάσει την υπόθεση ενώ περιμένει τα αποτελέσματα του δεύτερου δείγματος.

Ο γενικός διευθυντής της Σεσί, Αλεξάντερ Πφλαγκ έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στο Μουρίλο: “Εμπιστευόμαστε τον Μουρίλο καθώς γνωρίζουμε ότι είναι άριστος επαγγεματίας. Πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα του δεύτερου δείγματος  και αν επιβεβαιώσουν το πρώτο θα πρέπει να αναλύσουμε τι συνέβη. Δίνουμε την αμέριστη συμπαράσταση στον αθλητή μας”.