Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ντράγκοβιτς: «Να αναβαθμιστεί το πρωτάθλημα»

Ντράγκοβιτς: «Να αναβαθμιστεί το πρωτάθλημα»
O Γιώργος Ντράγκοβιτς ήταν το πρόσωπο που βράβευσε το Σάββατο την Σάσκια Χίπε, την MVP της 4ης αγωνιστικής και μεταξύ άλλων ευχήθηκε να… υπάρξουν και άλλες “Χίπε” με στόχο να αναβαθμιστεί το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών.
Αναφερόμενος στη γερμανίδα άσο του Ολυμπιακού, ο παλαίμαχος βολεϊμπολίστας είπε: «Είναι μεγάλη αθλήτρια και είναι πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα να έχει αθλήτριες τέτοιου επιπέδου. Μακάρι όλες οι ομάδες της Volleyleague Γυναικών να μπορέσουν να αποκτήσουν διαγώνιες σαν την Χίπε, έτσι ώστε να αναβαθμιστεί το πρωτάθλημα».
Σχετικά με την κίνηση της ΕΟΠΕ να τον καλέσει ώστε να βραβεύσει την MVP σχολίασε: «Θεωρώ ότι τέτοιου είδους βραβεύσεις από παλαιούς αθλητές, αποδεικνύουν την συνέχεια που πρέπει να έχει το άθλημα. Είναι μία πολύ καλή κίνηση, κυρίως για τις νέες αθλήτριες, γιατί έρχονται σε επαφή με πρόσωπα που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο άθλημα. Αυτό είναι το σημαντικότερο».
Τέλος, για το τι χρειάζεται ώστε να βγουν και άλλοι… μεγάλοι παίκτες σαν κι αυτόν απάντησε: «Περισσότερη δουλειά στην ανάπτυξη. Όλοι όσοι βλέπουν βόλεϊ έχουν παρατηρήσει ότι αρκετοί τομείς του αθλήματος χρειάζονται βελτίωση. Είναι ολοφάνερο. Θα έλεγα ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην παραγωγή παικτών από ομάδες της επαρχίας, όπως γινόταν παλιά με την Αλεξανδρούπολη, την Ορεστιάδα, τα Γιάννενα, την Κοζάνη, την Νάουσα, την Καβάλα, έτσι ώστε να δυναμώσουν οι ομάδες της επαρχίας. Πρέπει να γίνουν πιο ανταγωνιστικά τα πρωταθλήματα, να βελτιωθεί ο ανταγωνισμός και να έχει η Εθνική ομάδα υλικό για να βελτιώσει την εικόνα του αθλήματος. Στο τέλος της ημέρας ο καθρέφτης κάθε αθλήματος είναι η Εθνική ομάδα και εκεί πρέπει να είναι η προσοχή όλων όσοι ασχολούνται με το άθλημα».