Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντροπιάζουν τη μνήμη του

Ντροπιάζουν τη μνήμη του

Υπήρξε μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες του ελληνικού αθλητισμού με… οικουμενική αποδοχή. Δυστυχώς όμως κάποιοι δείχνουν να το αγνοούν.

Σε ένα μήνα περίπου συμπληρώνεται δύο χρόνια από τη μαύρη εκείνη μέρα που το ελληνικό βόλεϊ αποχαιρέτισε τον Νίκο Σαμαρά. Ο θάνατος του ήταν ένα τεράστιο σοκ, το οποίο αρχικά φάνηκε να λειτουργεί ενωτικά για το άθλημα. Άπαντες μπροστά σ’ αυτό το δράμα έδειξαν να ξεχνούν τα όσα τους χωρίζουν και δήλωναν αποφασισμένοι να τιμήσουν την μνήμη του. Γήπεδα πήραν το όνομα του, φανέλες του αποσύρθηκαν σε άλλα γήπεδα, το League Cup της ΕΣΑΠ πλέον λέγεται «Νίκος Σαμαρας», αλλά…
Δυστυχώς όμως υπάρχει ένα τεράστιο «αλλά», το οποίο αφορά τις οικονομικές εκκρεμότητες που είχε ο αδικοχαμένος άσος με ομάδα η οποία τη δεδομένη χρονική στιγμή αγωνίζεται στην Α1 εθνική κατηγορία (Volleyleague). Το όνομα της ομάδας το γνωρίζουμε, όμως σήμερα θα αποφύγουμε να το αναφέρουμε πιστεύοντας ότι το όλο θέμα θα λυθεί άμεσα κι απλά πρόκειται για παρεξήγηση.

Η ιστορία αφορά διαταγή πληρωμής, που εκδόθηκε με βάση το ιδιωτικό συμφωνητικό που είχε υπογράφει ο «Σαμ» με την συγκεκριμένη ομάδα και το δικαστήριο του επιδίκασε ένα πόσο λίγο πάνω από τις 10.000 ευρώ. Η οφειλή διακανονίστηκε, ο Σαμαράς πήρε κάποια λεφτά, ενώ λίγους μήνες μετά τον θάνατο του δόθηκε επίσης ένα ποσό στη σύζυγο του.

Ωστόσο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της προς την ομάδα, όχι μόνο δεν έχει λάβει τα υπόλοιπα χρήματα αλλά όπως εξηγεί η ίδια: «Έχω λάβει μόνο υποσχέσεις και τίποτα άλλο. Σεβόμενη τη μνήμη του άνδρα μου δεν έχω μιλήσει μέχρι τώρα, όμως πλέον νιώθω ότι όλοι με κοροϊδεύουν».

Σε μια εποχή που όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα, είναι κατανοητό και ανθρώπινο να υπάρχουν καθυστερήσεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως το θεωρούμε αδιανόητο και υποκριτικό, να μην δίνεται μια ξεκάθαρη απάντηση στην χήρα του Σαμαρά και κυρίως να βρίσκονται νομικίστικα τρικ προκειμένου να καθυστερούν στην πληρωμή των οφειλομένων ενώ οι προσωπικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις μεγαλοπαραγόντων του χώρου έχουν μείνει στα λόγια (και στις φωτογραφίες).

Κι όπως έγραψε πριν από λίγες ημέρες ο Αποδυτηριάκας, με αφορμή τα όσα ακολούθησαν τον θάνατο του Σέρβου οπαδού στα επεισόδια που έγιναν στην Κωνσταντινούπολη: «η τιμή στο νεκρό είναι η κορυφαία εκδήλωση ύπαρξης του ζωντανού». Αυτά κι ελπίζουμε ειλικρινά να μην χρειαστεί να επανέλθουμε.

ΠΗΓΗ: Sportsfeed (Δ. Τυχάλας)