ΔΙΕΘΝΗ

VNL Ανδρών: «Βγήκαν» οι 5 φιναλίστ του Final 6

VNL Ανδρών:  «Βγήκαν» οι 5 φιναλίστ του Final 6

Ένα τελευταίο “εισιτήριο” απομένει πλέον για την τελική φάση της νεοσύστατης διοργάνωσης της FIVB, το οποίο μετά και τα χθεσινά ματς της 5ης εβδομάδας θα διεκδικήσουν Πολωνία και Ιταλία.

Στο ιστορικό “Final 6” της γαλλικής Λιλ ήδη έχουν οριστικοποιήσει τη συμμετοχή τους κατά βαθμολογική σειρά η πρωτοπόρος Ρωσία με 34 βαθμούς, η η Γαλλία με 32β, οι ισόβαθμες με 30β  Βραζιλία, ΗΠΑ και η 5η Σερβία με 26 βαθμούς.

Η 6η θέση της “γιορτής’ του αθλήματος θα παιχτεί πλέον ανάμεσα σε Πολωνία και της Ιταλίας, με τους πρώην παγκόσμιους πρωταθλητές Πολωνούς να έχουν όπως και οι Σέρβοι 26 βαθμούς και να “κρατάνε την τύχη στα χέρια τους”.

Αντίθετα οι “ατζούρι”, που υπολείπονται 2 πόντους των Πολωνών και με 24 βαθμούς είναι στην 7η θέση, για να κλέψουν στο φινάλε το πολυπόθητο “εισιτήριο” από τους παγκόσμιους πρωταθλητές, θα χρειαστούν ένα μίνι-θαύμα, καθώς θα πρέπει οι ίδιοι να κερδίσουν στη Μόντενα με 3-0 ή 3-1 σετ τις ΗΠΑ  και την ίδια στιγμή, η  Αυστραλία να κερδίσει στην Μελβούρνη με καθαρό σκορ τους Πολωνούς.