ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Α. Πατηνιώτης νέο μέλος του Δ.Σ. του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών “Σπύρος Λούης”

Ο Α. Πατηνιώτης νέο μέλος του Δ.Σ. του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών “Σπύρος Λούης”

Έπειτα από απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση ο αντιπρόεδρος του Α.Ο. Θήρας Ανδρέας Πατηνιώτης επελέγη ως νέο μέλος του ΔΣ του ΟΑΚΑ.

Η ιστορική πρόσφατη επίσκεψη του Κυκλαδίτη υπουργού στο νησί και η παρουσία του στον τελικό και στην τελετή απονομής των “10ων Νομικείων” στο ΔΑΠΠΟΣ, είχε πολλαπλή σημασία για το “καμάρι της Σαντορίνης, αφού πέρα από την ευχάριστη “είδηση” που “έβγαλε” για το ζήτημα της νησιωτικότητας , επεφύλαξε και μία τιμητική πρόταση στον αντιπρόεδρο του Α.Ο. Θήρας, Ανδρέα Πατηνιώτη, που αναλαμβάνει νέα καθήκοντα.

Το όνομα του γνωστού επιχειρηματία και αθλητικού παράγοντας του κοσμοπολίτικου νησιού, αλλά και του ελληνικού βόλεϊ γυναικών, όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 1071 “φιγουράρει” ανάμεσα στα συνολικά 9 νέα μέλη του Δ.Σ. Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης» με διετή θητεία. Ως Γραμματέας ορίζεται το μέλος και πρώην διεθνής  διαιτητής ποδοσφαίρου, Γιώργος Κασναφέρης.

Σε σχετικό του ευχαριστήριο μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αντιπρόεδρος του Α.Ο. Θήρας αναφέρει τα εξής:

Τιμητική επιλογή, μεγάλη ευθύνη.

Ήταν απρόσμενη και συγκινητική τιμή η επιλογή μου για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών “Σπύρος Λούης” (Ο.Α.Κ.Α.). Θεωρώ πως το να υπηρετήσω αυτό το εμβληματικό ορόσημο και εκπληκτικό τοπόσημο του ελληνικού αθλητισμού, αποτελεί για μένα τεράστια τιμή και σοβαρότατη ευθύνη.

Ελπίζω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες του Υπουργού κ. Γιάννη Βρούτση που με επέλεξε για να εκπροσωπήσω τη νησιωτική Ελλάδα στο πεδίο της αθλητικής δραστηριότητας. Προτίθεμαι να αναλώσω όλες μου τις δυνάμεις για να δικαιώσω αυτήν την τιμητική επιλογή που θεωρώ πως αντανακλά στο σύνολο των νησιωτών του αθλητισμού. Είναι πρόσθετη η ευθύνη, γιατί ο κ. Βρούτσης ως νησιώτης Βουλευτής και Υπουργός, γνωρίζει άριστα τις ιδιαιτερότητες που προκύπτουν από τη νησιωτικότητα.

Τώρα, ανέλαβε ένα δύσκολο μετερίζι, προσφοράς και αγώνα. Τον Αθλητισμό. Από την πρώτη στιγμή που ο Πρωθυπουργός του ανέθεσε το Χαρτοφυλάκιο, το αναβάθμισε κιόλας, εκτιμώντας όχι μόνο τη βαρύνουσα σημασία του για την ελληνική κοινωνία, αλλά και την πολιτική, διαχειριστική και οραματική διαδρομή και επάρκεια του κ. Βρούτση.
Από τις πρώτες κιόλας δηλώσεις του, στα «Νομίκεια» στη Σαντορίνη, έδειξε ολοκάθαρα πως επιφυλάσσεται ειδική, αναγκαία και περισσότερο δίκαιη αντιμετώπιση που θα εδράζεται στον κανόνα της νησιωτικότητας.

Δηλώνω λοιπόν υποχρεωμένος να υπηρετήσω αυτό το όραμα για τον αθλητισμό. Με όσες δυνάμεις έχω. Τίθεμαι απόλυτα στη διάθεση αυτής της νέας προσπάθειας και ευχαριστώ, για την εξαιρετική τιμή.