Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο ΑΟ Θήρας υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα στη Σαντορίνη

Ο ΑΟ Θήρας υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα στη Σαντορίνη

Το βόλεϊ εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της Σαντορίνης! Κάτι που φάνηκε και από το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας προς το «Παρίσι 2024», όπου ο Α.Ο. Θήρας ήταν παρών σε μία ακόμη αθλητική και πολιτιστική μεγάλη στιγμή του νησιού!

Στον α’ σταθμό των Κυκλάδων, ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου και μέλος του ΔΣ του ΟΑΚΑ, Ανδρέας Πατηνιώτης, υποδέχθηκε μαζί με τους συγκινημένους συμπολίτες του, έπειτα από 20 χρόνια, ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κατά τη διάρκεια της Λαμπαδηδρομίας που ακολούθησε, το Ιερό Φως του Ολυμπισμού, με αφετηρία την κεντρική πλατεία Φηροστεφανίου, φώτισε από άκρη εις άκρη το “νησί του ηφαιστείου”, στέλνοντας μηνύματα ειρήνης, φιλίας και αλληλεγγύης, ιδιαίτερα στις μέρες μας, όπου μετά τον πόλεμο της Ουκρανίας η κατάσταση στη Μέση Ανατολή θυμίζει «πυριτιδαποθήκη».

Στη συνέχεια η σπίθα της ολυμπιακής δάδας, παρουσία μεταξύ άλλων του Πρόεδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Σπύρου Καπράλου, του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη και του Δημάρχου Σαντορίνης, Νίκου Ζώρζου, άναψε μέσα σε ενθουσιασμό και περηφάνεια, από το χέρι του δρομέα, Στέλιου Δρόσου Φραγκιά, τον βωμό έξω από την Ιερά Μητρόπολη στη Καλντέρα.

Ακολούθησε η ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων Γαλλίας και Ελλάδος, με ταυτόχρονη έπαρση των τριών σημαιών και στη συνέχεια η Σαντορίνη κατευόδωσε με τις καλύτερες ευχές την Ολυμπιακή Φλόγα στο ταξίδι της σε Νάξο και  Πάρο, μέχρι την «Πόλη του Φωτός», μεταφέροντας στην Οικουμένη το ανεκτίμητο μήνυμα των πανανθρώπινων αξιών του Ολυμπιακού Ιδεώδους.

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...