Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο Άρης το ντέρμπι στους Αμπελόκηπους

Ο Άρης το ντέρμπι στους Αμπελόκηπους

Ανάλυσε το

Ο Αρης επικράτησε με 3-1 της Ελπίδας στους Αμπελόκηπους στο ντέρμπι της συμπρωτεύουσας, κλείνωντας νικηφόρα και στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.  

Η αναμέτρηση ήταν πολύ δυνατλη, καθώς ο Αρης συνάντησε σθεναρή αντίσταση και χρειάστηκε η καλή εμφάνιση των περιφερειακών του (Καετάνο, Αλεξάκου και Κις) για να «αποδράσει».

Από την άλλη μεριά κορυφαία ήταν η Αλεξία Καλανταρίδου και την ακολούθησε σε απόδοση η Κατερίνα Μπολέτου, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η πρώτη εμφάνιση (ως βασικής) της λίμπερο Δάκου και η επιστροφή της Παπάζογλου.

Ο Αρης ξεκίνησε προηγούμενος με 2-7, η Ελπίδα πέρασε προσωρινά 17-16, αλλά όταν η Αλεξάκου πήγε στη γραμμή του σέρβις το σκορ έγινε 23-17 και εκεί κρίθηκε το σετ. Στο δεύτερο σετ η Ελπίδα ήταν καταιγιστική στο σέρβις και το μπλοκ, για να ισοφαρίσει σε 1-1, ενώ στο τρίτο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν μέχρι το 13-14, όταν ανέλαβε δράση η Καετάνο.

Στο τέταρτο σετ ο Αρης ξέφυγε με 6-11, αλλά η Ελπίδα ισοφάρισε (12-12) και πέρασε 19-18 με μπλοκ της Καλανταρίδου στην Κις. Η Ουγγαρέζα όμως ξανάβαλε την ομάδα της μπροστά με 21-22 και ο Αρης τελείωσε το σετ με αιχμή την Καετάνο.

Τάδε έφη…

Γιώργος Χρυσομαλλίδης: «Δείξαμε καλό αγωνιστικό πρόσωπο, αλλά στα κρίσιμα σημεία ο Αρης διαχειρίστηκε καλύτερα την κατάσταση και έφτασε δίκαια στη νίκη».

Δημήτρης Σολκίδης: «Έγινε κατά διαστήματα καλό παιχνίδι, με πολλές άμυνες κι από τις δύο ομάδες. Κρατάμε τους τρεις βαθμούς που ήταν κι ο βασικός μας στόχος και συνεχίζουμε την προσπάθεια».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Tα σετ: 20-25, 25-14, 19-25, 22-25

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Νώτη, Γουίλσον, Μ. Μπολέτου, Κ. Μπολέτου, Καλανταρίδου, Καλαντάτζε, Δάκου (λ) – Σουπιώνη (λ), Παπάζογλου, Καραμούτσα, Γεροβασιλείου, Μυλωνά, Καλαϊτζάκη.
ΑΡΗΣ (Σολκίδης): Καετάνο, Πεσόα, Αλεξάκου, Πήττα, Καραφουλίδου, Κις, Κελεσίδου (λ) – Γουγούση.