DARK ROOM

Ο… μπασκετμπολίστας Κουρνέτας τίμησε το Νίκο Γκάλη

Ο… μπασκετμπολίστας Κουρνέτας τίμησε το Νίκο Γκάλη
Με μοναδικό εκπρόσωπο του βόλεϊ τον μετρ του είδους, Βασίλη Κουρνέτα τιμήθηκε το Σάββατο το απόγευμα για την προσφορά του στο μπάσκετ ο  Νίκος Γκάλης!

Στο κλειστό του Αγίου Θωμά μαζεύτηκαν όλα τα αστέρια του ελληνικού αθλητισμού για να τιμήσουν το ζωντανό “θρύλο” της καλαθοσφαίρισης, Νίκο Γκάλη. Οι Παναγιώτης Γιαννάκης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Δημήτρης Διαμαντίδης, Βασίλης Σπανούλης, Κώστας Τσαρτσαρής, Νίκος Χατζής, Εβίνα Μάλτση, Γιώργος Καραγκούνης, Περικλής Ιακωβάκης, Χρήστος Αφρουδάκης, Μιχάλης Μουρούτσος ήταν μερικά από τα αστέρια που έδωσαν το “παρών” στο τουρνουά που είχε παράλληλα και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Κουρνέτας: “Ο Γκάλης έδωσε το έναυσμα να ασχοληθούμε γενικά με τον αθλητισμό”

Αναμεσά τους μοναδικός εκπρόσωπος της πετοσφαίρισης, ο “δικός μας” Βασίλης Κουρνέτας που έδειξε τα προσόντα του και στην ‘πορτοκαλί Θεά’! Αμέσως μετά, ο παλαίμαχος πλέον άσος δήλωσε για την παρουσία του εκεί: “Είναι μεγάλη τιμή για μένα αλλά και για όλα τα παιδιά που συμμετείχαμε σ’ αυτό το παιχνίδι και παραβρεθήκαμε σ’ αυτό το φιλικό προς τιμήν του Νίκου Γκάλη που είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα” και πρόσθεσε:

“Νομίζω ότι η δική μου η γενιά έχει μεγαλώσει όλη με τον Νίκο Γκάλη εκείνα τα μαγικά βράδια κάθε Πέμπτης. Δεν ξέρω πως ξεφύγαμε μερικοί από την επανάσταση του μπάσκετ, αλλά πραγματικά ο Γκάλης έδωσε το έναυσμα σε όλους μας ασχοληθούμε γενικά με τον αθλητισμό. Γι’ αυτο τον ευχαριστούμε και τον τιμούμε σήμερα αν και βέβαια η τιμή είναι δική μας που βρισκόνμαστε εδώ”.

Τέλος, σχολιάζοντας το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του βόλεϊ, ο Κουρνέτας απάντησε: “Σίγουρα πολλοί θα ήθελαν να είναι σήμερα εδώ για να αγωνιστούν γι’ αυτή τη μεγάλη μορφή και τα μικρά παιδιά πρέπει να μάθουν ποιος είναι ο Νίκος Γκάλης και τι έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό”.

kournetas_karagkounis

Για την ιστορία στο αγωνιστικό μέρος της βραδιάς, η ομάδα των «Μπλε» έχοντας κόουτς τους Γιάννη Σφαιρόπουλο και Χρήστο Σερέλη επικράτησαν των «Άσπρων» του Παναγιώτη Γιαννάκη με 86-80.