ΔΙΕΘΝΗ

«Ο Μπόρισιτς θα βοηθήσει το κυπριακό βόλεϊ»

«Ο Μπόρισιτς θα βοηθήσει το κυπριακό βόλεϊ»

Την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (ΚΟΠΕ) στη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βόλεϊ (CEV), εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ δρ. Μιχάλης Κρασιάς.

«Ήταν μια επιτυχημένη Γενική Συνέλευση, που συνοδεύτηκε με αλλαγή ηγεσίας», ανέφερε ο Μιχάλης Κρασιάς στο επίσημο σάιτ της ΚΟΠΕ και πρόσθεσε: «Και κάθε αλλαγή, ιδιαίτερα όταν έρχεται μετά από πολλά χρόνια, φέρνει καινοτομίες. Είχα πολύ φιλικές συναντήσεις και συνομιλίες με τον νέο πρόεδρο της CEV, Αλεξάνταρ Μπόρισιτς και πριν και μετά την εκλογή του. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει το κυπριακό βόλεϊ για να προχωρήσουμε ένα βήμα πιο μπροστά».

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με τον Αλεξάνταρ Μπόριτσιτς, ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ προσκάλεσε τον ισχυρό πλέον άνδρα του ευρωπαϊκού βόλεϊ, να επισκεφθεί επίσημα την Κύπρο υπό τη νέα ιδιότητά του ως προέδρου της CEV. Ο κ. Μπόρισιτς αποδέχθηκε με προθυμία την πρόσκληση και απομένει να οριστεί η ημερομηνία, ώστε να συζητηθούν θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του αθλήματος στην Κύπρο.

Τέλος, για την παρουσία της αντιπροσωπείας της ΚΟΠΕ στη Σόφια, ο Μιχάλης Κρασιάς, ανέφερε: «Θέσαμε ως στόχο την στήριξη για την εκλογή του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αχιλλέα Μαυρομάτη στα διοικητικά συμβούλια της CEV και της FIVB. Οι στόχοι επετεύχθησαν και θεωρώ ότι παρουσία μας στη Σόφια γενικά πολύ επιτυχημένη. Ίσως αυτό να εξασφαλίζει και μια καλύτερη συνεργασία με τη CEV. Η Κύπρος είναι πολύ τυχερή που έχει έναν αθλητικό παράγοντα του εκτοπίσματος του κ. Ανδρέα Σταύρου, ο οποίος είναι επίτιμο μέλος της CEV και η βοήθειά του ήταν πολύ σημαντική. Από πλευράς μας δεν διεκδικήσαμε κάποια θέση, αφού μόλις πρόσφατα ανέλαβα την προεδρία. Δεν είναι λογικό χωρίς να γνωρίζεις και να σε γνωρίζουν, να θέλεις να εκλεγείς. Όμως στόχος μας στο μέλλον είναι η διεκδίκηση θέσεων τόσο στο Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, όσο και στις Επιτροπές της. Είναι καιρός η Κύπρος να δίνει βροντερό παρόν σε όλα τα σώματα, ευρωπαϊκά και διεθνή».

Για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ 2015, ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ, ανέφερε: «Παρακολουθήσαμε και ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε πολύ υψηλό επίπεδο και με μεγάλες εκπλήξεις. Ιδιαίτερα η παρουσία της Σλοβενίας, μας δείχνει ότι με σωστό προγραμματισμό και θέληση μπορούμε έστω κι αν είμαστε μικρή χώρα να φτάσουμε σ’ ένα πολύ καλό επίπεδο. Αγωνιστικά στόχος μας είναι να ξεφύγουμε από την κατηγορία των Μικρών Κρατών. Και πάντα βήμα-βήμα να προχωρήσουμε λίγο παραπέρα. Η επόμενη μέρα μας βρίσκει σοφότερους και μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Δρόμο ανάπτυξης για να φτάσουμε στο ζητούμενο»