ΔΙΕΘΝΗ

O Covid-19 «κόλλησε» και την ομάδα των Στράντζαλη, Ζακχαίου

O Covid-19 «κόλλησε» και την ομάδα των Στράντζαλη, Ζακχαίου

Πάνω από τρία θετικά κρούσματα βρέθηκαν στην ιταλική ομάδα της  Cuneo Granda Volley, με αποτέλεσμα να αναβληθούν για την ομάδα των «δικών» μας άσων τα προγραμματισμένα ματς με Νοβάρα και Μπέργκαμο.

Όπως τονίζεται σε επίσημη ανακοίνωση της ομάδας του Κούνεο “έπειτα από τα επείγοντα και έκτακτα τεστ που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου, μετά το πρώτο  θετικό κρούσμα Covid-19 που εντοπίστηκε στις ερυθρόλευκες “γάτες” περισσότερες από τρεις παίκτριες βρέθηκαν θετικές στον ιό, με κάποιες εξ αυτών να μην είναι ασυμπτωματικές.

Έτσι σε συμφωνία με τη διοργανώτρια αρχή της ιταλικής Serie A αποφασίστηκε να αναβληθούν οι αναμετρήσεις της 5ης και 6ης αγωνιστικής με Νοβάρα (14/10, εκτός), Μπέργκαμο (18/10, εντός) αντίστοιχα, για τους οποίους πρόκειται να οριστούν νέες ημερομηνίες.

“Ακολουθήσαμε το υγειονομικό πρωτόκολλο με προσοχή, αλλά προφανώς δεν ήταν αρκετό”  τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κούνεο, Ντιέγκο  Μπόρνια που πρόσθεσε: “Λυπάμαι πολύ αλλά δεν ανησυχώ: Δεν είναι όλα τα κρούσματα ασυμπωματικά, αλλά δεν παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα. Όλη η ομάδα βρίσκεται σε εθελοντική απομόνωση από την Τετάρτη, προκειμένου να προστατεύσει τους συμπολίτες μας. Από τον Ιούλιο έως σήμερα έχουμε κάνει πάνω από τριακόσια τεστ για κορονοϊό και παρακολουθούμε πολλές φορές την εβδομάδα τη υγεία μας,  μετρώντας τη θερμοκρασία πριν από κάθε προπόνηση. Αισθανόμαστε αβοήθητοι, αλλά συνεχίζουμε να έχουμε  κίνητρα. Πάνω από όλα προέχει η  υγεία, και μετά θα επιστρέψει και ο αθλητισμός”.