Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ο Εθνικός το «αφεντικό» του Έβρου

Ο Εθνικός το «αφεντικό» του Έβρου

Ανάλυσε το

Στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης κατέληξε το ντέρμπι του Έβρου καθώς οι «κυανόλευκοι» του Σάκη Μουστακίδη ήταν ανώτεροι σε όλα τα επίπεδα και με το 3-0 επί του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας κατάκτησαν το τρίποντο που τους έφερε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης ο Εθνικός φρόντισε με το 3-0 επί του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας να δείξει το ποιος είναι το… «αφεντικό» στον Νομό και μάλιστα να ανέβει στην 2η θέση της Α1.

Με κορυφαίους τους Τσούκ που είχε 22 πόντους και τον Άντριτς που σταμάτησε στους 20 επικράτησε ολοκληρωτικά των «πρασίνων» που βρέθηκαν σε μέτρια μέρα και δεν μπόρεσαν να κοντράρουν τους γηπεδούχους από τα μισά των σετ και μετά.

Ο Εθνικός καλύτερος στον φιλέ (έχοντας 12 συνολικά μπλοκ) και με καλό σερβίς που του έφερε 9 άσους δημιούργησε πρόβλημα στην υποδοχή του ΑΟΟ, ενώ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Λούνα ήταν σε κακή μέρα μένοντας στους 7 πόντους.

Η επιλογή του Δεληκώστα να βγάλει τον Αλεξάντροφ μετά το πρώτο σετ και να περάσει τον Γκιγέρμε δεν έφερε αποτέλεσμα καθώς ο Βραζιλιάνος δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο μπορούσε, ενώ από την άλλη ο Ριζόπουλος με 13 ήταν αυτός που ξεχώρισε.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο σε όλο τον αγώνα και έφθασαν δικαίως στη νίκη δείχνοντας πως έχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης ακόμη στο παιχνίδι τους και πως μπορούν να επαναλάβουν την περσινή ιδανική χρονιά.

Τάδε έφη…

Σάκης Μουστακίδης (Προπονητής Εθνικού) : «Ερχόμαστε από δύο ήττες και αυτή η ομάδα είναι νέα. Για αυτό το λόγο είχαμε ένα άγχος για το αυτό το ματς. Η Ορεστιάδα έχει καλούς παίκτες και μπορεί να σου κάνει ζημιά. Όμως δείξαμε σοβαρότητα και ήρθε το αποτέλεσμα. Έχουμε μπροστά μας ένα Γολγοθά  και πρέπει να κάνουμε καλή διαχείριση. Έχουμε δύσκολη έξοδο στην Κηφισιά που σήμερα έπαιξε πολύ καλά».

Κώστας Δεληκώστας (Προπονητής ΑΟΟ) : «Στο πρώτο σετ ήταν πολύ καλά τα σερβις του Εθνικού.  Στα υπόλοιπα δεν ίσχυε αυτό, αλλά  είχαμε κακή υποδοχή. Ο Λούνα έπαιζε συνέχεια πολύ ψηλή μπάλα, αλλά είναι το δεύτερο ματς που δεν έχει καλή απόδοση. Είναι ανησυχητικό και θα το δούμε. Περιμέναμε να πάρουμε κάποιο βαθμό από αυτά τα ντέρμπι αλλά δεν τα καταφέραμε».  

Γιώργος Παπάζογλου (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) : «Η ομάδα έχει ψυχή και το έδειξε στο γήπεδο. Είναι σημαντική νίκη για μας γιατί έχουμε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Προσπαθούμε να έχουμε τη ίδια απόδοση σε όλα τα παιχνίδια. Αν το καταφέρουμε θα πάμε πολύ καλά γιατί η ομάδα έχει πολύ ταλέντο. Πέρσι ήταν κάτι πρωτόγνωρο για την ομάδα να συμμετέχει σε όλες τις διοργανώσεις. Φέτος νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε σε όλους μας τους στόχους».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΕΘΝΙΚΟΣ (Μουστακίδης): Κίσιτς 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Μιχάλ 6 (2/4 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Παπάζογλου 5 (3/6 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Τσουκ 22 (16/27 επ, 2 άσσοι, 54% υπ – 42% άριστες), Αν. Δαλακούρας 8 (5/7 επ, 3 μπλοκ, 71% υπ – 64% άριστες), Άντριτς 20 (16/29 επ, 4 άσσοι) / Δαρίδης (λ, 67% υπ – 50% άριστες), Κασαμπαλής
 
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (Δεληκώστας): Δημητριάδης, Λούνα 7 (7/26 επ), Αλεξαντρόφ 3 (3/4 επ, 53% υπ – 33% άριστες), Τόμσον 4 (4/7 επ), Ποτολίδης 8 (5/8 επ, 3 μπλοκ), Ριζόπουλος 13 (11/14 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 61% υπ – 39% άριστες) / Κωνσταντινίδης (λ, 53% υπ – 33% άριστες), Βλασακίδης, Διαμαντίδης, Γκουιγιέρμε 9 (8/19 επ, 1 μπλοκ, 53% υπ – 29% άριστες)