ΑΓΩΝΕΣ

Ο Φίλιππος Βέροιας με 3-0 τον ΟΦΗ κατέλαβε την 7η θέση

Ο Φίλιππος Βέροιας με 3-0 τον ΟΦΗ κατέλαβε την 7η θέση

Ο Φίλιππος Βέροιας επικράτησε στη Ν. Σμύρνη με 3-0 (25-19, 25-23, 25-20) σετ του ΟΦΗ στο τελευταίο του φετινό ματς των πλέι άουτ του πρωταθλήματος Volley League και ολοκλήρωσε την παρθενική του παρουσία στα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ καταλαμβάνοντας με 20 βαθμούς την 7η θέση στην τελική κατάταξη. Ο ΟΦΗ αντίστοιχα με 9 βαθμούς ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην 8η θέση.

Με τον Ημαθιώτη προπονητή, Σωκράτη Τζιουμάκα να κάνει ροτέισον δίνοντας θέση βασικού διαγώνιου στον νεαρό Βαρβεσιώτη, αλλά και χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς παίκτες της ομάδας, ο Φίλιππος Βέροιας από την αρχή του αγώνα είχε το προβάδισμα, 5-3, αλλά ο ΟΦΗ ισοφάρισε σε 7-7. Η ομάδα της Ημαθίας πίεσε στο σερβίς και κατάφερε να ξεφύγει με μία διαφορά ασφαλείας 14-11 και 18-15, για να φτάσει με το αδιαπέραστο μπλοκ του Γάτση και την επίθεση «Pipe» του Βραζιλιάνου Στουντζίνσκι, εύκολα στην κατάκτηση του α’ σετ, 25-19.

Το β’ σετ ήταν και το πιο αμφίρροπο του αγώνα καθώς υπήρξαν αρκετές ανατροπές στο σκορ για τις δύο ομάδες, με τον ΟΦΗ αρχικά να έχει το προβάδισμα μέχρι και το 7-6 και τον Φίλιππο Βέροιας να προσπερνάει και με 11-9. Σε εκείνο το σημείο ο Αυστριακός Τάλερ, αντικατέστησε τον βασικό πασαδόρο Γαλιώτο και οι Ηρακλειώτες  με επίθεση Ρουμελιωτάκη και άσο του Μαρκς πήραν ξανά κεφάλι με 14-12. Ένα έξυπνο πλασέ του κορυφαίου παίκτη του σημερινού ματς, Στουτζίνσκι, χάρισε ξανά προβάδισμα με 17-16 στην ομάδα του Τζιουμάκα, η οποία  εκμεταλλευόμενη τα αλεπάλληλα κρητικά λάθη ξέφυγε με 20-17 και έφτασε με 24-22 σε σετ μπολ. Η ομάδα του Άκη Φλαούνα δεν τα παράτησε και από παράβαση των «ερυθρόλευκων της Βέροιας στο φιλέ, μείωσε στον πόντο, 24-23. Τελικά ο Φίλιππος ήταν αυτός που από επίθεση του Ρουμελιωτάκη στην αντένα, ζευγάρωσε με 25-23 τα κερδισμένα του σετ, 2-0, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του αρχηγού της ομάδας του Ηρακλείου.

Με την ψυχολογία στα ύψη η ομάδα της Ημαθίας μπήκε αποφασισμένη στο 3ο σετ να καθαρίσει το ματς και κατάφερε να προηγηθεί με 8-3. Έχοντας πλέον επιβάλλει το ρυθμό του, απέναντι στην κρητική ομάδα, που έμοιαζε όσο πέρναγε η ώρα να ξεμένει από ενέργεια, ο Φίλιππος Βέροιας ανέβασε την διαφορά στο +7, 17-10, αλλά ο ΟΦΗ εκμεταλλευόμενος κάποια λάθη των αντιπάλων του, μείωσε στη συνέχεια σε 20-18. Ωστόσο, με τον Βραζιλιάνο Στουτζίνσκι να «γράφει» με άσο τον τελευταίο φετινό πόντο στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Σωκράτη Τζιουμάκα, ο Φίλιππος Βέροιας πανηγύρισε με 25-20, 3-0 σετ την 4η νίκη του σε ισάριθμα φετινά ματς επί του ΟΦΗ.