Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ο Φοίνικας τη νίκη και η Ροδίων τις εντυπώσεις

Ο Φοίνικας τη νίκη και η Ροδίων τις εντυπώσεις

Τη νίκη με 3-1 πανηγύρισε στη Ρόδο ο Φοίνικας Σύρου κόντρα στη Ροδίων Άθλησις με τον αγώνα να αποτελεί γιορτή του βόλεϊ για τους γηπεδούχους και να πραγμτοποιήτε σε ένα κατάμεστο γήπεδο.

Σε μια όμορφη ατμόσφαιρα και σε ένα γεμάτο γήπεδο Φοίνικας Σύρου και Ροδίων Άθλησις τέσταραν δυνάμεις και αντοχές σε ένα φιλικό προετοιμασίες όπου και οι δύο ομάδες παρά το γεγονός ότι βρίσκονται ακόμη σε περίοδο «μονταρίσματος» πρόσφεραν καλό θέαμα κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου.

Σε μια αναμέτρηση όπου θύμιζε Volleyleague οι Συριανοί έδειξαν περισσότερο έτοιμοι και εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία τους έφθασαν στη νίκη απέναντι στους μαχητικούς Ροδίτες που φέτος θέλουν να κάνουν την υπέρβαση με τον Σπύρο Γκολίτση στον πάγκο τους.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι σε αρκετά σημεία του αγώνα έδειξαν απόλυτα ανταγωνιστικοί, γεγονός που ικανοποίησε αρκετά τον τεχνικό τους αλλά και τον κόσμο της ομάδας που αισιοδοξεί φέτος να πανηγυρίσει την άνοδο.

Στο 1ο σετ ο Φοίνικας Σύρου είχε συνεχώς το προβάδισμα στο σκορ και κατάφερε να το κερδίσει με 20-25. Στο δεύτερο έγινε μεγάλη μάχη, με το Ροδίων Άθλησις να προηγείται με 23-17, τους Συριανούς να μειώνουν σε 24-23 αλλά το σερβίς του στο φινάλε να βρίσκει φιλέ και οι γηπεδούχοι να ισοφαρίζουν σε 1-1.

Το τρίτο σετ ήταν και το πιο καθοριστικό με το Ροδίων Άθλησις να το χάνει μέσα από τα χέρια του. Οι Ροδίτες προηγήθηκαν με 10-6, 14-8 και 16-10 για να μειώσει ο Φοίνικας σε 16-13. Με το σκορ στο 20-16, τα μπλοκ των φιλοξενούμενων έκαναν το σκορ 23-20. Η ομάδα της Σύρου πίεσε κι άλλο και κατάφερε να κάνει ένα νέο σερί 0-5 και να πάρει το σετ με 23-25.

Στο τελευταίο ο Σπύρος Γκολίτσης έριξε στη «μάχη» όλους τους παίκτες του με το Ροδίων Άθλησις να μην είναι ανταγωνιστικό και να χάνει εύκολα με 16-25. Μετά το αρχικό 3-1, οι Συριανοί ανέβασαν την απόδοση τους (7-12) και μετέτρεψαν το 11-14 σε 12-19 και 15-23, παίρνοντας εύκολα το σετ και τη φιλική νίκη.

ΡΟΔΙΩΝ ΑΘΛΗΣΙΣ (Σπύρος Γκολίτσης): Μακρής Ν., Αρβανίτης Ν., Ποτολίδης Π., Προδρομίδης Β., Σακόγλου Χ., Μαυροβουνιώτης Α., Παππάς Α.,  Οικονόμου Ν., Σαρικείσογλου Μ., Μοσχούς Χ., Ηλίας Θ., Μαυράκης Κ.,

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Νίκος Ζαλμάς): Μήλης Ν., Λέσκοφ Μ., Σόουζα Φ., Ρούσβελτ Φ., Βουλκίδης Θ., Παπαδόπουλος Π., Αχιλλεόπουλος Ι., Φωτιάδης Π., Αδάμ Ο., Ταυρής Κ., Βελούδης Σ.,