ΔΙΕΘΝΗ

Ο κόσμος το’ χει… τούμπανο, κι ο Κόβατς… κρυφό καμάρι!

Ο κόσμος το’ χει… τούμπανο, κι ο Κόβατς… κρυφό καμάρι!

Εν αγνοία του Σλόμπονταν Κόβατς, το Ιράν προσέλαβε στη θέση του Σέρβου ομοσπονδιακού τεχνικού τον προπονητή της πολωνικής Cerrad Czarni Radom, Ραούλ Λοθάνο και όπως φαίνεται μετά την παλιότερη συνεργασία της με τον Χούλιο Βελάσκο εμπιστεύεται και πάλι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών σε αργεντινοιταλικά χέρια.

Το περίεργο στην πρόσληψη της ιρανικής Ομοσπονδίας, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην εφημερίδα Teheran Times και επιβεβαιώθηκε επισήμως από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Βόλεϊ (FIVB), είναι ότι ο Κόβατς δεν ενημερώθηκε από κανέναν για αυτή την απόφαση.

«Κανείς δεν με ενημέρωσε για την αλλαγή. Εγώ δεν έλαβε ακόμη ένα e-mail. Διάβασα ότι ο Ραούλ Λοθάνο θα αναλάβει την Εθνική ομάδα του Ιράν από τα μέσα ενημέρωσης », είπε στην σερβική ιστοσελίδα Novosti ο πρώην πλέον προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος που οδήγησε πέρυσι τους άνδρες του Ιράν στην 4η θέση του World League και στην 6η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Πολωνίας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο 59χρονος πρώην τεχνικός του φιναλίστ τη σεζόν 2002-2003 Ηρακλή Θεσσαλονίκης και πολυνίκης με πολλές ιταλικές ομάδες όπως η Μιλάνο, Παλέρμο, Ματσεράτα, Τρεβίζο αλλά και αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα (Ισπανία, Πολωνία),  Λοθάνο θα είναι ο 3ος «εκλεκτός» ομοσπονδιακός τεχνικός του Ιραν ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στο Ρίο.