ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κουβανός Κάλβο δίδυμο με Τζούριτς στην ΑCH Λιουμπλιάνας

Ο Κουβανός Κάλβο δίδυμο με Τζούριτς στην ΑCH Λιουμπλιάνας

Ο διεθνής Κουβανός πασαδόρος είναι το τελευταίο φετινό απόκτημα της πρωταθλήτριας Σλοβενίας, που μαζί με το  νεοαποκτηθέντα Δημήτρη Τζούριτς, θα κυνηγήσει τη διάκριση εντός και εκτός συνόρων

Ο 23χρονος Ρικαρντο Κάλβο, το όνομα του οποίου ακούστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ το 2016, αλλά τελικά η πάνω από ένα χρόνο φυλάκιση στη Φινλανδία για τα γνωστά επεισόδια σεξουαλικής βίας που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του World League 2016, δεν του επέτρεψαν να φορέσει τα «ασπρόμαυρα», έχει ύψος 1.93μ. και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκόσμιου βόλεϊ.

Μετά τη δικαστική του περιπέτεια ο Ρικάρντο Νορμπερτο  Κάλβο Μανθάνο, όπως είναι το πλήρες όνομα του διακεκριμένου Κουβανού “μαέστρου”, “έπαιξε” και το 2018 στο μεταγραφικό παζάρι για ΠΑΟΚ, στα “χρώματα” του οποίου είχε ντυθεί και ο αρχηγός της Εθνικής, Τζούριτς.

Τελικά η επιστροφή του στα τάραφλεξ έγινε τη σεζόν 2018-2019 στο Λίβανο, με την Ζάχρα Κλουμπ.

“Πιστεύουμε ότι έχει τα προσόντα που χρειάζεται, και ότι θα καταφέρει να συνδέσει όλους αυτούς τους δυνατούς χαρακτήρες της ομάδας” δήλωσε για την απόκτηση του Κάλβο ο τεχνικός της σλοβενικής ομάδας, Ματγια Πλέσκο καλωσορίζοντας το νέο πολύτιμο γρανάζι στη… μηχανή της φιλόδοξης ομάδας.