Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο νόμος του Πανναξιακού

Ο νόμος του Πανναξιακού

Ανάλυσε το

 Με όπλο το σέρβις και παίζοντας καλύτερα  κατά διαστήματα,  ο Πανναξιακός επικράτησε 3-0 του  Αίαντα Εύοσμου για την 14η αγωνιστική και έπιασε προσωρινά στη δεύτερη θέση τον ΠΑΟ που αγωνίζεται αύριο Κυριακή με τον  Άρη.

  Από την άλλη οι φιλοξενούμενες παρότι κατέβηκαν με πολλές απουσίες στη Νάξο κατάφεραν να είναι ανταγωνιστικοί, στα δύο από τα τρία σετ, πάλεψαν με  παθος και έφτασαν πολύ κοντά να κατακτήσουν το δεύτερο σετ και να ισοφαρίσουν το ματς. Η εμπειρία των μονάδων του Πανναξιακου και το άγχος που έβγαλαν στα κρίσιμα σημεία των σετ δεν επέτρεψαν στις Θεσσαλονικείς, να αποφύγουν την έκτη σερί  ήττα και την παραμονή στην επικίνδυνη ζώνη.

 Πολύ εύκολα  ο Πανναξιακός πήρε το πρώτο σετ καθώς από το 12-10 με σερί 13-3 από τις Πότοκαρ, Φρέσκο, Τοτσίδου, το πήρε άνετα με 25-13.

Ανατροπή του σκηνικού και μεγάλο ντέρμπι είχαμε στο δεύτερο σετ καθώς ο Αίαντας ανέβασε την απόδοση του και έβαλε πολύ δύσκολα στις γηπεδούχες. Έτσι το αρχικό 15-10 έγινε 15-16, και 18-20 με την Κλέπκου και έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του σετ, όταν προηγήθηκε με 22-24 με Ανδρονικίδου και Κλέπκου.

Πολύ ψύχραιμα ο Πανναξιακός έκανε την ανατροπή με την Φρέσκο και την Τοτσίδου όπου από πίεση στο σέρβις, ισοφάρισε σε 24-24 και τελικά πήρε το σετ με 26-24 από φιλέ της Τζούριτς και έκανε το 2-0.

Κόντρα είχαμε και στο τρίτο σετ με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ μέχρι τα μέσα του δεύτερου σετ όπου οι παίκτριες του Ρούση προηγήθηκαν με 17-15.  Στη συνέχεια το σετ πήρε διαφορετική εξέλιξη καθώς με αιχμή την Σλοβένα Πότοκαρ, οι νικήτριες εκαναν σερί 6-2 και πέρασαν μπροστά με 23-17.

Οι νησιώτισες χαλάρωσαν Αίαντας μείωσε σε 24-20 αλλά η αρχηγός Τοτσίδου υπέγραψε το 25-20 και  διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Τάδε έφη…

Γιώργος Ρούσης: (Πανναξιακός)«Στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς ήμασταν σοβαροί. Δώσαμε χρόνο συμμετοχής και σε άλλα παιδιά. Μόνο στο δεύτερο σετ χαλαρώσαμε από το μαχητικό Αίαντα. Η νίκη ήταν ο στόχος μας και το πετύχαμε. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι»

Ηλίας Ζωλασταθιάδης:(Αίαντας Ευόσμου) «Εμείς ετοιμάζουμε την επόμενη μέρα της ομάδας. Εμπιστευόμανστε τα νέα παιδιά και θα τα εμπιστευόμαστε, δεν έχουμε κανένα λόγο να παλεύουμε με τις ιδιοτροπίες ξένων αθλητριών. Πιστεύω στο επόμενο ματς θα είμαστε σαφως καλύτεροι, αφού ουσιαστικά ξαναχτίζουμε την ομάδα».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-13, 26-24, 25-20

Πανναξιακός (Ρούσης): Φρέσκο, Πότοκαρ, Τοτσίδου, Δρακουλίδου, Οικονομίδου, Ζακχαίου, Κακουράτου λ. /Ξαγοραράκη, Κάλλια, Μαυρομάτη

Αίας (Ζωλασταθιάδης): Βλάχου, Τζιαρλή, Κούση, Τζούριτς, Γεωργιάδου, Ανδρονικίδου Γεωργιάδου λ. /Αποστολίδου, Ξανθοπούλου, Φαλέγκα