Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ο ντόρος, ο τρόπος και το star system!

Ο ντόρος, ο τρόπος και το star system!

Με αφορμή το θεσμό του «Επάθλου Novasports», ο παλαίμαχος βολεϊμπολίστας και σταρ των γηπέδων Μιχάλης Τριανταφυλλίδης μίλησε για όλους και για όλα στην εκπομπή «Στο φιλέ» της Nova.

Ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης ξεκίνησε από το θεσμό του «Επάθλου Novasports», μίλησε για το μοντέλο της Κηφισιάς και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, τον Παναθηναϊκό του Ανδρεόπουλου, τον Ολυμπιακό του Καζάζη και την απόδοση του Κλαρκ, τον ΠΑΟΚ και τους οπαδούς του, αλλά και για τα λάθη της ΑΕΚ ενώ αναφερόμενος στο World League ξεκαθάρισε ότι ήρθε η ώρα για το star system της νέας γενιάς!

Αναλυτικά, τα κυριότερα αποσπάσματα από την εκπομπή «Στο Φιλέ» του Παντελή Λώλη:

Για το μοντέλο της Κηφισιάς:
«Οι ομάδες θα πρέπει να είναι στο στυλ της Κηφισιάς…. Μικρό μπάτζετ, νοικοκυρεμένα πράγματα, σταθερά, αξιοπρεπέστατη πάντα, πέρυσι τετράδα, φέτος πάνω κάτω στα ίδια, τελικό Κυπέλλου… Τι θέλει; Μικρές έξυπνες κινήσεις…Δεν είναι εύκολο, μην λέμε ό,τι θέλουμε, αλλά το μυστικό κάπου εκεί βρίσκεται».

Για την φετινή παρουσία του Δημήτρη Ανδρεόπουλου στον πάγκο του Παναθηναϊκού:

«Του Δημήτρη του αξίζει αυτή η θέση… Ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού του πάρα πολλά χρόνια. Και ωρίμασε η στιγμή και ήρθε στην κατάλληλη στιγμή».

Για την πρόκληση του World League:

«Αγωνιστικά είναι μία πολύ μεγάλη πρόκληση και κάτι που χρειαζότανε αυτή η ομάδα. Και μόνο αυτή η τριβή, αν μπορέσουμε να έχουμε διάρκεια θα μας κάνει πάρα πολύ καλό. Γιατί αυτό έχουνε ανάγκη. Από αυτά τα νέα παιδιά, μια νέα αξιόλογη φουρνιά,  που την πιστεύουμε όλοι, της λείπει το κάτι… Της λείπει το αποτέλεσμα. Αυτό το κάτι παραπάνω που θα παρασύρει και θα δημιουργήσει μία έξωθεν μαρτυρία…Αυτό μας λείπει! Κυκλοφορώ και μου μιλάνε για την παλιά εποχή. Το ζητούμενο είναι να μας μιλάνε για το τώρα. Να γίνει ένας ντόρος προς τα έξω… Να δημιουργηθεί το star system! Αυτά τα παιδιά να έρθουν και να μιλάνε αυτοί που είναι έξω από το βόλεϊ. Μες στο βόλεϊ τα πάμε καλά και με το πρωτάθλημα αυτό που για μένα προσωπικά από περύσι είναι λίγο πιο πίσω. Για να λέμε τα πράγματα όπως είναι. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Το καταλαβαίνουμε εμείς που είμαστε λιγάκι εμπλεκόμενοι στην ιστορία και μπορούμε να το πούμε μεταξύ μας. Το κέρδος όμως θα είναι να μιλάει ο κόσμος εκτός βόλεϊ… Να κερδίσουμε αυτόν τον κόσμο, να γίνει ένας ντόρος.. Και να μιλάνε με ονόματα αθλητών, ότι γνωρίζω τον τάδε… Εκεί θα’ ναι το μεγάλο κέρδος. Εκεί πρέπει να βοηθηθεί όλη η ιστορία. Στην έξωθεν μαρτυρία, να κερδίσουμε κόσμο έξω από το βόλεϊ. Εκεί είμαστε πίσω… Και σε επίπεδο φυσικά Εθνικής ομάδας, γιατί μας λείπουν οι επιτυχίες και σε επίπεδο πρωταθλήματος. Κακά τα ψέματα… Πρέπει δηλαδή να γίνει αυτή η ανακύκλωση. Εκτός από τη σπουδαία λοιπόν τηλεοπτική κάλυψη που γίνεται, όσον αφορά στη ΝOVA στα υπόλοιπα υπάρχει μεγάλη ανάγκη… Να πηγαίνεις έξω και να μιλάνε για τον Κοκκινάκη, για τον Τζούριτς, για τα νέα παιδιά που γίνονται, που μπορούν να γίνουνε star. Εκεί θα’ ναι το μεγάλο κέρδος του ελληνικού βόλεϊ και εκεί θα έχουμε κάνει το επόμενο βήμα. Αυτή τη στιγμή δεν το έχουμε κάνει. Για να είμαστε ειλικρινείς είμαστε στην μετριότητα, προς… αφάνεια! Λοιπόν πάμε προς τα εκεί και το World League είναι μία ευκαιρία»,

Για την Εθνική Ανδρών:

«Προσωπικά μου αρέσει αυτή η ομάδα, είναι μία νέα φουρνιά που το παλεύουνε, το θέλουνε… Αλλά για να γίνει αυτό, δεν γίνεται εκ θαύματος! Θέλει διάρκεια. Και αυτό δεν είναι μόνο δουλειά των παικτών και των προπονητών. Εδώ είναι μία μεγάλη παρένθεση. Για να κρατηθούμε στο World League χρειάζονται και κάποιοι όροι μαρκετινγκ. Θέλουμε χρήματα, θέλουμε κανάλι, θέλουμε κόσμο στα γήπεδα. Εκεί θέλει δουλειά, δεν βγαίνει από μόνο του. Και το προϊόν να είναι καλούτσικο και να μπορέσει να προωθηθεί, αν δεν γίνουν τα υπόλοιπα θα μας πετάξουν έξω ή δεν θα αντέξουμε εμείς. Υπάρχουνε δηλαδή σοβαρά θεματάκια. Μπορεί δηλαδή σε ένα δύο χρόνια να πεταχτούμε έξω, όχι λόγω αγωνιστικών προβλημάτων, αλλά λόγω οικονομικοτεχνικών. Κάτι που προσωπικά φοβάμαι γιατί εκεί τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα».

Για τον Λέο Άντριντς του Εθνικού Αλεξανδρούπολης:

«Ο Σάκης (Μουστακίδης) σίγουρα ξέρει… μπάλα! Πρώτον λοιπόν είναι βασικό να γνωρίζει κανείς βόλεϊ. Και επίσης πολύ καλή δεύτερη κίνηση του συλλόγου, στα πρότυπα των σπουδαίων ευρωπαϊκών ομάδων του εξωτερικού, είναι όταν βλέπουν κάποιους νεαρούς παίκτες που έχουν μέλλον να τους “δένουν” στην ομάδα για πολλά χρόνια. Και νομίζω, αν και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, πως είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο από ελληνική ομάδα για ξένο παίκτη».

Για τον Ολυμπιακό του Δ. Καζάζη:

«Εκτός από την θέση του διαγώνιου, το κενό του Χριστοφιδέλη καλύπτεται μέχρι στιγμής πάρα πολύ καλά. Ο Κοκκινάκης παίζει πάρα πολύ καλά, πολύ σταθερά, για τον Ντιάτσκοφ δεν το συζητάμε ήδη με την πορεία που έχει, στο διαγώνιο ο Τζελάτης, όποτε έχει χρειαστεί έχει καλύψει τη θέση. Άρα η ομάδα είναι περίπου στα ίδια και με λίγη διαφορά στο διαγώνιο. Αν θυμάστε πέρυσι τέτοια εποχή ο Ολυμπιακός είχε πολύ κακό ξεκίνημα και μετά ανέβηκε… Άρα αν πάει αναλογικά, θα δούμε έναν καλύτερο Ολυμπιακό στη συνέχεια και είναι και λογικό αυτό αλλά  εξαρτάται πως θα πάει και ο διαγώνιος».

Για τον ΠΑΟΚ:

«Το αισιόδοξο φέτος είναι ο ΠΑΟΚ. Ο κόσμος, είναι μεγάλη υπόθεση, αν θα τον ακολουθήσει… Αν ο ΠΑΟΚ πάει καλά,  ο κόσμος νομίζω θα τον ακολουθήσει. Διψάει ο κόσμος του ΠΑΟΚ, για επιτυχίες και το ξέρουμε κι από άλλα σπορ. Αν λοιπόν ο ΠΑΟΚ κάνει στο βόλεϊ αυτή τη μικρή υπέρβαση, που δείχνει ότι πάει να κάνει θα είναι το πιο θετικό στοιχείο του φετινού πρωταθλήματος. Γιατί στα υπόλοιπα ίσως και να’ μαστε λίγο πίσω. Το συγκεκριμένο όμως παράδειγμα ίσως να είναι από τα θετικά του φετινού πρωταθλήματος που πρέπει να πούμε. Και αυτό θα είναι πάρα πολύ καλό για το ελληνικό βόλεϊ».

Για την ήττα της ΑΕΚ από τον Εθνικό Αλ. και το μέλλον της «Ένωσης» στο πρωτάθλημα

«Ήταν τόσο χοντρή αυτή η… σφαλιάρα. Στην ίδια έδρα που έφερε πέρυσι την πιο ένδοξη στιγμή στην ιστορία της, αμέσως μετά να τρώει τη μεγαλύτερη σφαλιάρα στην ιστορία της. Γιατί τόσο άσχημη εμφάνιση  η ΑΕΚ δεν πρέπει να έχει ξανακάνει στην Α1 ή τουλάχιστον δε θυμάμαι εγώ κάτι τέτοιο. Πρέπει λοιπόν να δούμε τα θετικά  του. Το θετικό ήταν το… ταρακούνημα, γιατί η ΑΕΚ είναι απαραίτητη. Όχι αυτή η ΑΕΚ, η ΑΕΚ γενικά σαν οντότητα.
Το 2014 δεν παίζουν ρόλο μόνο τα ονόματα του παρελθόντος, αλλά το τι υπάρχει σήμερα. Υπάρχει σήμερα οργάνωση, υπάρχει οικονομική στήριξη, υπάρχει δυνατότητα, υπάρχει θέληση; Τότε υπάρχεις και εσύ… Δεν υπάρχουν αυτά; Καλύτερα να μην υπάρχεις είτε λέγεσαι ΑΕΚ, είτε Ολυμπιακός είτε Παναθηναϊκός».

Για τον αρχικό προγραμματισμό στην ΑΕΚ:

«Το λάθος όμως έγινε από την αρχή, από τον προγραμματισμό… Όταν πας να φτιάξεις μία ομάδα λες τι έχω στην τσέπη μου… Βρίσκομαι μέσα σε κρίση, δεν μπορώ να λέω αερολογίες. Αυτά πάθαμε και βρεθήκαμε στην κρίση και σαν ελληνικό κράτος… δεν χρειάζεται να κάνουμε εμείς οικονομική ανάλυση, είναι απλά τα πράγματα. Το ίδιο θα πρέπει να σκεφτεί και ένα σωματείο… Κάποιος λοιπόν που προεδρεύει μιας ομάδας ή κάποιος που κάνει το μπάτζετ, πρέπει να σκεφτεί τι έχω απόλυτα στην τσέπη μου; Ούτε ένα ευρώ λιγότερο… Το έχω; Με αυτό θα φτιάξω την ανάλογη ομάδα και θα κατέβω με αυτές τις δυνάμεις μου. Οτιδήποτε άλλο θα με φέρει σε αυτή την καταστροφή. Και αυτά είναι τα λάθη που γίνονται στην αρχή. Παίρνεις λοιπόν μία σοβαρή απόφαση, είσαι σοβαρός από την αρχή γιατί περί σοβαρότητος πρόκειται στις δύσκολες εποχές που ζούμε και αποφασίζεις και κρίνεις έτσι. Αερολογίες, υποσχέσεις του παρελθόντος είναι μόνο καταστροφή. Και δη στο ελληνικό βόλεϊ, το άμοιρο το ελληνικό βόλεϊ που χρόνια από το παρελθόν τραβάμε όλα αυτά. Πρέπει λοιπόν να βρεθεί κάποιος τρόπος ασφάλειας, να υπάρχουν κάποιες δικλείδες. Να πει  ο φορέας από την αρχή, από το καλοκαίρι εγγυητική επιταγή και με αυτά τα λεφτά να φτιάξεις την ομάδα σου. Να είσαι αξιοπρεπής απέναντι σε αυτά που κάνεις».

Για το θεσμό Επαθλο Νοvasports 2014:

«Κάθε χρόνο ο θεσμός αυτός ανανεώνεται γιατί υπάρχουν συνεχώς νέα στοιχεία και κάποιες μικρές, ωραίες ιδέες που του δίνουνε πιο ωραία παρουσίαση, πιο δυνατή έξωθεν μαρτυρία και όπως πάντα πηγαίνουμε βήμα-βήμα με αποτέλεσμα να έχουμε όλα αυτά τα χρόνια την διάρκεια, καθώς 134 χρόνια δεν είναι και λίγα! Πριν από 13 χρόνια ήταν μία ιδέα από τα ιταλικά δεδομένα, προσαρμόστηκε στην ελληνική πραγματικότητα, αγκαλιάστηκε πρώτα από τη Forthnet και τώρα από τη Novasports και για αυτό έχει αυτή τη διάρκεια, αλλά και συνέπεια».