Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο ΠΑΟΝ στηρίζει την εκστρατεία του καρκίνου του μαστού (vid)

Ο ΠΑΟΝ στηρίζει την εκστρατεία του καρκίνου του μαστού (vid)

Για δεύτερη χρονιά, ο Πανναξιακός είναι από τις λίγες ομάδες που δείχνει έντονα τις κοινωνικές ευαισθησίες, αποδεικνύοντας ότι γνωρίζει ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο όσα συμβαίνουν στο τάραφλεξ αλλά όσα μπορούν να συμβούν και έξω από αυτό!

Ο ΠΑΟΝ στηρίζει και συμμετέχει στην εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού. Παρακολουθήστε το μήνυμα από τα κορίτσια της ομάδας:

Το Δελτίο Τύπου αναφέρει:

Ο Πανναξιακός ΑΟΝ και η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του συλλόγου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στην εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού.

Σε συνεργασία με την ομάδα «ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΨΗ» που δρα με εκστρατείες κατά του καρκίνου του μαστού, οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας φωτογραφήθηκαν με το χαρακτηριστικό «ροζ κορδελάκι» καθώς ο μήνας Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ως «Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού» στο πλαίσιο διεθνούς προσπάθειας, με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας.

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού» στις 25 Οκτωβρίου φωτογραφήθηκαν θέλοντας με αυτό τον τρόπο να συμπαρασταθούν στις αγωνίστριες γυναίκες που πάλεψαν με τον καρκίνο του μαστού και να τιμήσουν την προσπάθειά τους ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΠΟΨΗ την πρόληψη.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των γυναικών ώστε να αρχίσουν εγκαίρως τις προληπτικές εξετάσεις.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου στις γυναίκες. Περίπου 1 στις 9 γυναίκες θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής της. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περισσότερες από 250.000 νέες διαγνώσεις καρκίνου του μαστού γίνονται κάθε χρόνο και 90.000 γυναίκες πεθαίνουν από τη νόσο. Στην Ελλάδα, τα νέα περιστατικά ανέρχονται σε περίπου 4.500 ετησίως και οι θάνατοι από καρκίνο του μαστού σε περίπου 1.600.

Αν ο καρκίνος διαγνωσθεί αρκετά γρήγορα, πριν επεκταθεί σε άλλα όργανα, το πενταετές ποσοστό επιβίωσης των γυναικών με καρκίνο του μαστού ξεπερνά το 95%. Παρ’ όλες όμως τις προόδους στη διάγνωση και τη θεραπεία, ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την κύρια αιτία θανάτων σχετιζόμενων με τον καρκίνο στις γυναίκες, και την υπ’ αριθμόν τρία αιτία θανάτου συνολικά στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ελλάδα είναι δυστυχώς από τις χώρες όπου η διάγνωση του καρκίνου του μαστού γίνεται συνήθως όταν η νόσος είναι σε αρκετά προχωρημένο στάδιο.