Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ο ΠΑΣΑΠ για τους κοινοτικούς και το μνημόνιο συνεργασίας

Ο ΠΑΣΑΠ για τους κοινοτικούς και το μνημόνιο συνεργασίας

Με αφορμή το προσχέδιο προκήρυξης 2017-18 που απέστειλε η ΕΣΑΠ στα σωματεία και τη διαφαινόμενη αύξηση του αριθμού των κοινοτικών, ο ΠΑΣΑΠ μέσω του προέδρου Βασίλη Μηνούδη δημοσίευσε το μνημόνιο συνεργασίας που υπάρχει με τους τρεις φορείς (ΕΟΠΕ, ΕΣΑΠ, ΠΑΣΑΠ) από το 2010 χαρακτηρίζοντας το λιγότερο άκομψη την οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής μονομερώς ή εν κρυπτό της συγκεκριμένης συμφωνίας.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook επακριβώς την τροποποιημένη παράγραφο της προς… έγκριση προκήρυξης της Λίγκας, σχολιάζοντας:

“Και εδώ τα δύο επίμαχα αποσπάσματα (σύμφωνα με πληροφορίες) της νέας προκήρυξης και της παλιάς, για να γίνει αντιληπτή η διαφορά….
Copy paste μου φαίνεται….από άλλο άθλημα και θα πρόσθετα περίεργα διατυπωμένη….(Που τους θυμήθηκαν τους κοινοτικούς Α’ & Β’ ζώνης…).
Προτεινόμενη (2017-18)
“Όλοι οι μη Έλληνες αθλητές (κοινοτικοί α’ & β’ ζώνης, αλλοδαποί και όλοι γενικά που προέρχονται από τις προαναφερθείσες κατηγορίες ), τους οποίους δικαιούται να εντάξει κάθε ΤΑΑ στην δυναμή του, βάσει του ισχύοντος κανονισμού Εγγραφών – Μεταγγραφών αμειβομένων πετοσφαιριστών, μπορούν να αναγράφονται χωρίς περιορισμό στο Φύλλο Αγώνα και να αγωνίζονται κανονικά σε κάθε αγώνα.
Τα ΤΑΑ επιτρέπεται να έχουν στη δύναμη τους απεριόριστο αριθμό αμειβόμενων αθλητών, υπηκόων χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) μόνο στη περίπτωση που στο σύνολο τους προέρχονται απο χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) .(ΦΕΚ 1305/26.8.2010)”

Από εκεί και πέρα, ο Μηνούδης κοινοποιεί -όπως θα δείτε παρακάτω- τόσο το επίσημο έγγραφο της συμφωνίας με τους τρεις φορείς, παραθέτοντας τις… σκέψεις του και ανακοινώνοντας συναντήσεις τόσο με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, όσο και με τον Πρόεδρο της ΕΟΠΕ.

Διαβάστε τη δημοσίευση αλλά και το ΜOU συνεργασίας:

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
24/07/2024

Τα θέλει όλα… ο Παγένκ!

Για τέταρτη διαδοχική σεζόν, ο διεθνής Σλοβένος κεντρικός Αλεν Παγένκ παραμένει στο λιμάνι και το κίνητρο αλλά και η επιθυμία για τρόπαια -ειδικά τη σεζόν...