ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν βραβεύει τον «Ήρωα της Εργασίας» Καρπόλ!

Ο Πούτιν βραβεύει τον «Ήρωα της Εργασίας» Καρπόλ!

«Δια χειρός» του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν υπεγράφη στις 23 Απριλίου το επίσημο διάταγμα με το οποίο ο προπονητής της Uralochka-NTMK Ekaterinburg και αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ, Νικολάι Kαρπόλ θα τιμηθεί με παράσημο της ρωσικής ομοσπονδίας.

Το χρυσό μετάλλιο του «Ήρωα της Εργασίας» είναι ένα αστέρι, στο κέντρο του οποίου απεικονίζεται το έμβλημα του κράτους της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ο εν λόγω τίτλος, που δημιουργήθηκε το 2013, είναι ο υψηλότερος βαθμός διάκρισης για τα ειδικά πλεονεκτήματα της δουλειάς. Προς το παρόν, με τον τίτλο του «Ήρωα της Εργασίας» έχουν τιμηθεί περισσότεροι από 24 άνθρωποι.

karpol

Η ετήσια τελετή απονομή του αστεριού του «Ήρωα της Εργασίας» είναι παραδοσιακά προγραμματισμένος για την Εργατική Πρωτομαγιά,που γιορτάζεται στη Ρωσία, την 1η Μαΐου,  συμπωματικά την ημέρα γενεθλίων του 80χρονου προπονητή, με την “σιδερένια” πειθαρχία, τη στρατιωτική φιλοσοφία, το βλοσυρό ύφος, την εξαντλητική προπόνηση, την άκομψη συνήθως συμπεριφορά και τις φωνές προς τις αθλήτριές του.

nikolai_karpol

Για το λόγο αυτό άλλωστε ο άνθρωπος που φιγουράρει από το 2009 στο Hall of Fame του αθλήματος και καθιέρωσε επί σειρά ετών τη Ρωσία μεταξύ των κορυφαίων δυνάμεων του κόσμου, έχει και το παρατσούκλι «Τhe Howling Bear» (σ.σ Η αρκούδα που ουρλιάζει).

Karpol_Petrov

Να σημειωθεί ότι ο γεννημένος το 1938 στην Μπρέζνιτσα της Πολωνίας και πλέον πολιτογραφημένος Λευκορώσος, Νικολάι Βασίλιεβιτς Καρπόλ, όπως είναι το πλήρες όνομά του προπονητή, που έχει τιμηθεί πολλάκις με μετάλλια-παράσημα για την αφοσίωσή του στο βόλεϊ και τις αναρίθμητες επιτυχίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και άλλες διοργανώσεις, πριν από τρία χρόνια τιμήθηκε στη Νάξο και από τη διοίκηση του Πανναξιακού στο πλαίσιο του, του ευρωπαϊκού αγώνα της νησιώτικης ομάδας με την Ουραλότσκα Εκατέρινμπουργκ.