A2

Ο Σαμιώτης από μηχανής Θεός

Ο Σαμιώτης από μηχανής Θεός

Μία ευχάριστη έκπληξη έζησαν στο κλειστό της Ν. Σμύρνης οι θεατές του αγώνα Μίλωνας – Ναυπηγεία, καθώς οι γηπεδούχοι, για πρώτη φορά έπειτα από ένα χρόνο, επιστράτευσαν τον βετεράνο Θανάση Πανούσο για την πρώτη τους νίκη.

Στην αρχαία τραγωδία όταν η εξέλιξη του δράματος δεν ήταν δυνατή, είχαμε τη «θεϊκή» παρέμβαση, με τη μορφή του γνωστού «από μηχανής θεού».

Έπειτα λοιπόν από την κυριολεκτικά… δραματική πορεία του φετινού Μίλωνα, όπου η ομάδα της Ν. Σμύρνης μετρούσε 4 ήττες σε ισάριθμα ματς του 1ου ομίλου της Α2 Ανδρών, ο πολύπειρος άσος, αγωνιζόμενος ως διαγώνιος, ήταν αυτός που «μίλησε» στο 3-0 (25-23, 25-18, 25-20) επί των φιλοξενούμενων και οδήγησε του Νεοσμυρνιώτες στην παρθενική φετινή τους νίκη.

Μετά από λίγες ώρες ο Θανάσης Πανούσος, έχοντας εκπληρώσει ως «ψυχρός εκτελεστής» την αποστολή του, μπήκε στο αεροπλάνο και επέστρεψε στην γενέτειρα και έδρα του τα τελευταία χρόνια, Σάμο.

Εκεί όπου από το καλοκαίρι ο πρώην διεθνής άσος, έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία των γυναικών του Ιωνικού Καρλοβασίου, αλλά και καθήκοντα υπεύθυνου οργάνωσης όλων των ακαδημιών του σωματείου, με στόχο να μεταδώσει στα νέο αίμα του αθλήματος όλες τις γνώσεις και εμπειρίες που αποκόμμισε από τη σπουδαία καριέρα του σε Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία.

Παράλληλα λοιπόν με τις υποχρεώσεις του στην ομάδα της Σάμου, ο Θανάσης Πανούσος, ενδέχεται για 3-4 φορές ακόμη να μεταμορφωθεί ξανά σε έναν «deus ex machine» και για χάρη της φετινής σωτηρίας της ομάδας του Χρήστου Ντόζη, να κλέψει και πάλι την παράσταση και το θερμό χειροκρότημα του κοινού, όπως κάθε μεγάλος πρωταγωνιστής, που σέβεται τον εαυτό του.

A2
05/11/2021

Πρεμιέρα για την Α΄ ζώνη

Η πρεμιέρα στην Α’ Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β’ Ζώνη που έχει...