Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ο θάνατός σου η Ζωή μου

Ο θάνατός σου η Ζωή μου

Ανάλυσε το

Εντυπωσιακό ήταν το πέρασμα της ΜΕΝΤ από την Γλυφάδα καθώς με το 3-1 επί της ΑΕΚ πραγματοποίησε ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία και την ίδια ώρα κράτησε χαμηλά τους «κιτρινόμαυρους» που κινδυνεύουν να χάσουν το τρένο των play-out.

Το άγχος και η ΜΕΝΤ λύγισε την ΑΕΚ και οι Θεσσαλονικείς με πρωταγωνιστές τους Σακόγλου και Μπίσετ έφθασαν στο 3-1 που τους δίνει τεράστια ανάσα στην μάχη της παραμονής που κάνουν.

Αντίθετα η ΑΕΚ βρίσκεται πλέον σε εξαιρετικά δύσκολη θέση καθώς παραμένει ουραγός της βαθμολογίας καθώς βλέπει η διαφορά της από τη Λαμία είναι στους 5 βαθμούς και αν τις επόμενες δύο αγωνιστικές πάει στους 7 θα είναι καταστροφή. Καταστροφή γιατί αν παραμείνει αυτή η διαφορά μέχρι τέλους του πρωταθλήματος τότε οι «κιτρινόμαυροι» θα πέσουν απ ευθείας στην Α2.

Στην Γλυφάδα στο πρώτο σετ έγινε μεγάλη μάχη καθώς ΑΕΚ και ΜΕΝΤ ήταν κοντά στο σκορ με τους γηπεδούχους να έχουν το προβάδισμα και να φθάνουν στο 23-21. Οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν σε 24-24 και παρά τις προσπάθειες των Χατζηηλιάδη από τη μία και Χριστοφίδης και Ανδρεάδης από την άλλη δεν κατάφεραν να τελειώσουν το σετ.

Ο Παπαϊακώβου ισοφάρισε σε 28-28 για τη ΜΕΝΤ που με το λάθος της ΑΕΚ και το μπλοκ του Ναζίρη στον Ωρολογά με το 28-30 πήρε προβάδισμα με 0-1.

Η ΑΕΚ στο δεύτερο σετ προσπάθησε να ισορροπήσει τον αγώνα και έκανε το 19-19, όμως από εκεί μετά οι φιλοξενούμενοι με περισσότερο πάθος και αυτοσυγκέντρωση έφθασαν στο 21-25 και το 0-2.

Παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο η ΑΕΚ πίεσε, οδήγησε την ΜΕΝΤ σε αρκετά λάθη και με το 25-22 έκανε το 1-2.

Στο τέταρτο σετ, η ΑΕΚ προηγήθηκε με τρεις πόντους, όμως στα τελευταία λεπτά, με δύο άσσους τους Κλέρσεντ το σετ πήγε στα ίσα (20-20). Ένα μπλοκ του Μπισέτ, ένα λάθος σέρβις του Χριστοφίδη στο πιο κρίσιμο σημείο και το κερδισμένο μπλοκ άουτ του Σακόγλου ήταν αρκετά για να τελειώσει το παιχνίδι.

Από την αναμέτρηση δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα καθώς με την λήξη του αγώνα «κιτρινόμαυροι» οπαδοί έριξαν μπουκάλια νερού στον αγωνιστικό χώρο και δημιουργήθηκε μικροεπεισόδιο με τον Χατζηηλιάδη που προσπάθησε να ανοίξει κουβέντα με τους οπαδούς των γηπεδούχων.

Τάδε έφη…

  ΑΕΚ, Αντώνης Παπαδόπουλος (Προπονητής ΑΕΚ) :  «Είναι κρίμα που χάσαμε έτσι τα δυο πρώτα σετ. Ενώ ξεκινούσαμε καλά φοβόμασταν να τελειώσουμε τα σετ. Δείξαμε αδυναμία σε εύκολες φάσεις. Και πάλι η ομάδα φάνηκε να μπορεί να γυρίσει το ματς. Δυστυχώς προδοθήκαμε πάλι στο κλείσιμο του σετ. Τώρα μας απομένουν μόνο μαθηματικές ελπίδες για να μπούμε στα πλέι-οφ. Θα τις παλέψουμε. Το βέβαιο είναι ότι στα δυο τελευταία ματς θα παίξουμε για την αξιοπρέπεια μας και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος».

Ανδρέας Ανδρεάδης (ΑΕΚ) : «Δυστυχώς δεν φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών. Είμαστε καλύτερη ομάδα από τη ΜΕΝΤ, παρόλο που δεν έχουμε ξένους, αλλά έχουμε έμπειρους Έλληνες. Δεν ήμασταν έτοιμοι να κατακτήσουμε τα σετ αν και ήμασταν μπροστά. Κάναμε εύκολα λάθη. Προσπαθούμε για τη συνέχεια παρόλο που τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα».

Σπύρος Φίνος (Προπονητής ΜΕΝΤ) : «Αυτή η νίκη δεν μας δίνει μόνο τρεις βαθμούς αλλά ψυχολογία και οξυγόνο για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Πρέπει να ξεχάσουμε κιόλας αυτό το ματς και να συγκεντρωθούμε στο εκτός έδρας ματς με την Ορεστιάδα. Πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι. Στα δυο πρώτα σετ οι παίκτες μου ήταν πολύ συγκεντρωμένοι και ό,τι έκαναν στο γήπεδο έβγαινε. Μετά το 13-8 στο τρίτο σετ νόμιζαν ότι τέλειωσε το ματς. Συνήθως εκεί γίνονται οι ανατροπές. Ευτυχώς στο 4ο σετ ξαναβρήκαν την αυτοσυγκέντρωσή τους, ηρέμησαν και έφτασαν στη νίκη».

Γιάννης Παπαϊακώβου (ΜΕΝΤ) : «Η ΑΕΚ ήταν κοντά σε όλο τον αγώνα. Της δώσαμε το δικαίωμα στο 3ο σετ όταν κάναμε ένα κενό από θέμα απόδοσης. Ανακάμψαμε στο 4ο και ευτυχώς πήραμε το πολύ σημαντικό τρίποντο για τη συνέχεια. Στη συνέχεια έχουμε Ορεστιάδα και Κηφισιά. Με την Κηφισιά ελπίζουμε να συνεχίσει με την εικόνα που έχει εκτός έδρας κι εμείς να συνεχίσουμε με τις καλές εμφανίσεις. Πιστεύω ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων η Κηφισιά μπορεί να μας δώσει κάποιο βαθμό ή κάποιους βαθμούς. Είναι καλό που έχεις οπαδούς να ανεβάζουν το κλίμα του αγώνα και δικαιολογείται μία έξαρση στο τέλος, που στην ουσία δεν είχαμε τίποτα. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ βοήθησαν στον ρυθμό του αγώνα».

Ο διαγώνιος της ΜΕΝΤ, Χάρης Σακόγλου είπε: «Ξεκινήσαμε αρκετά δυνατά. Είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, πολλές κόντρες, ο κόσμος φώναζε. Ο καλύτερος και αυτός με τη μεγαλύτερη θέληση νίκησε. Ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος, προσπαθήσαμε. Έχω κάποια παράπονα κυρίως από τον εαυτό μου, όλη η ομάδα προσπάθησε. Αυτό που κρατάμε από μία μέτρια εμφάνιση είναι το αποτέλεσμα. Οι φίλοι της ΑΕΚ ήταν συνεπέστατοι, έκαναν αυτά που έπρεπε να κάνουν. Φώναξαν για την ομάδα τους και δεν είχαμε τίποτα πέρα από λίγα πράγματα στο τέλος. Πάμε με για νίκη στο επόμενο παιχνίδι με ψυχολογία και θα προσπαθήσουμε να σώσουμε όσα μπορούμε».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΑΕΚ (Παπαδόπουλος): Ωρολογάς 9 (9/24 επ, 63% υπ -29% άριστες), Ίλιτς 11 (9/30 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ) Χριστοφίδης 10 (9/16 επ, 1 μπλοκ), Αλεξίου 17 (12/27 επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ, 58% υπ – 33% άριστες), Δημητρούδης 1 (1/2 επ), Ανδρεάδης 16 (12/20 επ,1 άσσος, 3 μπλοκ) / Γκουζντα (λ, 65% υπ- 17% άριστες), Οικονόμου, Δανιάς, Χατζόπουλος

ΜΕΝΤ( Φίνος): Σακόγλου 22 (17/45 επ, 5 μπλοκ), Ναζίρης 2 (μπλοκ), Χατζηηλιάδης 8 (8/25 επ, 54% υπ – 41% άριστες), Παπαϊακώβου 7 (7/13 επ), Χρυσάφης 4 (4/21 επ, 75% υπ – 63% άριστες), Αντιφάκος 2 (μπλοκ) Κνάπεκ (λ, 69% υπ – 23% άριστες), Κλέρσεντ 4 (2/5 επ, 2 άσσοι 40% υπ – 40% άριστες), Παντίρης 4 (2/3 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Μπισέτ 18 (10/17 επ, 8 μπλοκ)

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...