A2

Ο θρόνος της… ανόδου!

Ο θρόνος της… ανόδου!

Οκτώ μήνες και κάτι μετά τον υποβιβασμό τους, οι Μακεδόνες Αξιού είναι εδώ. Η ομάδα των Κυμίνων ανασυγκροτήθηκε σε χρόνο ρεκόρ και ύστερα από μια εξαιρετική πορεία στην κανονική περίοδο, μια πολύ σταθερή στα πλέι οφ του βορείου ομίλου, μπόρεσε  να φτάσει στην πολυπόθητη επιστροφή της στην Α1, μέσα από το συγκλονιστικό τουρνουά ανόδου που έγινε στα Τρίκαλα.

Ο  Μανώλης Σκουλικάρης, που διαχειρίζεται τις τύχες του συλλόγου, ο προπονητής που άλλαξε την μοίρα των Μακεδόνων και κατάφερε για μια ακόμη χρονιά (την τέταρτη στη σειρά) να τους επανασχεδιάσει από την αρχή και να τους οδηγήσει και πάλι στα μεγάλα σαλόνια του γυναικείου βόλεϊ, μίλησε στον Volleyplanet, για την πρόσφατη εμπειρία που βίωσε με τις παίκτριες στη Θεσσαλική πόλη.

Skoulikaris makedones coach-0006Makedones time skoulikaris-009

“Πρωτάθλημα -γολγοθάς”

Καθισμένος αναπαυτικά στο… θρόνο της πρόκρισης (χιουμοριστική φωτογραφία από το ξενοδοχείο διαμονής, ύστερα από απαίτηση των αθλητριών) η «αυτού μεγαλειότης», των Μακεδόνων, σχολίασε: « Ήταν ένα πρωτάθλημα γολγοθάς που είχε δύο φάιναλ φορ. Η κανονική περίοδος ήταν πολύ δύσκολη γιατί έπρεπε να είμαστε συνέχεια σε φόρμα και στην πίεση των αποτελεσμάτων, ώστε να μπορούμε να έχουμε εκείνες τις βαθμολογικές θέσεις που χρειαζόμαστε για να περνάμε από τουρνουά σε τουρνουά.

Makedones se karekles-0008Μakedones oles mazi ston kanape-0007

Φυσικά το πιο δύσκολο σημείο ήταν η διοργάνωση των Τρικάλων αφού όλες οι ομάδες που συμμετείχαμε, παίζαμε τους κόπους μιας χρονιάς. Βάλαμε τις βάσεις για να υλοποιήσουμε το στόχο μας από την πρεμιέρα κιόλας κόντρα στον Ηλυσιακό όπου αγωνιστήκαμε με πολύ πάθος, συγκέντρωση και αποφασιστικότητα.

Haravelouli oikogeneia trikala-890Miridou famili-7890

Η νίκη αυτή μας έδωσε ψυχολογία και αυτοπεποίθηση για το δεύτερο ματς με την Ελπιδα. Όταν πήραμε τα δύο σετ που χρειαζόμαστε και σιγουρέψαμε την άνοδο μας, φυσικό ήταν να ξεσπάσουμε, αφού μας βγήκε όλο το στρες ανόδου ενώ χάσαμε την συγκέντρωση μας. Ήταν δύσκολο τα κορίτσια να επανέλθουν στην πίεση του αποτελέσματος, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Ελπίδα και μας γύρισε τον αγώνα  σε 3-2.

Φάνηκε η απειρία μας”

Στο ματς με την Θέτιδα θέλαμε την νίκη για να τερματίσουμε πρώτοι αλλά εκεί φάνηκε η απειρία μας, μπροστά σε ένα πιο έμπειρο σύνολο όπως ο σύλλογος της Θέτιδας. Ο μέσος όρος μας είναι πολύ μικρός (15 χρόνια), τα περισσότερα κορίτσια είναι πολύ νέα, παίζουμε με διαγώνια την Καραφουλίδου που είναι 16 χρονών!

Η Θέτιδα είχε πολύ πιο έμπειρες παίκτριες από μας όπως η Φραγκιαδάκη, η Τουρνάκη και μας έβαλε την μπάλα στο φιλέ ενώ είχε και ένα στόχο παραπάνω από μας, να πάρει την νίκη για να την αφιερώσει στη μνήμη του αδικοχαμένου προπονητής της, Χρ. Παπαθανασίου. Πάντως μας κέρδισε δίκαια και άξιζε την πρώτη θέση του τουρνουά.

Aponomi metalion giannoulis-456Makedones trikala-12333

“Αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς”

Συνοπτικά μπορώ να πω ότι οι ομάδες που πήραν τα τρία εισιτήρια για την Α1, τα κατέκτησαν δίκαια, έπαιξαν καλό βόλεϊ σε μια χρονιά με πολλές δυσκολίες. Για την ομάδα μου τους Μακεδόνες ήταν το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που κάναμε όλη τη χρονιά με τις κοπέλες, τους συνεργάτες μου και τη διοίκηση. Ήταν μια δικαίωση για όλους μας.»

Για την επόμενη μέρα των Μακεδόνων, ο «αρχιτέκτονας» της ανόδου, υποστήριξε: «‘Έχουμε δώσει 15 ημερο ρεπό γιατί θα ρίξουμε το βάρος στο πανεπαρχιακό των κορασίδων  που συμμετέχουμε στην Καβάλα. Όταν τελειώσουμε με αυτούς του αγώνες θα κάτσουμε να μιλήσουμε με τη διοίκηση για το ρόστερ της νέας χρονιάς στην Α1.

Τέλος θέλω να συγχαρώ τις αθλήτριες μου για την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν, ώστε να πάρουμε την πρόκριση, τους συνεργάτες μου, τον γυμναστή Νίκο Στυλιανίδη, τον βοηθό προπονητή Γιάννη Βαγγέλη και τον στατιστικολόγο μας Γιώργο Χατζηπαρασκευά, τον Δήμο Δέλτα για την αδειοδότηση του γηπέδου μας, όλους τους χορηγούς που στήριξαν φέτος την ομάδα, αλλά και  τους φιλάθλους που ήταν παρόντες σε όλα τα παιχνίδια και στα Τρίκαλα και φυσικά τη διοίκηση και ιδιαίτερα την οικογένεια Ποντίκα που μας στηρίζει διαχρονικά.»

Makedones foto trikala-6789Makedones sto kleisto tvn trikalon-890

Ποντίκας: ” Επιστρέψαμε δριμύτεροι”

Τα συγχαρητήρια στις κοπέλες των Μακεδόνων έδωσε και ο γενικός αρχηγός του συλλόγου Μπαμπης Ποντίκας, ο οποίος ηταν ο πρωταγωνιστής των πανηγυριών στα αποδυτήρια της ομάδας στα Τρίκαλα μετα τη λήξη του ματς με τη Θέτιδα. Ο διοικητικός και οικονομικός στυλοβάτης του συλλόγου υποστηριξε με τη σειρά του: ” Συγχαρητήρια στον κ. Σκουλικάρη και τις παίκτριες για την άνοδο αλλα και στους συνεργάτες του συλλόγου μας, τους κ.κ. Νίκο  Στυλιανίδη, Γιάννη Βαγγέλη και τον στατιστικολόγο, Γιώργο Χατζηπαρασκευά. Οι Μακεδόνες επέστρεψαν στην Α1 και μάλιστα γύρισαν δριμύτεροι, οκτώ μήνες παρακαλώ μετά τον υποβιβασμό τους.

Ευχαριστούμε πολυ για τη συμπαράσταση τους χορηγούς μας, τον Ασκληπιό Τρικάλων τον πρόεδρο Γιαννούλη για την άψογη διοργάνωση του τουρνουά και τη φιλοξενία, το δήμο  Αξιού για την αδειοδότηση και τους φιλάθλους που ηρθαν να μας δουν. Ειναι πολυ σημαντικό οτι του χρόνου θα παίζουμε στην έδρα μας, μαζί με την συμαπράσταση των φιλάθλων μας κατι που δεν γινόταν τα τελευταία τρία χρόνια και μας στοίχισε τον περυσινό υποβιβασμό. Για τη νέα σεζόν θα μιλήσουμε με τον κ. Σκουλικάρη οταν έρθει η ώρα. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι. Μακεδόνες εισαι!”

A2
05/11/2021

Πρεμιέρα για την Α΄ ζώνη

Η πρεμιέρα στην Α’ Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β’ Ζώνη που έχει...