Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ο «Τίγρης» Ερνάντεζ στον Παναθηναϊκό-Το χρονικό της μεταγραφής

Ο «Τίγρης» Ερνάντεζ στον Παναθηναϊκό-Το χρονικό της μεταγραφής

Ο Κουβανός διαγώνιος Φερνάντο Ερνάντεζ αποτελεί το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού μια μεταγραφή που ολοκληρώθηκε χάρη στην τρέλα των φίλων της ομάδας που τις τελευταίες μέρες τον «ώθησαν» να πει το ναι, ξεπερνώντας συναισθήματα (σ.σ Χάλκμπανκ) αλλά και ρήτρες (σ.σ by out).

Όταν στις αρχές Μαρτίου, αμέσως μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τη Χάλκμπανκ, ο σούπερσταρ της Φερνάντο Ερνάντεζ συστηνόταν αποκλειστικά μέσω του Volleyplanet.gr στο ελληνικό κοινό με δηλώσεις αποθεωτικές για τον κόσμο των «πρασίνων», ουδείς φανταζόταν ότι αρκούσε… μια σπίθα!

Δυο και κάτι μήνες μετά και ο Κουβανός «μπόμπερ», είναι έτοιμος να ζήσει τις μαγικές στιγμές που… ζήτησε από τους φίλους του Παναθηναϊκού που έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην εξέλιξη της μεταγραφής του.

Τα «όχι» του Κουβανού

Ο 33χρονος αριστερόχειρας διαγώνιος είπε το «ναι» στον Παναθηναϊκό και αρνήθηκε προτάσεις από την Ιαπωνία, το Καμπιονάτο, τη Γαλλία και την Τουρκία.

Το «Βy out» και το δίλημμα Ελλάδα-Τουρκία

Κι εκεί που η μεταγραφή φάνταζε μη… προσεγγίσιμη (σ.σ οι απολαβές του στην Τουρκία ήταν 150.000 και στην Ελλάδα συμφώνησε με λιγότερα), κάτι λίγο ο μάνατζερ του Κουβανού, που είναι κοινός με του Ρανγκέλ, κάτι τα λόγια του Βραζιλιάνου μπλοκέρ για την ομάδα και φυσικά τα ατελείωτα μηνύματα αγάπης του κόσμου και ο Ερνάντεζ βρέθηκε μπροστά σε μια κομβική απόφαση.

Μόνο εύκολο δεν ήταν αυτό αφού ο Κουβανός αρχικά ζήτησε by out στο συμβόλαιό του ενώ πρότεινε σε περίπτωση που θα είχε πρόταση από μεγάλο πρωτάθλημα, να μπορούσε να φύγει δίνοντας πίσω 100.000!Κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό.

Οι «πράσινοι» έδωσαν χρόνο στον 33χρονο άσο λόγω και των τελικών της Χαλκμπανκ κόντρα στη Ζιράατ Μπάνκασι, όπου η ομάδα του κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Παρόλα αυτά, ο Ερνάντεζ περίμενε την πρόταση της τουρκικής ομάδας που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν «οικογένεια» και εξου και το δίλημμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Mεταγραφή από το πάνω ράφι

Στα 33 του ο «Τίγρης» -όπως τον αποκαλούν- έχει αγωνιστεί πολλές σεζόν στην Ιταλία (Πιατσέντζα,  Πάντοβα, Σιένα, Μολφέτα), έχει περάσει από την Ιαπωνία ενώ στην Τουρκία με την Χάλκμπανκ έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο.

Φέτος έφτασε μέχρι την πηγή… τον τελικό του Challenge Cup χάνοντας το τρόπαιο από τη Ναρμπόν σε μια αναμέτρηση όπου ο ίδιος αγωνιστικά ήταν κακός και βγήκε να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο της ομάδας. Είναι διαγώνιος από το… πάνω ράφι, θεαματικός και σίγουρα θα προφέρει πολλά στον Παναθηναϊκό και το ελληνικό πρωτάθλημα.