DARK ROOM

«ΟΧΙ» Πάρις στη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών (video)

«ΟΧΙ» Πάρις στη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών (video)

Ο Ιταλός πασαδόρος του Φοίνικα Σύρου και ο Ολυμπιονίκης της Κωπηλασίας, Αλέσιο Σαρτόρι  στέλνουν το δικό τους κοινωνικό μήνυμα μέσω διαφημιστικής εκστρατεία κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευση των παιδιών σε ταξίδια.

“SAY NO (σ.σ. Πες Όχι) είναι το δυνατό μήνυμα που στέλνει η ECPAT Onlus μέσω της καμπάνιας που θα ξεκινήσει αύριο, 27 Σεπτεμβρίου 2015, ημερομηνία, στο πλαίσιο της Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με το θέμα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών για εμπορικούς σκοπούς στη διάρκεια των ταξιδιών, το γνωστό και ως “σεξοτουρισμό”.

Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία στα βήματα της παλιότερης εκστρατείας την περίοδο 2014-2016 στη Βραζιλία, στο πλαίσιο των δύο σημαντικών γεγονότων στη “χώρα του καφέ” το Παγκόσμιο Κύπελλο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τίτλο “Don’t Look Away”.

Kaka_ECPAT_sex_brazil

“Όταν μου προτάθηκε να πρωταγωνιστήσω σε αυτή την καμπάνια δεν το σκέφτηκα στιγμή να “δανείσω” την εικόνα μου για την υλοποίηση της κοινωνικής καμπάνιας της Ecpat “SAY NO”. Νομίζω πως ο καθένας από εμάς, πέρα ​​από τον κοινωνικό του ρόλο, θα πρέπει να στηρίξει τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως αυτή της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, που μέσα από πολλές δυσκολίες, αγωνίζεται καθημερινά για να προστατεύσει τα παιδιά απ’ αυτό το «τρομερό» φαινόμενο.  

sex_abuse_children

Προσωπικά δεν γνώριζε τα στατιστικά στοιχεία που, αλλά από τις μελέτες που είδα της ECPAT, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την εξάπλωση του φαινομένου αυτού, τα νούμερα είναι άκρως ανησυχητικά.  

matteo_symparastasi

Σκεφτείτε ότι 80.000 συμπατριώτες μας (σ.σ Ιταλοί) ταξιδεύουν κάθε χρόνο με σκοπό την αναζήτηση του σεξ με ανήλικες, κάτι που προσωπικά με αφήνει κατάπληκτο και μου προκαλεί αηδία» τόνισε εμφανώς προβληματισμένος στην ιστοσελίδα της χώρας του www.volleyball.it ο “μαέστρος” του Φοίνικα, που δεν ξεχνά ασφαλώς ότι πριν λίγους μήνες κάποιοι άλλοι άνθρωποι εξέφραζαν την συμπαράστασή τους στέλνοντας το μήνυμα αλληλεγγύης  “#IO STO CON MATTEO PARIS (σ.σ Είμαι με τον Ματέο Πάρις)” στον Ιταλό άσο, που είδε το όνειρο της μεταγραφής του στην Πιατσέντζα να σβήνει εξαιτίας της σκληρής στάσης της πρώην ομάδας του, Λατίνα.