ΔΙΕΘΝΗ

Οι 6 ομάδες των Ανδρών που πάνε… Παρίσι!

Οι 6 ομάδες των Ανδρών που πάνε… Παρίσι!

Μετά τα προκριματικά ολυμπιακά τουρνουά των Γυναικών, ολοκληρώθηκαν σε Ιαπωνία, Κίνα και Βραζιλία και τα αντίστοιχα τουρνουά των Ανδρών απ’ όπου Γερμανία, Βραζιλία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Πολωνία και Καναδάς “σφράγισαν” τα εισιτήριά τους για το Παρίσι 2024, μαζί με τη διοργανώτρια Γαλλία.

Να θυμίσουμε ότι 24 ανδρικές ομάδες χωρίστηκαν σε τρεις ομίλους με κλήρωση, στους οποίους έπαιξαν σε έναν γύρο. Οι δύο καλύτερες ομάδες από κάθε οκτώ πήραν εισιτήρια για το Παρίσι.

Στον όμιλο Α, η Γερμανία κέρδισε (6-0, 18 βαθμοί), τη Βραζιλία, που κατέλαβε τη δεύτερη θέση (6-1, 15 βαθμοί).

Η ομάδα των ΗΠΑ (7-0, 20β) κέρδισε την πρωτιά στον Όμιλο Β. Η Ιαπωνία κατέλαβε τη δεύτερη θέση ​​(5-2, 16 βαθμοί), κερδίζοντας το καθοριστικό ματς  με τη Σλοβενία.

Από τον Γ’ όμιλο προκρίθηκαν για το Παρίσι η Πολωνία (7-0, 18 βαθμοί), που πανηγύρισε αήττητη για 23ο συνεχόμενο παιχνίδι και ο Καναδάς (5-2, 15 βαθμοί), που άφησε έξω την Αργεντινή.

Τα 5 εισιτήρια που απομένουν θα καθοριστούν από την παγκόσμια κατάταξη στο τέλος του Nations League του 2024. Θα δοθεί προτεραιότητα σε ομάδες των οποίων οι ήπειροι δεν έχουν εκπροσωπηθεί ακόμη στο Ολυμπιακό τουρνουά. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες περιλαμβάνουν ήδη ομάδες από την Ευρώπη, την Ασία, τη Βόρεια Αμερική και τη Νότια Αμερική, μια θέση προορίζεται για την ισχυρότερη ομάδα της Αφρικής.

Αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη, η Ιταλία (3), η Αργεντινή (6), η Σλοβενία ​​(7), η Σερβία (9) και η Αίγυπτος (18) προκρίνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.