ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν την Μαχτζαμπίν Χακίμ, αθλήτρια της Εθνικής ομάδας βόλεϊ

Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν την Μαχτζαμπίν Χακίμ, αθλήτρια της Εθνικής ομάδας βόλεϊ

Σοκ έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο η είδηση ότι μαχητές των Ταλιμπάν αποκεφάλισαν τη Μαχτζαμπίν Χακίμ νεαρή αθλήτρια της εθνικής ομάδα βόλεϊ ενώ σύμφωνα με αναφορές στη συνέχεια ανέβασαν φωτογραφίες από την αποτρόπαια πράξη τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Μαχτζαμπίν Χακίμ, η οποία θεωρείτο και ανερχόμενο αστέρι της Καμπούλ, σφαγιάστηκε από τους Ταλιμπάν μέσα στον Οκτώβριο, όπως υποστήριξε ένας από τους προπονητές της εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών σε συνέντευξή του στην Persian Independent.

Ο άνδρας, που μίλησε πίσω από την προστασία ψευδώνυμου, επιβεβαίωσε ότι η Μαχτζαμπίν Κακίμι δολοφονήθηκε αλλά κανείς εκτός από την οικογένειά της δεν γνωρίζει την ακριβή ημερομηνία ή τον τρόπο του θανάτου της.

Ο θάνατός της αναφέρεται τώρα γιατί όπως είπε ο προπονητής οι μαχητές απείλησαν την οικογένειά της να μην πουν το παραμικρό. Όταν η φωτογραφία έκανε τον γύρο του Διαδικτύου ο άνδρας αποφάσισε να μιλήσει. “Όλες οι παίκτριες της ομάδας βόλεϊ και οι υπόλοιπες γυναίκες αθλήτριες είναι σε κακή κατάσταση και σε απόγνωση, ενώ είναι γεμάτες φόβο. Όλοι αναγκάζονται να φύγουν και να ζήσουν σε άγνωστα μέρη” πρόσθεσε.

Η άτυχη Μαχτζαμπίν ήταν μία από τις δύο αθλήτριες που δεν κατάφερε να διαφύγει από το Αφγανιστάν ενώ η είδηση του αποκεφαλισμού προκάλεσε πανικό στις άλλες αθλήτριες που ζουν κρυμμένες, προσπαθώντας να μην συνδεθούν με οτιδήποτε έχει σχέση με το βόλεϊ!

Μάλιστα, η εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών έχει ζητήσει βοήθεια από ξένους οργανισμούς και οργανώσεις για να τις βγάλει από τη χώρα αλλά μέχρι στιγμής οι προσπάθειές τους έχουν αποβεί άκαρπες. Θυμίζουμε ότι γυναίκα και αθλητισμός για τους Ταλιμπάν είναι έννοιες που δεν υφίστανται!