ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Όλοι προ των ευθυνών τους

Όλοι προ των ευθυνών τους

Με αφορμή την επικείμενη συγχώνευση του Ηρακλή ενόψει της συμμετοχής του στη φετινή Volleyleague και την απαλλαγή των χρεών του, μεταξύ αυτών και εκείνων προς τους αθλητές, ο ΠΑ.Σ.Α.Π με ανακοίνωσή του καλεί όλους τους φορείς του αθλήματος να “τοποθετηθούν” επί του θέματος και να βρεθεί τρόπος, ώστε να τηρηθούν τα όσα έχουν συμφωνήσει  ΠΑ.Σ.Α.Π- ΕΣΑΠ-ΕΟΠΕ με την υπογραφή του νέου κανονισμού σχέσεων ΤΑΑ – Αθλητών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑ.Σ.Α.Π

“Εδώ και λίγες ώρες υπέπεσε στην αντίληψη του ΔΣ του ΠΑ.Σ.Α.Π, ότι επίκειται συγχώνευση του Γ.Σ ΗΡΑΚΛΗ με έτερο σωματείο, προκειμένου η ομάδα της Θεσσαλονίκης να απαλλαγεί από όλα τα χρέη, μεταξύ αυτών και εκείνων που οφείλονται προς τους αθλητές.

Κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που στο πλαίσιο της ιστορικής συμφωνίας ΠΑ.Σ.Α.Π – ΕΣΑΠ- ΕΟΠΕ καταβάλλονται προσπάθειες από τις ομάδες για το διακανονισμό των χρεών τους και πολλές εξ αυτών, έχουν ήδη αρχίσει να πληρώνουν τους αθλητές, θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο και πλήττει κατάφωρα την απόπειρα εξυγίανσης του χώρου της αμειβόμενης πετοσφαίρισης, που άπαντες επιθυμούμε.

Ως όργανο λοιπόν των αθλητών εφιστούμε την προσοχή και ανακοινώνουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν θα ανεχθούμε και δεν θα επιτρέψουμε μονομερείς ενέργειες ενάντια στους αθλητές, τη στιγμή μάλιστα που η ΕΣΑΠ, ως όργανο των επαγγελματικών σωματείων, συμμετέχει στην ιστορική αυτή προσπάθεια, που έχει ξεκινήσει ήδη για το διακανονισμό και την αδειοδότηση σύμφωνα με τον υπογεγραμμένο νέο κανονισμό σχέσεων ΤΑΑ – Αθλητών.

Καλούμε λοιπόν άμεσα τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κύριο Σταύρο Κοντονή, τον γγΑ, κύριο Ιούλιο Συναδινό, την ΕΣΑΠ και την ΕΟΠΕ να πάρουν θέση επί του σοβαρού αυτού θέματος και να αποτρέψουν με οιονδήποτε τρόπο δύνανται, πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού που στρέφονται τόσο κατά των υπόλοιπων ομάδων, όσο κυρίως των αθλητών, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗ”.