ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Όλοι στο γήπεδο

Όλοι στο γήπεδο

Η προετοιμασία του Final 4 του Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών που θα φιλοξενηθεί στην Σύρο στις 14 και 15 Μαρτίου συνεχίζεται με τον διευθυντή της ΕΟΠΕ Περικλή Μπακοδήμο να έχει σειρά επαφών με τους υπεύθυνους της διοργάνωσης, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το κεντρικό νόημα που προέκυψε απ’ αυτή είναι ότι η Σύρος είναι έτοιμη να φιλοξενήσει αυτό το σημαντικό γεγονός ακόμα και… αύριο, με στόχο να καταγραφεί στην ιστορία ως η πιο πετυχημένη διοργάνωση.

Λεονταρίτης: «Το σύνθημα είναι ένα: Όλοι στο γήπεδο!»

Στη συνέντευξη Τύπου πρώτος πήρε τον λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος ανέφερε: «Πρόκειται για ένα γεγονός που θα προβάλει πανελλαδικά τη Σύρο και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά και μια πραγματική γιορτή του βόλεϊ με στόχο την αναβάθμιση του αθλήματος, κάτι στο οποίο οφείλουμε να συμβάλουμε όλοι όσοι αγαπάμε το άθλημα.

Η Σύρος έχει δώσει εξετάσεις στο παρελθόν και πέτυχε με σχεδόν άριστα σε ότι διοργάνωση ανέλαβε. Είμαι σίγουρος ότι οι φίλαθλοι και η τοπική κοινωνία θα αγκαλιάσουν τη διοργάνωση και το γήπεδο θα είναι γεμάτο και τις δύο μέρες. Όσον αφορά την προετοιμασία της διοργάνωσης, θα πω μόνο πως ακόμα και αν ξεκινούσε αύριο το final-4 θα ήμασταν πανέτοιμοι. Το σύνθημα που πρέπει να ακούγεται παντού από σήμερα μέχρι και την έναρξη της διοργάνωσης είναι ένα: Όλοι στο γήπεδο!»

Μαραγκός: «Στη Σύρο ζούμε και αναπνέουμε για το βόλεϊ»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε μια γιορτή του βόλεϊ. Πρόκειται για άθλημα για το οποίο ζούμε και αναπνέουμε στη Σύρο, λόγω της πολυετούς παρουσίας του Φοίνικα στο υψηλότερο επίπεδο.

Η διοργάνωση αυτή έχει για μένα έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Πέραν της προβολής του νησιού μας και της στήριξης της ομάδας του Φοίνικα, σηματοδοτεί και την αγάπη της νησιωτικής περιφέρειας για τον αθλητισμό.

Το τελευταίο διάστημα και με αποκορύφωμα τη σημερινή επίσκεψη του κ. Μπακοδήμου, πραγματοποιήσαμε σειρά τεχνικών συσκέψεων για να καλυφθούν τα τεχνικά και λειτουργικά προαπαιτούμενα (παρεμβάσεις στο γήπεδο, μετάβαση και φιλοξενία ομάδων, εισιτήρια-προσκλήσεις κλπ.). Κάνω παράκληση στην τοπική κοινωνία να στηρίξει την διοργάνωση και τον Φοίνικα, που αποτελεί ένα διαμάντι για ολόκληρο το Αιγαίο».

Μπακοδήμος: «Ευελπιστούμε στην καλύτερη διοργάνωση που έχει γίνει ποτέ»

Ο διευθυντής της ΕΟΠΕ Περικλής Μπακοδήμος ανέφερε: «Η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της Σύρου για πολλούς λόγους, με σημαντικότερο τη βούληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αναλάβει τη διοργάνωση. Αξίζει να αναφέρω ότι η πρόταση της Σύρου περιείχε και το ενδεχόμενο να αποκλειστεί ο Φοίνικας από το final-4.
Σαν Ομοσπονδία έχουμε χαράξει τα τελευταία χρόνια ως στρατηγική την διεξαγωγή των μεγάλων διοργανώσεων εκτός Αθηνών. Πιστεύω πως αυτή μας η απόφαση θα βρει άξιο συνεχιστή την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, η οποία ευελπιστούμε ότι θα διοργανώσει το καλύτερο final-4 που έχει γίνει ποτέ».

Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε και αφορούσε τα μέτρα ασφαλείας, με τη συμμετοχή του Αστυνομικού Διευθυντή Κυκλάδων Νίκου Βελέντζα, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού, του Νοσοκομείου και της ΔΕΗ.

Όπως τόνισε ο κ. Μπακοδήμος έχουν αποφασιστεί τα μέτρα ασφαλείας, αλλά και ο τρόπος διάθεσης των εισιτηρίων, ωστόσο δεν θέλησε να τα αναφέρει δημοσίως, τονίζοντας ότι πρέπει πρώτα να ενημερωθούν οι ομάδες και τις επόμενες μέρες θα υπάρξει σχετική λεπτομερής ανακοίνωση.