Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ολική ανατροπή από Μαρκόπουλο

Ολική ανατροπή από Μαρκόπουλο

Ανάλυσε το

Tο Μαρκόπουλο αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 από την μαχητική Θέτιδα στην Βούλα, στο  τέλος πραγματοποιώντας ολική ανατροπή κατάφερε να φθάσει στο 3-2 και να πάρει τη νίκη στο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής της Α1 των γυναικών.

Ανατρεπτική εξέλιξη είχε η αναμέτρηση στην Βούλα μεταξύ Θέτιδας και Μαρκόπουλου για την 4η αγωνιστική καθώς κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον  όλων κυριολεκτικά μέχρι τον τελευταίο πόντο.

Οι γηπεδούχες της Θέτιδας παρά την απώλεια της Φαμπιάν κατάφεραν να υπερβάλουν εαυτόν και με το 2-0 να «βραχυκυκλώσουν» την ομάδα των Μεσογείων και να φθάσουν μια ανάσα από την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Μάλιστα οι γηπεδούχες με κεκτημένη ταχύτητα και ψυχολογία από τα δύο προηγούμενα σετ μπήκαν καλά και στο τρίτο σετ προηγούμενες με 15-11.  

Ωστόσο κάπου εκεί το Μαρκόπουλο κατάφερε να «ξεμπλοκάρει», ο Γιάννης Νικολάκης να γυρίσει τον διακόπτη και οι αθλήτριές του ανεβάζοντας την απόδοσή τους να ξεκινήσουν την αντεπίθεση τους.  Οι φιλοξενούμενες ισοφάρισαν σε 17-17 και με το 22-25  έκανε το 1-2 βάζοντας ουσιαστικά την ομάδα ξανά στο παιχνίδι…

Το τέταρτο σετ ήταν μια ολοκληρωτική επικράτηση για το Μαρκόπουλο που με πίεση από το σερβίς δημιούργησε πρόβλημα στην υποδοχή των γηπεδούχων και έφθασε εύκολα στο 2-2 και με το 11-25 έστειλε τον αγώνα στο ταϊ-μπρεϊκ.

Εκεί Θέτιδα και Μαρκόπουλο διεκδίκησαν μέχρι τέλους τη νίκη, ωστόσο οι φιλοξενούμενες έστω και στο τέλος έδειξαν περισσότερο ψύχραιμες και έμπειρες  φθάνοντας στην ολική ανατροπή.

Το Μαρκόπουλο πέρασε με +3 (8-11) αλλά η Θέτιδα αμέσως μάζεψε τη διαφορά (11-11) ενώ λίγο αργότερα πέρασε μπροστά με 13-12 εκμεταλλευόμενη λάθος του ΑΟΜ. Η ομάδα του Μαρκόπουλου επέστρεψε εκ νέου, ισοφάρισε και είχε τον τελευταίο λόγο με ρίσκο στο σερβίς για το 14-16 και την τελική επικράτηση μέσα στη Βούλα.

Τάδε έφη…

Αγγελική Γεωργοπούλου (Προπονήτρια Θέτιδας) : «Θα μπορούσε να είχε τελειώσει και 3-0. Οριακά χάσαμε το τρίτο σετ, το τέταρτο ήταν ένα σετ που δεν αντιπροσωπεύει την εικόνα της ομάδας. Έγιναν πολλά λάθη στη υποδοχή, χαλάρωσαν οι παίκτριες, χάσανε την αυτοσυγκέντρωσή τους και έφυγε το σκορ. Στο 5 μπήκαμε δυναμικά να παίξουμε λίγο ελεύθερα όπως στο πρώτο σετ Μας βγήκε η τακτική μας στο σερβίς. Από την άλλη η κούραση ίσως και η απειρία μας κόστισαν ακόμα μερικούς βαθμούς».

Γιάννης Νικολάκης (Προπονητής Μαρκόπουλου) : «Κρατάω μόνο την ανατροπή. Δεν παίξαμε καλά. Συγχαρητήρια στη Θέτιδα πάλεψε μέχρι το τέλος, η ρουλέτα εκεί είναι και τύχη. Νομίζω ότι έπαιξε καλύτερα από εμάς. Είπα και στην αρχή της χρονιάς θέλει πολύ υπομονή αυτή η ομάδα. Κρατάω και δίνω συγχαρητήρια στην ομάδα μου μόνο για την ανατροπή. Συγχαρητήρια στη Θέτιδα γιατί τα παιδιά παλέψανε. Γενικά είμαι στεναχωρημένος με την εμφάνιση».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Θέτις Β.( Γεωργοπούλου): Κιουτσιούκη, Αργυροπούλου, Τουρνάκη, Χριστινίδου, Τοντάι, Βαρουδάκη, Ξυντάρα -λ / Μελετιάδη, Γαληνού, Λεωνίδου, Βρέλου Μαρκόπουλο (Νικολάκης) : Δικαιούλια, Σόουζα, Μερκάντο, Κλάιν, Φακοπουλίδου, Διάlλα, Ιακωβίδου –λ/, Καρακάση, Νικολογιάννη, Λιάγκη, Πατεράκη