Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ολυμπιακός έτοιμος για ντάμπλ

Ολυμπιακός έτοιμος για ντάμπλ

Ανάλυσε το

Το πρώτο βήμα τίτλου πραγματοποίησε στον Πειραιά ο Ολυμπιακός καθώς οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν με 3-0 (25-22, 25-12, 25-12) του ΑΟ Θήρας, έκαναν το 1-0 στην σειρά των τελικών και έδειξαν πανέτοιμες για το 4ο συνεχόμενο ντάμπλ.

Ντέρμπι για ένα σετ ήταν ο πρώτος τελικός καθώς ο Ολυμπιακός δυσκολεύθηκε στην αρχή του αγώνα όταν και η Σαντορίνη με αποτελεσματικές επιθέσεις και τον ενθουσιασμό της πρωτάρας κοίταξε στα ίσα τις «ερυθρόλευκες».

Αυτό όμως μόνο στο πρώτο σετ γιατί στη συνέχεια ο Ολυμπιακός φρόντισε να… ανεβάσει απόδοση και με όπλο του το σερβίς, το καλό μπλοκ αλλά και την επίθεση έφθασε εύκολα στη νίκη και το «καθαρό» 3-0 που του δίνει το πλεονέκτημα για την συνέχεια.

Προβάδισμα στις…λεπτομέρειες 

Αρκετά ισορροπημένο ήταν το πρώτο σετ του πρώτου τελικού με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ, να εναλλάσσονται στο προβάδισμα, με την Θήρα να προηγείται με 15-17 αλλά στο τέλος οι «ερυθρόλευκες» με τις Λαζάρεβιτς, Τσβετάνοβα να  παίρνουν το σετ με το 25-20.

Ολυμπιακός και ΑΟ Θήρας έδειξαν από νωρίς πως ήταν έτοιμοι και αποφασισμένοι για τη νίκη με τις γηπεδούχες να προηγούνται 2-0, οι «κυανόλευκες» να προσπερνάνε με 3-4 αλλά οι «ερυθρόλευκες» μετά το 5-5 να κάνουν ένα σερί 4-0 φθάνοντας στο 9-5.

Η Σαντορίνη αντέδρασε άμεσα και με τις Βίντοβιτς-Μπρίνκμαν ισοφάρισε σε 10-10, ενώ με την Γεωργιάδη την Βίντοβιτς και τα λάθη του Ολυμπιακού έκανε το 15-17.

Ο Ολυμπιακός όμως φρόντισε να επιστρέψει και με τις Λαζάρεβιτς και Λαμπρούση να κάνει το 18-17, ενώ συνεχίζοντας με καλό σερβίς και μπλοκ έκανε το 20-18 και το 22-19 με την Τσβετάνοβα.

Η Μπρίνκμαν μείωσε σε 22-20, ωστόσο η Βουλγάρα διαγώνια του Ολυμπιακού και η Λαζάρεβιτς έγραψαν το 25-20 και το 1-0.

Επίδειξη δύναμης και υπεροχής

Το δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός εκμεταλλευόμενος το πολύ καλό του ξεκίνημα επέβαλε πλήρως τον ρυθμό του, σκέπασε ότι κινούνταν στο φιλέ και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στις «κυανόλευκες» που έκαναν εύκολα το λάθος.

Οι «ερυθρόλευκες» με πολύ καλές επιθέσεις και μπλοκ έκαναν γρήγορα το 5-0 και το 8-2, ενώ δύο συνεχόμενα μπλοκ της Λαμπρούση σε Μπρίνκμαν και Βίντοβιτς έφεραν το σκορ στο 11-4.

Με το σκορ πλέον να έχει χαθεί για την Σαντορίνη ο Ολυμπιακός με τις Τσβετάνοβα και την Λαζάρεβιτς έφθασε στο 17-6 κάνοντας επίδειξη δύναμης απέναντι στις «κυανόλευκες» που δεν μπήκαν ποτέ στο παιχνίδι.

Ο Κοβάτσεβιτς βλέποντας την διαφρά να είναι πλέον τεράστια πέρασε την Κωνσταντίνου στη θέση της Λαζάρεβιτς με την Κύπρια να κάνει το 21-9. Το rotation του Σέρβου τεχνικού συνεχίστηκε αφού Βλαχάκη και Τέζα πέρασαν στις θέσεις της Τσβετάνοβα και Χριστοδούλου, με τον Ολυμπιακό να μην χαλαρώνει και με το 25-12 έκανε το 2-0…

Εύκολα και… απλά

Στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός έχοντας εκ νέου στην βασική του σύνθεση τις Τσβετάνοβα, Χριστοδούλου και Λαζάρεβιτς μπήκε αποφασισμένος να τελειώνει το παιχνίδι και προηγήθηκε με 5-3 και 8-5.  Με ένα σερί 7-1 που προήλθε με καλό σερβίς, μπλοκ και λάθη της Σαντορίνης ο Ολυμπιακός έκανε το 15-6 βάζοντας ουσιαστικά τέλος σε κάθε όνειρο και φιλοδοξίες των «κυανόλευκων».

Η Σαντορίνη αν και μάζεψε την διαφορά στο 18-10, ωστόσο ο Ολυμπιακός φρόντισε να φθάσει στο 22-12 και στο τέλος με το 25-12 έκανε το 25-12 και το 3-0 που του έδωσε το προβάδισμα με 1-0 στην σειρά των τελικών. 

Τάδε έφη…

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς (Προπονητής Ολυμπιακού) : «Σίγουρα δεν περιμέναμε να φτάσουμε τόσο εύκολα στη νίκη. Δεν ήμασταν σίγουροι σε ποια κατάσταση βρισκόμασταν, είχαμε περισσότερο καιρό να παίξουμε σε σχέση με την Σαντορίνη. Σήμερα σε κάποια σημεία της αναμέτρησης παίξαμε σπουδαίο βόλεϊ, ίσως το καλύτερο την φετινή σεζόν. Όταν παίζουμε έτσι κανείς πιστεύω στην Ελλάδα δεν μπορεί να μας νικήσει. Περιμένω από την ομάδα μου να παίξει έτσι και στη Σαντορίνη γιατί σίγουρα θα παρουσιαστεί καλύτερη στην έδρα της».

Απόστολος Οικονόμου (Προπονητής ΑΟ Θήρας) : «Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του. Εμείς χάσαμε πολύ ενέργεια στο προηγούμενο αγώνα με τον Παναθηναϊκό όπου πήραμε και την πρόκριση και σήμερα δεν είχαμε τις δυνάμεις να ανταπεξέλθουμε στο παιχνίδι. Στο δεύτερο σετ όταν είδα πως ο Ολυμπιακός είχε διαφορά έκανα αλλαγές για να ξεκουράσω τις αθλήτριές μου και για αυτό παίρνω την ευθύνη που χάθηκε εύκολα το σετ. Πιστεύω στο δεύτερο παιχνίδι η ομάδα μου θα παρουσιαστεί καλύτερη και περισσότερο ανταγωνιστική. Ξέρω ότι στόχος του Ολυμπιακού είναι να πάει την σειρά στο 3-0 αλλά εμείς θέλουμε να πάμε τους τελικούς σε 4ο και αν μπορούμε και 5ο αγώνα και πρέπει να εκμεταλλευθούμε την έδρα μας».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπράνκο Κοβάτσεβιτς):  Γιώτα 6 (5/7 επ., 1 μπλοκ), Λαζάρεβιτς 11 (8/16 επ., 75% υπ.-56%αρ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Μαλασάϊ 8 (5/13 επ., 70% υπ.-60% αρ., 3 μπλοκ) Λαμπρούση 9 (5/8 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Χριστοδούλου 4 (1/3 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Τσβετάνοβα 16 (16/31 επ.), Κονόμι-λ (55% υπ.-30% αρ.)/Κωνσταντίνου 1 (1/3 επ.), Βλαχάκη,Τέζα, Εμμανουηλίδου

Α.Ο. ΘΗΡΑΣ (Α. Οικονόμου): Γεωργιάδου 5 (3/6 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Μπρίνκμαν 8 (6/23 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 31% υπ.-31% αρ.), Οικονομίδου 5 (3/8 επ., 2 μπλοκ) , Κιγάκοβα 3 (3/13 επ. 21% υπ.-21% αρ.), Βεργίδου 2 (2/4 επ.), Βίντοβιτς 4 (3/20 επ., 1 μπλοκ), Αρτακιανού –λ (56% υπ.-56%αρ.)/Καραφουλίδου, Μουντάκη, Τσβέκοβα, Σκορδίλη, Βούβουλη  

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...