Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Αήττητος με «ιδρώτα» και ανατροπή ο Ολυμπιακός

Αήττητος με «ιδρώτα» και ανατροπή ο Ολυμπιακός

Ανάλυσε το

Ο Ολυμπιακός μπορεί να βρέθηκε μια ανάσα από την ήττα κόντρα στον Φοίνικα Σύρου που προηγήθηκε 2-1 και 20-21 στο τέταρτο σετ, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» καταθέτοντας ψυχή και πάθος κατάφεραν σε έναν ακόμη αγώνα να ανατρέψουν την κατάσταση και με το 3-2 να πανηγυρίσουν την 36η του συνεχόμενη νίκη τους διευρύνοντας παράλληλα και το αήττητο σερί τους…

Από την κόλαση στον παράδεισο βρέθηκε ο Ολυμπιακός στο Ρέντη καθώς ο Φοίνικας Σύρου έφθασε μια ανάσα από μια τεράστια νίκη αλλά στο τέλος έμεινε από… δυνάμεις.

Δυνάμεις που έδειξε να βρίσκει ο Ολυμπιακός μετά το 1-2 όπου και αντέδρασε έχοντας πρωταγωνιστή τον Γκάβιν Σμίτ αλλά και με καθοριστική παρουσία τον Γερούν Ράουβέρντινκ.

Παρά το κακό ξεκίνημα στην αναμέτρηση, ο Φοίνικας Σύρου με τον Τόμισλαβ Ντόκιτς, τον Εβάντρο και το εξαιρετικό του μπλοκ έκανε ρεσάλτο νίκης προηγούμενος με 2-1 και 21-20 στο τέταρτο σετ.

Ένα σετ όμως όπου ο Ολυμπιακός έβγαλε ψυχή και μαχητικότητα και μεγάλες αντοχές βρήκε τις λύσεις στο τέλος από τον Γερούν Ραουβέρντινκ ο οποίος στο 22-22 με δύο πόντους του έγραψε το 24-22 και ουσιαστικά κράτησε «ζωντανό» το αήττητο.

Ένα αήττητο που διευρύνθηκε με το 15-8 στο ταϊ-μπρεϊκ και έφερε χαμόγελα και χειροκροτήματα στην εξέδρα και πικρία στο «στρατόπεδο» του Φοίνικα που έμεινε στην προσπάθεια…   

Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός

Η αποτελεσματικότητα στην επίθεση έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό επί του Φοίνικα Σύρου καθώς οι Πειραιώτες με την απόδοσή τους δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους «Πειρατές».

Οι «ερυθρόλευκοι» με πατημένο γκάζι και τους Σμίτ, Πετρέα και Ραουβέρντινκ να πυροβολούν ασταμάτητα απέκτησαν από νωρίς το προβάδισμα απέναντι σε έναν άτολμο και άχρωμο Φοίνικα Σύρου που έχασε από νωρίς την επαφή με το σκορ.

Με το «καλημέρα» ο Ολυμπιακός έκανε το 5-2 και το 8-5, ο Φοίνικα Σύρου μείωσε 8-7 και 10-8, όμως δεν μπόρεσε να γίνει περισσότερο απειλητικός αφού οι παίκτες του Φερνάντο Μουνιόθ με ένα σερί πήγαν το σκορ στο 20-9 βάζοντας τέλος στο σετ.

Ο Σμίτ και τα λάθη των Συριανών έφεραν το σκορ στο 23-12, ενώ ο Ζουπάνης με δύο συνεχόμενες επιθέσεις έγραψε το 25-12 και το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Αντίδραση και ισοφάριση για «κυανέρυθρους»

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Φοίνικα Σύρου στο δεύτερο σετ έδωσε το προβάδισμα στους «κυανέρυθρους» και παράλληλα την ψυχολογία. Οι Συριανοί παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι και με τους Ντόκιτς-Εβάντρο και καλό μπλοκ φρόντισαν να φθάσουν στο 25-20 και το 1-1.

Οι παίκτες του Παβίσεβιτς έβγαλαν αντίδραση στο παιχνίδι τους και με την άνοδο των ποσοστών τους σε υποδοχή και επίθεση έφθασαν στο 6-2 και με το μπλοκ στον Φράγκο στο 10-4.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ξαναμπεί στο σετ μειώνοντας σε 10-6 όμως οι φιλοξενούμενοι με εντυπωσιακά στοπ στον φιλέ και τον άσο του Λέσκοφ απέκτησαν εκ νέου διαφορά ασφαλείας κάνοντας το 20-13.

Οι Πειραιώτες με τον Κουμεντάκη και τον Ράουβερντινκ μείωσαν στο 20-15, αλλά δεν μπόρεσαν να γίνουν περισσότερο απειλητικοί, αφού ο Φοίνικας Σύρου με τους Παπαδόπουλο, Βουλκίδη και Ντόκιτς έγραψε το 25-20 και το 1-1.

Δυνατός στο τέλος ο Φοίνικας 

Στο τρίτο σετ Ολυμπιακός και Φοίνικας Σύρου ήταν κοντά στο σκορ μέχρι τα μισά, ωστόσο αυτοί που έκαναν την διαφορά στο τέλος ήταν οι Συριανοί που με κόντρα επιθέσεις και λιγότερα λάθη έφθασαν στο 2-1 και πολύ κοντά στη νίκη.

Το πρώτο μισό του τρίτου σετ ήταν αρκετά ισορροπημένο με τον Φοίνικα Σύρου να βγάζει πάθος και δυναμική στο παιχνίδι του προηγούμενος με 6-8 και 9-11 με τον άσο του Εβάντρο, ενώ λίγο αργότερα το μπλοκ του Φίλιο στον Σμίτ έκανε το 10-12.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 12-12, όμως οι «Πειρατές» με ένα σερί έφθασαν στο 12-15 και παρά την πίεση των γηπεδούχων στο 14-15 ανέβασαν την διαφορά στο 18-14 με το μπλοκ του Χήρα στον Κουμεντάκη.

Ο Σμίτ οδήγησε τους Πειραιώτες στο 16-18, αλλά από εκεί και μετά δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν οι γηπεδούχοι καθώς ο Φοίνικας με τα λάθη του Ολυμπιακού και τον Λέσκοφ έκανε το 21-16 και το 23-17 για να φθάσει στο 25-18 με το λάθος σερβίς του Πετρέα.

Αντεπίθεση στην αντεπίθεση και 2-2

Συναρπαστική εξέλιξη είχε το τέταρτο σετ με τον Ολυμπιακό να καταθέτει ψυχή και καρδιά και με τον Ραουβέρντινκ στο τέλος να μένει όρθιος απέναντι στον Φοίνικα Σύρου στέλνοντας την αναμέτρηση στο ταϊ-μπρεϊκ.

Ένα τέταρτο σετ που ήταν μακράν το καλύτερο του αγώνα, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα 10 φορές δείχνοντας και την πάθος τους για τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 4-3, ο Φοίνικας απάντησε με το 7-9, αλλά οι γηπεδούχοι να κάνουν το 10-9.

Το μπράντεφερ μεταξύ των δύο ομάδων συνεχίστηκε όταν ο Εβάντρο και η αστοχη επίθεση του Σμιτ έκανε το 13-12 για τον Φοίνικα, αλλά ο Ολυμπιακός να επιστρέφει με τον Μπέμε κάνοντας το 15-14.

Ο Ντόκιτς έκανε το 16-15 για τους Συριανούς, οι Σμίτ και Πετρέας το 17-16 για τον Ολυμπιακό που όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα αφού οι φιλοξενούμενοι με τον άσο του Εβάντρο πάγωσαν το Ρέντη κάνοντας το 20-19.

Η μάχη πήγε μέχρι τέλους όπου Ζουπάνη και Ντόκιτς έγραψαν το 22-22, όμως εκεί ο Ραουβέρντινκ με δυο συνεχόμενους πόντους του έκανε το 24-22 ξεκλειδώνοντας τον Ολυμπιακό που με το 25-23 γλύτωσε τα χειρότερα.

Έβγαλε ενέργεια και έμεινε αήττητος

Με την ψυχολογία υπέρ του αλλά και περισσότερες δυνάμεις ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε περισσότερο συγκεντρωμένος στο ταϊ-μπρεϊκ και με αποτελεσματικές επιθέσεις και χωρίς λάθη κατάφερε να κρατήσει το αήττητο σερί του και με το 15-10 να πανηγυρίσει την 36η του συνεχόμενη νίκη.

Νίκη με ανατροπή για έναν Ολυμπιακό που έδειξε να «πιστεύει» περισσότερο στη νίκη και στο τέλος να δικαιώνεται για την προσπάθειά του.

Με τον Σμίτ να είναι ασταμάτητος ο Ολυμπιακός έκανε το 5-2, ο Πετρέας ανέβασε την διαφορά στους +4 με το 7-3 για να έρθει λίγο αργότερα το 10-5.

Ο Εβάντρο με το λάθος του έδωσε στον Ολυμπιακό το προβάδισμα με 12-6, ενώ στο τέλος ο Μπέμε έβαλε τέλος στο παιχνίδι κάνοντας το 15-8 και το 3-2.  

Τάδε έφη…

Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ (Προπονητής Ολυμπιακού) : «Παίξαμε σε πολύ καλό επίπεδο το πρώτο σετ. Σε όλους τομείς ήμασταν όπως πρέπει. Στη συνέχεια ωστόσο η προσοχή μας περιορίστηκε και η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε. Η Σύρος έπαιξε καλά στην επίθεση και στο σερβίς και ανέτρεψε την κατάσταση. Όμως και εμείς από την πλευρά μας μετά το 1-2, καταβάλλαμε μεγάλη προσπάθεια μέχρι την τελική νίκη. Τώρα έχουμε μπροστά μας τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και θα ξεκινήσουμε από τη Δευτέρα να δουλεύουμε για το παιχνίδι με την ομάδα από τη Λευκορωσία, όπου πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι».

Γκάβιν Σμίτ (Ολυμπιακός) : «Γνωρίζαμε ότι ο Φοίνικας Σύρου είναι μια πολύ καλή ομάδα και το έδειξε αυτό κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ πριν μερικές μέρες, αλλά εμείς καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη που θέλαμε. Είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία μου στην πρώτη μου χρονιά στην ομάδα. Ο κόσμος και η διοίκηση είναι κοντά μας και εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για να ανταποδώσουμε αυτή την στήριξη».

Γερούν Ράουβερντινκ (Ολυμπιακός): «Στο πρώτο σετ, κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι μέχρι στιγμής στη σεζόν. Μετά πρέπει να ψάξουμε τι συνέβη, στα δυο σετ που ακολούθησαν. Δεν είναι αυτός ο τρόπο που πρέπει να αγωνιζόμαστε. Ωστόσο είμαι χαρούμενος που ανατρέψαμε την κατάσταση και φτάσαμε στη νίκη. Σε κάθε ματς έχουμε τις δύσκολες στιγμές αλλά κάθε φορά είμαστε εμείς αυτοί που κερδίζουν. Πρέπει να βελτιωθούμε για να πετύχουμε τους στόχους μας στη διάρκεια της σεζόν. Δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις για να είμαστε έτοιμοι για τα μεγάλη παιχνίδια».