Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Φινάλε στη 2η στροφή

Φινάλε στη 2η στροφή

Με άλλες τρεις αναμετρήσεις πέφτει η αυλαία της 2ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών με την αναμέτρηση Μαρκόπουλο-ΑΕΚ να είναι τηλεοπτική (ΕΡΤ2, 17.00) και τον Πανναξιακό να ρίχνει ματιές στις καιρικές συνθήκες προκειμένου να ταξιδέψει αυθημερόν για την αναμέτρησή του.

Το Σάββατο (24/10) “μίλησαν” τα φαβορί στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον Α.Ο Θήρας να σημειώνουν νίκες. Την Κυριακή (25/10) το αγωνιστικό πρόγραμμα συνεχίζεται με το Μαρκόπουλο να υποδέχεται την ΑΕΚ, την Ηλιούπολη με σημαντική απουσία να φιλοξενεί τον Άρη και τον Πορφύρα να αναμετράται με τον Πανναξιακό.

Πιο αναλυτικά:

17.00 (ΕΡΤ2) ΑΟ Μαρκοπούλου – ΑΕΚ (Φραγκάκης-Ζώης, Ράπτης)

Στα Μεσόγεια το μαχητικό Μαρκόπουλο φιλοξενεί την ΑΕΚ στο παιχνίδι που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ 2 στις 17:00.
Προβλήματα δεν υπάρχουν για την ομάδα του Βέσκο Ιβάνοβιτς που ανέφερε για την αναμέτρηση: «Ελπίζω να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια και σταθερότητα συγκριτικά με το πρώτο ματς. Σε μεγάλο βαθμό η απόδοση μας θα εξαρτηθεί από την πνευματική προετοιμασία των κοριτσιών. Έχουμε μια καινούργια ομάδα, μικρή σε ηλικία η οποία ακόμη δεν ξέρει πόσο καλή είναι ή τι προβλήματα έχει και τέτοια παιχνίδια όπως με τη Νάξο και την ΑΕΚ θα μας βοηθήσουν να το καταλάβουμε».

Από την άλλη, ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανώλης Ρουμελιώτης είπε: «Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι με μία νεανική και ενθουσιώδη ομάδα την οποία δεν πρέπει να αφήσουμε να μπει στο παιχνίδι. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να κρατήσουμε την τακτική μας ιδιαίτερα στο σερβίς για να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας».

17.30 ΓΣ Ηλιούπολης – ΑΣ Άρης (Κυριοπούλου-Βελώνης, Πολίτης)

Στο δεύτερο χρονικά ματς της ημέρας, η Ηλιούπολη φιλοξενεί τον Άρη έχοντας σημαντική απουσία αυτή της πασαδόρους Μπιλιάνα Γκλιγκόροβιτς η οποία δεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενες έρχονται με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί του Α.Ο Θήρας.

«Γνωρίζουμε ότι έχουμε δύσκολο έργο απέναντι σε μια αξιόλογη ομάδα η οποία έρχεται από ένα σπουδαίο αποτέλεσμα κόντρα στην Σαντορίνη. Εμείς από την πλευρά μας προετοιμαστήκαμε όσο το δυνατόν καλύτερα, παρά το γεγονός ότι δε θα έχουμε την Γκλιγκόροβιτς, λόγω τραυματισμού», είπε η Δήμητρα Λυκογιάννη και συμπλήρωσε: «Οι αθλήτριές μου, θα δώσουν το 100% ώστε να καλύψουμε αυτό το σημαντικό κενό. Σε αυτή τη νέα προσπάθεια που κάνουμε φέτος, θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, ώστε να συμπαρασταθεί στην ομάδα η οποία στοχεύει στην καλύτερη συγκομιδή βαθμών, κυρίως στην έδρα μας».

Ο κόουτς του Άρη, Δημήτρης Σολκίδης ανέφερε: «Οπωσδήποτε θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στο καλό μας ξεκίνημα. Είναι ένα κρίσιμο ματς και για τις δύο ομάδες, ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα. Ωστόσο εμείς θέλουμε να ξεμπερδεύουμε γρήγορα με την υπόθεση της παραμονής κι όσους περισσότερους βαθμούς μαζέψουμε εκτός έδρας τόσο το καλύτερο»

18.30, ΑΟΦ Πορφύρας – Πανναξιακός (Τσίτσικας-Προκοπίου, Τριανταφύλλου)

Η αυλαία της 2ης αγωνιστικής πέφτει με το νεοφώτιστο Πορφύρας να υποδέχεται τον Πανναξιακό σε μια ιστορική αναμέτρηση για την ομάδα.

Ο Πανναξιακός θα ταξιδέχει την Κυριακή (25/10) για τον Πειραιά… καιρικών συνθηκών επιτρέποντος αφού έχει εκδοθεί απαγορευτικό για τον απόπλου των πλοίων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και καμία ομάδα του νησιού δεν ταξίδεψε το Σάββατο.

«Το δικό μας μυαλό είναι μόνο στο παιχνίδι και να ολοκληρώσουμε την διαδικασία προσαρμογής μας στην κατηγορία, κάτι για το οποίο σίγουρα μας βοηθούν τα τρία πρώτα ματς με Παναθηναϊκό, Πανναξιακό και ΑΕΚ. Πιστεύω ότι θα έχουμε καλύτερη εικόνα απ’ ότι στην πρεμιέρα, καθώς δεν θα έχουμε το ίδιο άγχος και θα είμαστε περισσότερο ανταγωνιστικοί» τόνισε ο τεχνικός των γηπεδούχων Βασίλης Πανδής.
Από την άλλη, ο Ζόραν Κόβασιτς σχολίασε: «Σεβόμαστε τον Πορφύρα και τον αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα όπως και κάθε άλλη ομάδα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι και σε καμία περίπτωση να μην σκεφτόμαστε την όποια ταλαιπωρία από το ταξίδι για να φτάσουμε στο στόχο μας που είναι η νίκη».

Αναλυτικά το αυριανό πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Μαρκόπουλου, 17.00 (ΕΡΤ2) ΑΟ Μαρκοπούλου – ΑΕΚ (Φραγκάκης-Ζώης, Ράπτης)
Ηλιούπολης, 17.30, ΓΣ Ηλιούπολης – ΑΣ Άρης (Κυριοπούλου-Βελώνης, Πολίτης)
‘Π. Σαλπέας’, 18.30, ΑΟΦ Πορφύρας – Πανναξιακός (Τσίτσικας-Προκοπίου, Τριανταφύλλου)