Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ολοκληρωτική επικράτηση

Ολοκληρωτική επικράτηση

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε τον αγώνα της 5ης αγωνιστικής κόντρα στο Μαρκόπουλο η Ηλιούπολη καθώς εκμεταλλεύθηκε στο ακέραιο τις απουσίες της Κάρπεντερ και Πάρντο και με το 3-0 (25-23, 25-19, 25-16) πανηγύρισε την 3η της νίκη στην Α1.

Ανάλυσε το

Μια μεγάλη νίκη και μάλιστα με καθαρό σκορ πανηγύρισε η Ηλιούπολη κόντρα στο Μαρκόπουλο. Οι απουσίες της Κριστίν Κάρπεντερ αλλά και της Γιαλίνε Πράντο ήταν καθοριστικές για την ομάδα των Μεσογείου που παρουσιάστηκε πάρα πολύ κακό απέναντι σε μια Ηλιούπολη η οποοία εμφανίστηκε μαχητική και με πολύ καλή τακτική στο παιχνίδι της.

Οι γηπεδούχες της Δήμητρας Λυκογιάννη με εξαιρετικό σερβίς δημιούργησαν πρόβλημα στην υποδοχή του Μαρκόπουλου και έφεραν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν και με τις Αλέξις, Μαρκοπούλου και Γιοβάνη αποτελεσματικές στις επιθέσεις τους κατέκτησαν το τρίποντο.

Από την άλλη ο τεχνικός του Μαρκόπουλου Βέλιμορ Ιβάνοβιτς εκτός από την απώλεια τις Κάρπεντερ και Πάρντο είχε την ατυχία να δει και τις Ψωμά, Σμούτζ σε πολύ άσχημη ημέρα, όπως και την υποδοχή των παικτριών του που έδωσε 10 άσους και ήταν κοντά στο 41%.

Στο πρώτο σετ του αγώνα το Μαρκόπουλο παρά τις απουσίες φρόντισε να ξεκινήσει πολύ στην επίθεση και με τις Λιάγκη, Ψωμά και Σμούτζ απέκτησε το προβάδισμα…Οι αθλήτριες του Ιβάνοβιτς είχαν το προβάδισμα μέχρι το 19-23, ωστόσο κάπου έπαθαν μπλακ άουτ δίνοντας την ευκαιρία στην Ηλιούπολη να ανακάμψει και με τις Αλέξις, Γιοβάνη και Μπανίκα να τρέξουν ένα σερί 6-0 φθάνοντας στο 25-23.

Το δεύτερο σετ του αγώνα ήταν παράσταση για έναν ρόλο καθώς η Ηλιούπολη με πολύ καλό σερβίς της Γιοβάνη διέλυσε την υποδοχή του Μαρκόπουλου που έδειξε ν9 α είναι αποσυντονισμένο…. Στο 4-4 η Γιοβάνη πήγε στην γραμμή του σερβίς και με τακτικό σερβίς χάλασε την υποδοχή της ομάδας των Μεσογείων δίνοντας προβάδισμα στην Ηλιούπολη με 11-4. Η Ηλιούπολη με την ψυχολογία και το μπλοκ να σπάει τις επιθέσεις του Μαρκόπουλου προηγήθηκε με 16-9 και 21-12 ανεβάζοντας την διαφορά στο +9.

Ο Ιβάνοβιτς τράβηξε στον πάγκο την Σμούτς, πέρασε την Οικονομοπούλου για να βελτιώσει την υποδοχή του και με την Ψωμά, Λιάγκη και μπλοκ μείωσε στο 23-19. Ωστόσο κάπου εκεί οι γηπεδούχες φρόντισαν να κρατήσουν την υποδοχή τους και με δύο επιθέσεις από την Έμιλι Αλέξις έφθασαν στο 25-19 και το 2-0…

Στο τρίτο σετ οι δύο ομάδες φρόντισαν να πηγαίνουν πόντο-πόντο μέχρι το 6-6 όμως η Ηλιούπολη με όπλο της το μπλοκ και τις επιθέσεις από την Αλέξις ΄λεκανε το 16-10. Κάπου εκεί το Μαρκόπουλο πέταξε λευκή πετσέτα στο παιχνίδι. Χωρίς ψυχολογία, με πολλά και εύκολα λάθη και με την Ηλιούπολη να είναι αποτελεσματική σε επίθεση η διαφορά εκτοξεύθηκε στο 21-11. Το Μαρκόπουλο μάζεψε την διαφορά στο 23-16 όμως ένα μπλοκ της Μαρκοπούλου στην Πολυδώρου και ένα από τα πολλά λάθη της Ψωμά έγινε το 25-16 και το 3-0 που χάρισε την 3η νίκη στην Ηλιούπολη στο φετινό πρωτάθλημα.

Το… «κλειδί»

Κλειδί στην αναμέτρηση το πολύ καλό σερβίς της Ηλιούπολης που φρόντισε να δώσει το προβάδισμα με 2-0 στις γηπεδούχους και να τους οδηγήσει στη νίκη. Από εκεί και μετά καθοριστική στην έκβαση του αγώνα ήταν και οι απουσίες που είχε το Μαρκόπουλο καθώς η Κάρπεντερ και Πράντο αποτελούν βασικό στοιχείο της ομάδας και η απουσία τους αλλάζει εντελώς την εικόνα της ομάδας.

Τάδε έφη…

Λυκογιάννη (Προπονήτρια Ηλιούπολης) : «Ξέραμε τις δυσκολίες του αγώνα αν και σίγουρα είχε σημαντικές απώλειες ο αντίπαλος μας. Το είπαμε όμως και στα αποδυτήρια ότι αυτές οι απουσίες είναι και παγίδα κάτι που φάνηκε στο πρώτο σετ, όπου ευτυχώς στο κρίσιμο σημείο δείξαμε πειθαρχία και ανατρέψαμε το σκορ. Μετά η ψυχολογία γύρισε υπέρ μας και πήραμε πιο εύκολα τη νίκη. Χαιρόμαστε για τους 9 βαθμούς αλλά ακόμη δεν έχει κριθεί τίποτα στη μάχη της παραμονής».

Ιβάνοβιτς (Προπονητής Μαρκόπουλου) : «Δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω ως δικαιολογία, αλλά σήμερα παίξαμε με πολλές νεαρές αθλήτριες λόγω των ξαφνικών προβλημάτων που προέκυψαν κι είναι λογικό να γίνονται λάθη από τη στιγμή που υπάρχει μεγάλη πίεση με τα αρνητικά αποτελέσματα που έχουμε μέχρι στιγμής. Θα προσπαθήσουμε να βγούμε από αυτή την κατάσταση συνεχίζοντας να δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα

Με τη γλώσσα των αριθμών

Ηλιούπολη : Έντουαρτς 5, Μπόκα 8, Αλέξις 11, Μαρκοπούλου 13, Μπανίκα, Πατεράκη 2, Γιοβάνη 12, Αργυροπούλου (λ 65%), Πατεράκη 2, Σταυροπούλου, Γεωργίου, Καπέλλου, Γκιαούρη (λ).

Μαρκόπουλο : Πολυδώρου 8, Ψωμά 12, Σμούτζ 15,  Δικαιούλια 3, Κατσαντώνη 4, Λιάγκη 6, Κοκκίου (λ 50%), Οικονομοπούλου, Γιαννέλου, Παπαδάτου, Γιαννέλου Χ.