ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ομόφωνη έγκριση διοικητικού –οικονομικού απολογισμού

Ομόφωνη έγκριση διοικητικού –οικονομικού απολογισμού

Με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΟΠΕ που πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εγγυήθηκε ομόφωνα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της διοίκησης της Ομοσπονδίας και παράλληλα ο προϋπολογισμός για το 2015.

Αρχικά ο πρόεδρος της ΓΣ Ανδρέας Βαλσαμής διάβασε τον χαιρετισμό του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, ο οποίος συνεχάρη την ΕΟΠΕ για την άψογη διοργάνωση του Final 4 του Κυπέλλου Ανδρών στην Σύρο και τις γενικότερες προσπάθειες της Ομοσπονδίας για την ανάπτυξη του αθλήματος.

Συναδινός : «Η επιχορήγηση αναμορφώθηκε στο 1.240.000 ευρώ»

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Τζούλιος Συναδινός στο δικό του χαιρετισμό τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ευχαριστώ που μου δίνετε τη δυνατότητα να πω δύο λόγια. Θέλω να πω πόσο σημαντικό είναι για εμάς, όπως αναφέρθηκε και στην επιστολή του Υπουργού, η εξαιρετική διοργάνωση του Final 4 στη Σύρο, ειδικά τώρα που έχουμε ανοίξει ένα μεγάλο μέτωπο σε τέτοια φαινόμενα. Κι η δική σας συμβολή είναι σημαντική σ’ αυτή την προσπάθεια.

Έχουμε ξεκινήσει μια συνεργασία με τους φορείς του αθλήματος, πριν καν πάρουμε επίσημα τις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας και ήδη έχουμε κάνει μια πρώτη σύσκεψη για τα οικονομικά.

Καθυστερήσαμε μια εβδομάδα γιατί έπρεπε να κάνουμε αναμόρφωση του προϋπολογισμού καθώς το προηγούμενο σχέδιο προέβλεπε το ποσό των 900.000 ευρώ για το 2015, αλλά πλέον το αναμορφώσαμε στο 1.240.000 ευρώ.

Ξέρουμε ότι έχετε πρόβλημα με τις αδειοδοτήσεις των γηπέδων και βάλαμε τις τεχνικές υπηρεσίες για να απλοποιήσουν τις προϋποθέσεις αλλά και την όλη διαδικασία και μέχρι τις 30/6 θα έχει μπει μια σειρά στο συγκεκριμένο θέμα.

Επίσης έχουμε ήδη μια συνεργασία με την Ομοσπονδία για το Κλειστό της Παιανίας μια υπόθεση που έχει χρονίσει, αλλά δεν θα ξεκινήσει η νέα χρόνια χωρίς να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα

Είναι δύσκολη η συγκυρία, δεν είναι εύκολα τα πράγματα, δεν έχουμε τους πόρους του παρελθόντος όμως και τα μηνύματα από τις χθεσινές επαφές του Πρωθυπουργού είναι θετικά.

Θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε νέους πόρους και σκεφτόμαστε να φορολογήσουμε τον επαγγελματικό αθλητισμό για να υπάρχει ένας κουμπαράς για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, που πρέπει να πάρει πίσω ένα μέρος του παραγόμενου προϊόντος».

Πάντζας : «Συνοδοιπόροι στις αθλητικές Ομοσπονδίες»

Τέλος ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής Σπύρος Πάντζας μετέφερε τον θερμό χαιρετισμό της κας Δούρου και σημείωσε: «…δίνω τη διαβεβαίωση ότι ως νέα Περιφερειακή αρχή θα σταθούμε συνοδοιπόροι στις αθλητικές Ομοσπονδίες που έχουν στο προσκήνιο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Η Περιφέρεια θα συμβάλει στην επαναλειτουργία του Ολυμπιακού Κέντρου Μπιτς Βόλεϊ, αλλά και στου κλειστού της Παιανίας, ενώ παράλληλα θα στηρίξει και μια σειρά αθλητικών εκδηλώσεων».

Κατόπιν ακολούθησε η τοποθέτηση του προέδρου της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη ο οποίος παρουσίασε τον διοικητικό απολογισμό (01.01.2014 έως 31.12.2014) ο οποίος εγκρίθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των παρόντων σωματείων (105 υπέρ, 1 κατά, 1 λευκό), ενώ ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Άρι Γκράσα θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να παρακολουθήσει τους αγώνες του ομίλου του World League.

-Επίσης παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε ο Οικονομικός Απολογισμός (αφορά το ίδιο χρονικό διάστημα) με το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα (105 υπέρ, 1 κατά, 1 λευκό)

-Εγκρίθηκε ομόφωνα ο Προϋπολογισμός του 2015

-Απαλλάχθηκαν ομόφωνα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΠΕ για τη χρήση 2014

-Εγκρίθηκε με ψήφους 103 υπέρ, 2 κατά και 2 λευκά η εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΠΕ για την επιχορήγηση των Ενώσεων

-Τέλος διεγράφη με ομόφωνη απόφαση από τα μητρώα της ΕΟΠΕ το σωματείων ΓΕ Σερρών.

Να σημειώσουμε ότι στη διάρκεια της Συνέλευσης παρουσιάστηκαν κι οι απολογισμοί από τους προέδρους των διαφόρων επιτροπών της ΕΟΠΕ (Ιατρική, Μπιτς Βόλεϊ, Μάρκετινγκ, Ανάπτυξης, κ.α.) απηύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι όλων των φορέων του αθλήματος, ενώ η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση επί των προτάσεων  για τροποποιήσεις κανονισμών και οι αποφάσεις που λήφθηκαν θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα από την ΕΟΠΕ.