ΔΙΕΘΝΗ

Όνειρα… νέας κούπας για Αθανασόπουλο (fotos)

Όνειρα… νέας κούπας για Αθανασόπουλο (fotos)

Μια ανάσα από ένα ακόμη Κύπελλο στην καριέρα του βρίσκεται ο β’ προπονητής της Κυπελλούχου Γερμανίας Στουτγκάρδης, Γιάννης Αθανασόπουλος, καθώς στο χθεσινό ημιτελικό Κυπελλου με τη Μίνστερ η Allianz MTV επικράτησε με 3-0 και προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον τελικό της διοργάνωσης.

Allianz_mtv_Stutgart_Munster

Πέρυσι ο Αθανασόπουλος, αν και για πρώτη φορά στο πλευρό του Ισπανού προπονητή Ερνάντεζ, πανηγύρισε με τη διεθνή πασαδόρο μας,  Αθηνά Παπαφωτίου την παρθενική κατάκτηση Κυπέλλου στην ιστορία του γερμανικού συλλόγου.

Φέτος όμως η επιτυχία της χθεσινής πρόκρισης, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, δεδομένου ότι η ατυχία έπληξε πρόσφατα την ομάδα με τους σοβαρούς τραυματισμούς δύο βασικών ξένων του, Σαντόρ (στην φωτό με τη μωβ φόρμα) φωτό, Μιγιασίρο, αλλά και λόγω της κόπωσης από τις ευρωπαϊκές υποχρέωσεις και τα ταξίδια της “πρωτάρας” Στουτγκάρδης στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Για αυτό και ο Γιάννης Αθανασόπουλος δικαιούται  να κάνει όνειρα για την 4η κούπα της καριέρας του, μαζί με τα άλλα δύο που κατέκτησε νωρίτερα με τον Ολυμπιακό (συν το πρωτάθλημα του 2013).

athanasopoulos_stuttgart_allianz

Οι βάσεις λοιπον για αυτό το καρέ… κούπας του συμπατριώτη μας μπήκαν χθες στο κατάμεστο από 2.000 ενθουσιώδεις φίλους της Στουτγκάρδης “Scharrena” , όπου μετά τα  δύο πρώτα δύσκολα σετ κόντρα στην Μίνστερ, η παρέα της MVP Λίντοβ (15π, 70% επίθ., 1 άσο, 7 μπλοκ) έφτασε εύκολα στο τρίτο σετ με 3-0 (28-26, 28-26, 25-19) στην πανηγυρική πρόκριση στον τελικό.

Εκεί σε μία επαναληψη του περσινού τελικού της Bundesliga, η ομάδα του Γιάννη Αθανασόπουλου θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Γερμανίας, Δρέσδη που στον άλλο χθεσινό ημιτελικό, αν και βρέθηκε πίσω στα σετ, επιβλήθηκε τελικά με 3-1 (25-27, 25-17, 25-22, 25-16) των “μαυροντυμένων” αθλητριών από το Άαχεν (Ladies in Black Aachen) .

athanasopoulos_stuttgart_allianz2

Στις 28 Φεβρουαρίου λοιπόν στο “SAP Arena” του Μανχάιμ η Στουτγκάρδη θα προσπαθήσει  παρουσία 15.000 θεατών να διατηρήσει τα κεκτημένα κόντρα στην Δρέσδη, που θα διεκδικήσει το τέταρτο Κύπελλο της ιστορίας της, μετά την τελευταία της επιτυχία το 2010.

Foto: Sarah Engler