ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Το όνειρο του πρωτάρη και περήφανου Χουαντορένα!

Το όνειρο του πρωτάρη και περήφανου Χουαντορένα!

Με την πρώτη του παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες και τη συμμετοχή του στην πρώτη νικηφόρα για την Ιταλία αναμέτρηση του Ολυμπιακού τουρνουά που ξεκίνησε σημερα στο Ρίο, ο Οσμάνι Χουαντορένα πραγματοποίησε το μεγάλο του παιδικό όνειρο!

Ο γεννημένος στην Κούβα αλλά με ιταλική υπηκοότητα ήταν συνεπαρμένος από την παρουσία και εξήγησε: “Είναι ένα όνειρο που είχα από τα παιδικά μου χρόνια, όταν ξεκίνησα να παίζω βόλεϊ και τελικά το κατάφερα».

Το επίθετο του Χουαντορένα είναι διάσημο στην κοινότητα των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς ο θείος του είναι ο θρυλικός πρώην δρομέας Αλμπέρτο Χουαντορένα, ο μόνος αθλητής που κέρδισε ποτέ την κούρσα των 400 και 800 μέτρων στους ίδιους Ολυμπιακούς Αγώνες, επιτυγχάνοντας τον άθλο αυτό 1976 στους Αγώνες του Μόντρεαλ.

«Νιώθω πολύ περήφανος για το επίθετό μου», δήλωσε ο Οσμάνι και τόνισε: «Ο θείος μου ήταν δις Ολυμπιονίκης και θα κρατήσω το επίθετο Χουαντορένα πολύ ψηλά, όσο ζω για το υπόλοιπο της καριέρας μου».

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για το πρώτο μου αγώνα,θα μου μείνει αξέχαστος.Ήταν σημαντικό γιατί κερδίσαμε και έσπασε τον πάγο, όπως λέμε στην Κούβα. Είμαι πολύ χαρούμενος με την Ολυμπιακή το ντεμπούτο μου», κατέληξε.